نشستن طولانی‌مدت و هزار و یک بیماری

تهران- ایرنا- مطالعات مختلف تاثیرات منفی کم‌تحرکی و نشستن طولانی مدت بر سلامتی را اثبات کرده‌اند. مطالعات جدید محققان آمریکایی نشان می‌دهد زنانی که روزانه بازه‌های زمانی طولانی را به صورت نشسته سپری می‌کنند، بیش از سایرین در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند.

در این تحقیقات ۵۰۰ زن و مرد بالای از ۴۰ سال مورد مطالعه قرار گرفتند و مدت زمان نشستن آن‌ها به همراه میزان ترکیبات شیمیایی موجود در جریان خون که با اختلال متابولیک دیابت نوع دو ارتباط دارد، اندازه‌گیری شد. بر اساس نتایج این تحقیقات، زنانی که بخش عمده روز را بدون تحرک هستند در مقایسه با سایرین، زودتر علایم اختلال متابولیک را نشان می‌دهند. این اختلال مرحله پیش از دیابت نوع دو محسوب می‌شود.

در این تحقیقات مشخص شد زنانی که بیشترین مدت را در حالت نشسته سپری می‌کنند، بالاترین میزان انسولین ترکیبات شیمیایی عامل اختلال متابولیک را دارند. همچنین مشخص شد ارتباط مدت زمان نشستن با ریسک ابتلا به دیابت نوع دو در زنان بسیار بیش تر از مردان است اما علت این امر هنوز مشخص نیست.

نشستن طولانی مدت علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به دیابت نوع دو، با اختلالات دیگری نیز مرتبط است.


نشستن، خطر مرگ بر اثر ۱۴ بیماری را افزایش می‌دهد

بر اساس این تحقیقات که توسط محققان انجمن سرطان آمریکا انجام شده است، نشستن از ۱۴ طریق مختلف از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی، سکته، دیابت، بیماری‌های کلیوی، خودکشی، بیماری مزمن انسدادی ریه، بیماری‌های ریوی، بیماری‌های کبد، زخم معده و سایر بیماری‌های گوارشی، پارکینسون، آلزایمر، اختلالات عصبی و اختلالات اسکلتی عضلانی، می‌تواند منجر به مرگ انسان شود.


علاوه بر این بر اساس تحقیقات دیگر، نشستن طولانی با افزایش تری گلیسیرید، قند و فشار خون و همچنین مقاومت در برابر انسولین ارتباط دارد.

نشستن طولانی مدت و اختلالات تیرویید

محققان دریافتند شیوع بیماری کم‌کاری تیروئید در بین افراد بزرگسال پشت‌میزنشینی که بین ۵۳ تا ۸۳ ساعت در هفته کار اداری انجام می‌دهند؛ دو برابر افرادی است که ساعات کاری آن‌ها ۳۶ تا ۴۲ ساعت در هفته است.

در این تحقیقات اطلاعات ۲ هزار و ۱۶۰ کارمند تمام وقت در کره جنوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و میزان ابتلای این افراد به کم‌کاری تیرویید با انجام آزمایش خون اندازه‌گیری شد.

بر اساس این تحقیقات به ازای هر ۱۰ ساعت افزایش در مدت زمان کار هفتگی، می‌توان میزان متناسبی از افزایش موارد ابتلا به کم‌کاری تیرویید را شناسایی کرد.

با وجود این که میزان شیوع کم‌کاری تیرویید در بین زنان بیش از مردان است، محققان دریافتند افزایش ساعات کاری صرف‌نظر از جنسیت و جایگاه اجتماعی داوطلبان، به یک میزان موجب افزایش ریسک ابتلا به این بیماری می‌شود.

افسردگی نوجوانان بر اثر نشستن بیش از حد

محققان دانشگاه کالج لندن دریافتند نشستن طولانی موجب افزایش خطر بروز افسردگی در نوجوانی می‌شود. بر اساس نتایج این تحقیقات، خطر بروز علایم افسردگی در سن ۱۸ سالگی در افرادی که بخش عمده‌ای از روز را بدون فعالیت فیزیکی سپری می‌کنند، افزایش می‌یابد.

همچنین مطالعات محققان کره جنوبی نشان می‌دهد که نشستن طولانی مدت علاوه بر چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی، با احتمال ابتلا به بیماری‌های کبدی نیز مرتبط است.
 
 

افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ بر اثر نشستن طولانی

محققان دانشگاه واشینگتن دریافتند نشستن طولانی و مشاهده تلویزیون موجب افزایش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ در جوانان می شود.

نشستن طولانی مدت احتمال ابتلا به بیماری های‌کبد را افزایش می‌دهد

مطالعات محققان کره جنوبی نشان می‌دهد نشستن طولانی مدت علاوه بر چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی، با احتمال ابتلا به بیماری‌های کبدی نیز مرتبط است.

مطالعات محققان دانشگاه یوتا در آمریکا نشان می‌دهد که دو دقیقه راه رفتن در ساعت، خطرات ناشی از نشستن طولانی مدت را کاهش می‌دهد.

منابع:
پایگاه خبری گاردین
پایگاه خبری ساینس‌دیلی
پایگاه خبری هلث

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha