به گزارش ایرنا، در آغاز طلیعه بهار ۱۴۰۰، مروری می کنیم بر رخدادهای سال ۱۳۹۹، سالی که به واسطه شرایط ناشی از بیماری کرونا، تنگناهای اقتصادی و تحریم ها، سخت طی شد اما دستاوردها و موفقیت های فراوان عبور از روزهای نگران کننده را میسر ساخت.
شیوع ویروس کرونا و مبارزه با این پدیده مخرب، افتتاح هزاران طرح عمرانی، خدماتی و صنعتی و در راس آنها انتقال آب خلیج فارس به کرمان، برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، برگزاری نخستین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی سردار دلها و سفر مسئولان کشوری و خارجی از مهمترین رویدادهای خبری استان کرمان در سال ۹۹ محسوب می شود.
یک سال مبارزه بی امان با کرونا
پس از شناسایی نخستین موارد مبتلا به ویروس کرونا در اسفند سال ۹۸ در استان کرمان، تمام مردم و مسئولان وارد فاز پیشگیری و مقابله با این ویروس شدند و سراسر سال ۹۹ تقریبا اغلب حوزه ها و سازمان ها درگیر این موضوع بودند.
اعمال محدودیت های رفت آمد و کسب و کارها و اصناف، فاصله گذاری اجتماعی، تعطیلی مراکز پرخطر، رعایت دستورالعمل های بهداشتی و استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده از مهمترین اقدامات پیشگیرانه بیماری کرونا بود که توسط مسئولان و مردم سراسر استان کرمان در سال گذشته انجام شد.
سال ۹۹ را به حق می توان سال تلاش، ایثار و جانفشانی کادر پزشکی و بهداشت در صف مقدم مبارزه با ویروس کرونا دانست، مسئولان و کارکنان حوزه های مختلف علوم پزشکی استان کرمان بویژه در حوزه درمان، موجب کاهش آمار تلفات و افراد بستری شد و در این راه چندین شهید سلامت نیز تقدیم سلامت جامعه شد.
اجرای طرح هوشمند رنگ بندی و طرح شهید سلیمانی نیز امسال در استان کرمان با موفقیت همراه بود، همچنین اصناف کرمان در رعایت دستورالعمل های ستاد کرونا مقام دوم را در کشور کسب کردند.
کمک های معیشتی و مومنانه در سال ۹۹ توسط نهادها، ارگان ها و سازمان های حمایتی به صورت وسیعی برای جبران خسارت های ناشی از ویروس کرونا به صورت وسیعی در سراسر استان پهناور کرمان توزیع شد که هنوز ادامه دارد.
نخستین مرحله تزریق واکسن کرونا روز ۲۱ بهمن ۹۹ با تزریق به ۳۰ نفر از کادر درمانی در بیمارستان افضلی پور کرمان آغاز شد.
ابرپروژه حیات بخش انتقال آب خلیج فارس به کرمان
با افتتاح ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس به دیار کریمان، شاهد تحقق آرزوی دیرینه کویرنشینانی از جنس پولاد و غیرت بودیم که با همت دولت و مشارکت تمام قد بخش خصوصی در سال ۹۹ و سال جهش تولید به ثمر نشست که آینده ای روشن برای رونق صنعت و تولید به همراه اشتغال پایدار را برای ساکنان استان کرمان رقم خواهد زد.
قطعه نخست خط انتقال و بخشی از شیرین سازی آب ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس به منطقه صنعتی و معدنی گل گهر سیرجان روز ۱۵ آبان ۹۹ با دستور رئیس جمهوری از طریق ویدئو کنفرانس با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار کرمان و سایر مسئولان استانی و بخش خصوصی در سیرجان افتتاح شد.
سایت شیرین سازی آب با ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب در روز برای مصارف آشامیدنی و صنایع، خط لوله انتقال آب به طول ۳۰۵ کیلومتر، هفت ایستگاه پمپاژ، ۱۰ پست ۴۰۰ و ۲۳۰، ۱۳۲ و ۶۳ کیلوولت و ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال نیرو و ۳۳ مخزن تعادلی، ذخیره و مقابله با ضربه آب به ظرفیت ۱۸۷ هزار مترمکعب با سرمایه گذاری ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی یکهزار و ۲۰۰ نفر از مشخصات طرح فاز نخست انتقال آب به کرمان بود.
