رییس دانشگاه بوعلی سینا استان همدان در این باره روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کارفرمای این طرح دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و مجری طرح در حوزه ملی مرکز تحقیقات سیاست علمی و در حوزه استانی نیز دانشگاه بوعلی سینا است.
«یعقوب محمدی فر» اظهار داشت: تیمی به سرپرستی دکتر «روح الله سهرابی» از اساتید مجرب رشته مدیریت در دانشگاه، مطالعه و تدوین این سند را برعهده داشتند که با مشارکت استانداری و حمایت سازمان برنامهریزی و بودجه تدوین و نهایی شد.
وی اضافه کرد: هم اینک سندی مشتمل بر آمار و اطلاعات جزئی با تاکید بر روی زیست بوم نوآوری منطقه ای استان همدان در همه حوزه ها گردآوری و این اطلاعات در قالب کتاب ارائه شده است.
رییس دانشگاه بوعلی سینا استان همدان اظهار داشت: یکی از مباحثی که تیم تحقیقاتی ارائه کردند فاصله ما از فناوری و نوآوری است که به هرحال این مهم و رفع این فاصله باید زودتر محقق شود.
محمدی فر عنوان کرد: تازه تاسیس بودن برخی از دانشگاه ها، محدودیت های پیش روی برخی از رشته ها تحصیلات تکمیلی، سطح فناوری پایین، محدود بودن صنایع بزرگ و محدودیت تعداد شرکت های دانش بنیان استان و نبود یا ارتباط محدود بین دانشگاه و صنعت از عمده نکاتی بود که به عنوان نقاط ضعف این برنامه مورد بررسی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: ارتقای حکمرانی در نظم آموزش عالی استان، هموارسازی نظام آموزش عالی با نیازهای استان، همراه سازی پژوهش با اولویت های استان، حمایت از توسعه دانش بنیان در حوزههای اولویتدار، توسعه زیست بوم نوآوری، ارتقای حکمرانی نظام نوآوری و ارتقای زیر ساخت ها و محیط نظام نوآوری از اهداف این سند است.
رییس دانشگاه بوعلی سینا استان همدان ادامه داد: البته در این برنامه اسناد بالادستی علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران نظیر نقشه جامع کشور به عنوان عالی ترین سند و برنامه علم و فناوری استان در نظر گرفته و خط مشی ها بر اساس آن طراحی و عملیاتی شده است.
محمدی فر بیان کرد: با توجه به پیچیدگی های توسعه علم و فناوری به ضرورت مشارکت مستقیم ذینفعان علم و فناوری و نوآوری این استان شامل سازمان های دانشی از جمله دانشگاه ها، موسسههای پژوهشی، کارآفرینان، خوشه ها، سمن ها، سازمان های دولتی و غیره تاکید شده است.
وی ادامه داد: مشارکت در تصمیم گیری و رسیدن به اجماع بر سر بهره گیری از تمامی امکانات موجود ملی و استانی و ایجاد فرصت ها مدنظر است.
رییس دانشگاه بوعلی سینا استان همدان گفت: بسته های اجرایی و نقشه راه توسعه علم و فناوری با نگاه جامع به سایر بخش ها در نظر گرفته شده است یعنی تنها بخش آموزش عالی مد نظر نبوده بلکه بخش گردشگری، کشاورزی و صنعت و معدن مورد توجه قرار گرفته است.
محمدی فر یادآور شد: بر اساس زیست بوم نوآوری منطقه همدان و چالش هایی که داشتیم، ۸۰ راهبرد و برنامه عملیاتی پیشنهاد شده است.
وی اضافه کرد: نگاه این سند به فناوری اطلاعات و اشتغال است یعنی هدف ما تنها جامعه تحصیلکرده نیست چرا که امروز اشتغال در زنان خانه دار هم مطرح است.
نظر شما