به گزارش ایرنا، افشین اسدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر از یک سال از جهان گیری ویروس کرونا می گذرد و همه ما با توجه به اهمیتی که این بیماری در جهان دارد فعالیت ها و سلامت ما را تحت تاثیر قرار داده اما ما به وظایف خودمان کم و بیش آشنا هستیم و علائم کرونا را می شناسیم.
وی اظهار داشت: رایج ترین، طولانی ترین و مورد توجه ترین علائم کرونا در ابتدا علائم تنفسی و تب بود و تدریجا اختلالات حس های چشایی، بویایی، دردهای ناگهانی عضلانی، اسکلتی، مشکلات و اختلالات گوارشی، علائم پوستی، چشمی، ضعف عمومی بدن و خستگی های بی مورد و بدون دلیل مشخص به کلکسیون علائم این بیماری اضافه شد.
وی با بیان اینکه این علائم در مقاطعی پررنگ تر میشود گفت: در حال حاضر واقعیت این است که شدت بیماری بیشتر شده لذا اینطور اقتضا می کند که نسبت به این علائم حساس باشیم.
مشاور سلامت و کرونا تاکید کرد: افراد نسبت به هرگونه تغییری در وضعیت سلامتی که بدون دلیل مشخصی به وجود می آید همچون سرماخوردگی ساده، مشکلات گوارشی بدون سابقه خوردن یا آشامیدن ماده خاص، سردرد، درد عضلانی و تغییر در حس بویایی و چشایی حساس بوده و آن را مورد کنترل و بررسی قرار دهند.
اسدی با تاکید بر اهمیت استراحت به منظور تقویت دستگاه ایمنی بدن اظهار داشت: خواب خوب و کافی را باید در این شرایط مدنظر قرار دهیم.
پزشک مراکز کرونا افزود: تغذیه سالم نکته مهم دیگری است که باید به آن توجه داشت و باید دانست که بدن ما با افراط در تغذیه های مختلف دچار تغییر و بحران می شود و افراط در مصرف سیر، دارچین، زنجیبل و گرمی جات که بعضا عنوان می شود، امروز منتفی است و تنها باید تعادل را در تغذیه خوراکی ها و آشامیدنی ها به وجود آورد تا شرایط معده ای و گوارشی خوبی را داشته باشیم و آن را حفظ کنیم .
وی با تاکید بر این نکته که باید از خوردن افراطی آنچه که برای بدن ما انرژی بر و غیرمفید قلمداد می شود خودداری کرد گفت: باید به اندازه و از خوراکی های متنوع، سالم و تازه استفاده کنیم.
اسدی همچنین بیان داشت: با توجه به ایام عید که در آن قرار داریم تنقلات باید با احتیاط مصرف شود و مصرف نان، برنج و ماکارونی باید به اندازه و متناسب با سن فرد باشد.
وی افزود: با استفاده از غذاهای سالم و تازه می توانیم سیستم ایمنی بدن را قوی کنیم و در این میان غذاهایی چون آش ها، شورباها و سوپ ها چون آش جو و یا سوپ جوجه برای بدن ما با مواد غذایی سالم می تواند بهترین خوراک ها بوده ضمن اینکه برای بدن بسیار مقوی باشند.
اسدی تاکید کرد: حرارت غذاها و نوشیدنی ها را نیز باید دقت کرد که تا حد زیاد به هم نزدیک کنیم نه خیلی داغ و نه خیلی سرد باشند.
وی در ادامه مراقبت های ایام کرونا را نیز یکی از آیتم های مهم تلقی کرد که باید به آن توجه شود و گفت: پرهیز از حضور در مکان های شلوغ مانند مهمانی ها و ایجاد تهویه هوا در مکان های پرازدحام توصیه می شود.
این پزشک، ماسک زدن را یکی از مهمترین ضرورتها برای پیشگیری از شیوع کرونا اعلام کرد و گفت: در مواجهه با افراد در فاصله نزدیک تر از دو متر و مکان های شلوغ به صورت دائم حتما باید از ماسک استفاده کرد و این کمک شایانی می کند تا ویروس وارد بدن ما نشود.
وی همچنین تحرک بدنی به خصوص در هوای آزاد را تا حدی که ضربان قلبمان را احساس کنیم برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت عمومی بدن لازم دانست.
اسدی در ادامه مهم ترین رفتارهای بهداشتی بدن را بعد از ماسک، تهویه، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از تجمعات و نزدیکی به سایرین، بحث شستشوی دست ها دانست و گفت: شستشوی دست ها نباید تبدیل به یک وسواس اجباری شود.
وی همچنین گفت: ویروس کرونا مثل تمام ویروس ها و هر موجود زنده دیگری به دلیل استمرار حضورش در چند ماه اخیر دچار جهش هایی در انگلیس، برزیل، آفریقا و کالیفرنیا شده که قدرت بیشتری در سرایت داشته و موجب مرگ و میر بیشتری شده است.
وی ادامه داد: از سمت دیگر واکسیناسیون نیز در حال پیشروی است اما زمان طولانی می برد و تا زمانی که این اتفاق بیافتد باید رعایت پروتکل های بهداشتی را بسیار جدی گرفت و با کم کردن رفت و آمدها و مراقبت ویژه از افراد مسن و بیماران در منزل از شیوع این بیماری پیشگیری کرد.
وی همچنین رعایت و تغییر رفتار بهداشتی مردم را دستاورد بزرگی دانست که موجب شد سلامت بیشتری را نسبت به برخی بیماری ها چون سرماخوردگی و آنفلوآنزا در آحاد جامعه داشته باشیم و در حقیقت مراقبت هایی که باید سیستم بهداشت و درمان برای آن کلی وقت و هزینه صرف می کرد در این فرصت با همدلی میان افراد به نتیجه رسید.
نظر شما