قطعه دوم از خط نخست ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس نیز به مجتمع مس سرچشمه روز ۲۴ اسفند بهدستور ویدئوکنفرانسی رییس جمهوری و حضور استاندار کرمان و معاون معدنی وزیر صمت در رفسنجان افتتاح شد.
این بخش خط انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور از محدوده مجتمع صنعتی و معدنی گلگهر سیرجان آغاز و تا صنایع معدنی مس سرچشمه با سرمایهگذاری هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به طول ۱۵۰ کیلومتر امتداد مییابد.
ظرفیت این خط سه مترمکعب در ثانیه، با چهار ایستگاه پمپاژ و چهار مخزن ۶۰ هزار متر مکعبی وارد مخزن ۳۰۰ هزار مترمکعبی در منطقه مس سرچشمه میشود و این پروژه به ۴۵ مگاوات برق نیاز دارد.
افتتاح طرح های معدنی، صنعتی، خدماتی در سال ۹۹
در سال ۹۹ به رغم تحریم های ظالمانه آمریکا، فشارهای اقتصادی ناشی از ویروس کرونا و محدودیت های ارزی و مالی، صدها طرح به ارزش هزاران میلیارد تومان در حوزه های مختلف استان کرمان کلنگ زنی شد و یا به بهره برداری رسید.
افتتاح واحد گندله سازی شماره یک شرکت گهر زمین در سیرجان با سرمایه گذاری سه هزار و ۸۳۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی و ظرفیت اشتغالزایی ۵۰۰ نفری، کلنگ زنی شرکت گهرزمین با ارزش چهار هزار میلیارد تومان و کارخانه میلگرد کلاف در بردسیر، طرحهای توسعه مس شهربابک شامل کارخانه اسید سولفوریک خاتونآباد، کارخانه اکسیژن خاتونآباد، انبار کنستانتره مس مهمترین طرح هایی بودند که در حوزه معدنی استان کرمان آغاز و یا افتتاح شد.
عملیات اجرایی احداث فاز دوم و سوم کارخانه فولاد راور و عملیات اجرایی خطوط تولید آهن اسفنجی این کارخانه با ظرفیت ۹۰ هزار تن در سال و سرمایه گذاری ۲۳۰ میلیون یورو و اشتغالزایی ۵۰۰ نفر در سال ۹۹ آغاز شد.
همچنین در سال جهش تولید، بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان، پروژه اقتصاد مقاومتی در استان کرمان به بهره برداری و به مرحله تولید رسید.
در دهه فجر انقلاب اسلامی سال ۹۹ و در حوزه عمرانی بیش از ۲۸۸ طرح ملی و استانی با اعتباری بالغ بر ۳۴۹ میلیارد تومان افتتاح و ۴۶ طرح با اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومان نیز کلنگ زنی شد.
در سال جهش تولید طرح گلخانه ای کشت صیفی به عنوان بزرگترین طرح کشاورزی جنوب شرق کشور، با حضور جمعی از مسئولان به صورت ویدئو کنفرانس توسط رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در روستای ابراهیم آباد شهرستان ارزوئیه به بهره برداری رسید که این طرح به وسعت ۱۵ هکتار و سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد تومان و اشتغال پایدار ۴۵۵ نفر ایجاد شد.
عبور حوزه فرهنگی کرمان از تنگنای کرونا
یکی از بخش هایی که در سال ۹۹ بیشترین خسارت را به دلیل همه گیری بیماری کووید ۱۹ متحمل شد، حوزه فرهنگ، هنر و رسانه بود، اما مسئولان فرهنگی در کنار اهالی فرهنگ و هنر با بهره گیری از فرصت ها و ظرفیت ها فعالیت های متعددی را در این حوزه به سرانجام برسانند.
سیزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی با محوریت دوبیتی یا رباعی خوانی از دهم تا ۱۳ آبان با شرکت هنرمندان و پیشکسوتان موسیقی نواحی کشور به صورت مجازی در کرمان اجرا شد.
نخستین جشنواره فیلم کرمان از ۳۰ شهریور تا سوم مهر ۹۹ با شرکت ۱۵۶ اثر در بخش فیلم و فیلمنامه و همچنین اجرای بخش ویژه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در شهر کرمان برگزار شد.
