به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)؛ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان چهل و ششمین نشست خود با عنوان "شرایط حقوق بشر در جولان سوریه" اجرای سیاستهای الحاق و شهرکسازی استعماری رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
این شورا همچنین خواستار توقف تمام اقداماتی شد که به تغییر وضعیت حقوقی، بافت جمعیتی و عمرانی در جولان اشغالی سوریه منجر شود، منطقهای که نقض قطعنامه شماره ۴۹۷ صادره ۱۹۸۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
در این قطعنامه همچنین بر بازگشت آوارگان سوریه به خانههای خود، جولان اشغالی و بازپس گیری اموال آنها تأکید شده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین نسبت به موافقت مقامهای صهیونیستی برای آغاز اجرای طرح در زمینهای کشاورزی متعلق به شهروندان سوری ابراز نارضایتی کرد و از رژیم آپارتاید تلآویو خواست که فورا تمام اقدامات مربوط به این پروژه را متوقف کند.
این شورا همچنین در قطعنامه دیگری بار دیگر بر غیر قانونی بودن شهرکهای اسرائیلی در اراضی اشغالی فلسطینی تأکید کرد و خواهان پایان اشغالگری صهیونیستها در اراضی اشغالی سال ۱۹۶۷ شد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار عقب نشینی تل آویو از سیاستهای شهرکسازی و نیز توقف فوری احداث و توسعه این شهرک نشینان در اراضی اشغالی از جمله در قدس شرقی و جولان اشغالی سوریه شد.
این قطعنامه از تمام کشورها و نهادهای بین المللی خواست که از به رسمیت شناختن فعالیتهای غیر قانونی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی عربی خودداری کنند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از کشورها خواست که هر گونه کمکی که مرتبط با شهرکهای اسرائیلی در خصوص اقدامات تجاری و حقوق بشر باشد خودداری کنند.
از زمان جنگ ژوئن ۱۹۶۷، اسرائیل حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مربع از بلندی های جولان را اشغال و الحاق آن به سرزمین های اشغالی را در سال ۱۹۸۱ اعلام کرد، در حالی که حدود ۵۱۰ کیلومتر مربع هنوز تحت حاکمیت سوریه است.
طبق قوانین بین الملل، فلات سوریه از سرزمین های اشغالی محسوب می شود و طبق قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۷ ضرورت عقب نشینی (اسرائیل) از سرزمین های اشغال شده مورد تاکید قرار گرفته است.
این در حالی است که کنگره آمریکا برخلاف این قطعنامه اقداماتی را برای تداوم اشغال جولان سوریه توسط اسرائیل و ادعای حاکمیت اسرائیل بر فلات اشغالی فراهم کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا فروردین ماه سال ۹۸ با امضای اعلامیهای حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را به رسمیت شناخت.
سوریه اقدام دولت آمریکا را "حمله آشکار" به حق حاکمیت خود بر بلندیها جولان خواند و قول داد این ناحیه را "به هر شیوه ای که ممکن است" پس بگیرد.
نظر شما