سی و دومین جشنواره تئاتر استان کرمان با حضور ۱۴ اثر از ۲۰ تا ۲۵ آذر ۹۹ به صورت مجازی در شهرستانهای کوهبنان، زرند، سیرجان و کرمان برگزار شد و ۲ نمایش هفت دقیقه، یک نفس سکوت و چاقوی دم کرده شب به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
روز سهشنبه دوازدهم اسفند ۹۹ موزه نفتسوزها واقع در باغ و عمارت کنسولگری قدیمی انگلیس در محله زریسف شهر کرمان، با حضور جمعی از مدیران و مقامات ارشد وزارت نفت و مسوولان محلی استان کرمان به بهره برداری رسید.
حضور ناشران کرمانی در نمایشگاه مجازی کتاب کرمان، اجرای طرح های فصلی فروش کتاب، راهیابی چند شهر و روستای استان کرمان در طرح های ترویج کتابخوانی از مهمترین اتفاقات خوب در حوزه کتاب استان در سال ۹۹ محسوب می شود.
شرکت ۱۰ اثر از هرمندان صنایع دستی استان کرمان در رشته های پتهدوزی، گلیمبافی و مسگری پنجمین جشنواره فجر صنایعدستی و هنرهایسنتی کشور در سال ۹۹ نیز از شاخص ترین فعالیت های حوزه میراث فرهنگی بود.
نخستین سالگرد شهادت سردار سلیمانی
نیمه دی ماه سال ۹۹ نخستین سالگرد بزرگداشت سردار پر افتخار سپاه اسلام، شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود که به همراه ابو مهدی المهندس همرزم وفادارش و تعدادی از شهدای مقاومت در ۱۳ دی ۱۳۹۸ به دست آمریکایی ها در خاک عراق به شهادت رسید و در گلزار شهدای شهر کرمان به خاک سپرده شد.
استان کرمان به عنوان زادگاه و مدفن این شهید بزرگوار برنامه های متعدد و مفصلی برای سردار دلها تدارک دیده بود، اما ادامه همه گیری ویروس کرونا موجب شد تعداد زیادی از برنامه ها به صورت غیرحضوری و یا جمعیت محدود برگزار شود.
کنگره بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی و تجلیل از شهدای مقاومت از تاریخ ۱۳ دی ۹۹ به مدت ۱۰ روز همزمان با سراسر کشور در استان کرمان برگزار شد و شخصیت ها و مسئولان ارشد داخلی و همچنین میهمانان خارجی بسیاری به رغم محدودیت ههای کرونایی در آن حضور یافتند.
توزیع ۱۹ هزار بسته معیشتی و ۹۰۰ کارت معیشتی در سطح استان یک هزار و ۸۳۲ جهیزیه در سراسر استان به نوعروسان نیازمند، اعزام گروه های جهادی بهداشتی و جهادی عمرانی، آزاد سازی ۶۳ زندانی غیر عمد مالی (با اشاره به ۶۳ سالگی سردار سلیمانی)، افتتاح ۹۸۵ طرح محرومیت زدایی به ارزش ۲۳ میلیارد تومان از ویژه برنامه های اولین سالگرد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود.
همچنین به پاس گرامیداشت سالروز ترور و شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی در این ایام فضاسازی بصری و آذین بندی شهر و نصب المان در شهر کرمان توسط نهادها، سازمان ها و ارگان های مختلف انجام شد.
سفر مسئولان ارشد کشوری و برخی مقامات خارجی نیز به استان کرمان از جمله رویدادهای مهم در سال ۹۹ بود که تا آخرین روزهای سال گذشته ادامه داشت.
سفر وزرای گردشگری ونزوئلا و ایران و افتتاح موزه طلا و جواهر قیصریه ابراهیم و بازدید از جاذبه های گردشگری و تاریخی استان در روز ششم اسفند ۹۹ انجام شد.
روز هفتم بهمن سال گذشته طی سفر سفیر افغانستان به استان کرمان مرکز توزیع تذکره الکترونیکی به منظور ایجاد رفاه حال اتباع خارجی، در کرمان راه اندازی شد.
با سفر وزیر راه و شهرسازی به استان کرمان عملیات پایانه جدید و باند دوم فرودگاه بین المللی آیت الله هاشمی رفسنجانی شهر کرمان افتتاح شد.
وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، اطلاعات، نیرو، جهاد و کشاورزی، آموزش و پرورش از جمله اعضای کابینه دولت بودند که در سال ۹۹ به استان کرمان سفر کردند.
نظر شما