شور انتخاباتی مردم آذربایجان‌غربی درانتظار روزهای نزدیک‌تر به انتخابات

ارومیه- ایرنا- هرچند ثبت نام در ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر ۲۶ اسفند به پایان یافته و یک هزار و ۹۴۱ نفر از آذربایجان‌غربی در این دوره از انتخابات ثبت نام کرده اند، ولی رصد فضای مجازی نشان می‌دهد که مردم برای شور بیشتر در انتظار روزهای نزدیک‌تر به انتخابات هستند.

به گزارش ایرنا شیوع ویروس کرونا و ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی نقش بسزایی در کم رونقی شور و شوق انتخاباتی داشته ولی از آنجایی که فضای مجازی تاثیر گذار در جبران این کاستی است؛ سرایت این بی رونقی به فضای مجازی به نگرانی‌ها افزوده است.

البته از سویی نیز بسیاری معتقد هستند که داوطلبان ششمین دوره انتخابات شوراها به دلیل طی مراحل احراز صلاحیت عصا به دست هستند و فعالیت کمی در فضای مجازی دارند و به نظر می‌رسد پس از احراز صلاحیت‌ها در همین راستا این روند تغییر کند و شاهد رونق فضای انتخاباتی در آذربایجان‌غربی باشیم.

فعالان رسانه‌ای تنور انتخابات را داغ کنند

"علی عالیقدر" دبیر حزب اراده ملت در شهرستان ارومیه معتقد است که فعالان رسانه‌ای می‌توانند تنور انتخابات را داغ کنند؛ وی با بیان اینکه رسانه‌ها با انتشار اخبار انتخاباتی، فضا را برای برگزاری یک انتخابات پر شور هموار می‌کنند، افزود: نامزدهای انتخاباتی از یک فضای رقابتی و پرشور حمایت خواهند کرد.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های به وجود آمده در همین راستا، گفت: فضای مجازی می‌تواند نقش بسزایی در افزایش شور و شوق انتخاباتی داشته باشد.

وی با بیان اینکه تجربه نشان داده که نبود نامزدهای متنوع از تفکرات سیاسی مختلف سبب کاهش مشارکت در انتخابات می‌شود، اظهار داشت: نباید مشارکت پایین رخ داده در انتخابات گذشته مجلس دوباره تکرار شود.

وی با تاکید بر ضرورت امید آفرینی در جامعه برای حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای، بیان کرد: متاسفانه عده‌ای به خاطر کشمکش‌های سیاسی اقدامات دولت در راستای توسعه اقتصادی و عمرانی را زیر سوال می‌برند که همین امر سبب ایجاد یاس و نا امیدی در جامعه می‌شود.

دبیر حزب اراده ملت در شهرستان ارومیه با اشاره به شرایط متفاوت انتخابات در سال ۱۴۰۰، گفت: متاسفانه شرایط اقتصادی ناشی از تحریم‌های ناجوانمردانه علیه کشور از یک طرف و شیوع ویروس کرونا از طرف دیگر نگرانی مضاعفی برای برگزاری یک انتخابات کم تحرک ایجاد کرده است ولی مردم باید توجه کنند که مشارکت حداکثری مانعی برای حضور تفکر اقلیت‌های جامعه سیاسی در عرصه مدیریتی است.

وی با بیان اینکه مردم نشان دادند که در تمامی برهه‌های حساس پشتیبان نظام و رهبری هستند، افزود: جریانات سیاسی برای اهداف شخصی و جناحی خود نباید اینگونه القا کنند که مردم نقشی در تصمیمات کلان کشور ندارند؛ اتفاقا احزاب باید با بیان واقعیت‌ها نشان دهند که ایران یکی از دموکراتیک‌ترین کشورهای جهان است.

عالیقدر افزود: مبنای انقلاب اسلامی بر پایه مشارکت و تصمیم سازی مردم و نقش آنان بر سرنوشت خودشان استوار است.

۳۱۳ داوطلب انتخاباتی شورای شهر از ارومیه

"رسول مقابلی" فرماندار ارومیه با بیان اینکه ۳۶۱ نفر داوطلب در انتخابات شوراهای شهر شهرستان ارومیه ثبت نام کرده اند، افزود: ۳۱۳ نفر از این تعداد مختص شهر ارومیه هستند.

وی با بیان اینکه ۸۸ درصد ثبت نام کنندگان در شوراهای شهر شهرستان ارومیه مرد هستند، اظهار داشت: ۴۵ داوطلب زن  نیز در همین راستا در ششمین دوره انتخابات شوراها ثبت نام کرده اند که ۱۲ درصد کل ثبت نام کنندگان را شامل می‌شود.

فرماندار ارومیه همچنین افزود: از بین ثبت نام کنندگان پنج نفر زیر دیپلم، هشت نفر دیپلم، هفت نفر فوق دیپلم، ۱۰ نفر با مدرک حوزوی، ۱۶۶ لیسانس، ۱۴۲ فوق لیسانس و ۲۳ نفر نیز دارای مدرک دکتری هستند.

وی ادامه داد: ۵۱ نفر از ثبت نام کنندگان نیز سابقه عضویت در شوراهای شهر را دارند.

هزار و ۹۴۱  نفر از آذربایجان‌غربی در انتخابات شورها ثبت نام کردند.

رییس ستاد انتخابات آذربایجان‌غربی از ثبت‌نام یک هزار و ۹۴۱ نفر برای انتخابات شوراهای شهر در استان خبرداد.

علی مصطفوی افزود: از این تعداد ۸۹ درصد مرد و ۱۱ زن هستند.

وی افزود: از این تعداد ۶۲ درصد در فرمانداری، ۱۰ درصد از طریق اپلیکیشن موبایلی، ۱۱ درصد از طریق کامپیوتر و ۱۷ درصد نیز در دفاتر پیشخوان دولت اقدام به ثبت نام کرده اند.

وی ادامه داد: از مجموع ثبت نام کنندگان ۵۳ درصد دارای مدرک لیسانس، ۳۲ درصد فوق لیسانس، ۳ درصد دکتری، ۲ درصد حوزوی، ۵ درصد فوق دیپلم، ۳ درصد دیپلم و ۱.۵ درصد نیز زیر دیپلم هستند.

مصطفوی گفت: از مجموع ثبت نام کنندگان ۱۶.۵ درصد سابقه عضویت در شوراهای شهر را دارند.

رییس ستاد انتخابات آذربایجان‌غربی اضافه کرد: پس از ارومیه، مهاباد ۱۶۰، بوکان ۱۵۲ و خوی با ۱۳۸ نفر چهار شهری هستند که به ترتیب بیشترین ثبت نام کنندگان را به خود اختصاص داده اند.

مصطفوی خاطرنشان کرد: برای هر کرسی اصلی و علی البدل شوراهای شهر ۴.۵ نفر رقابت خواهند کرد.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به طور همزمان در روز ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

بر اساس اعلام وزارت کشور ثبت‌نام از داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی شهرها و روستاها در ۲ زمان‌بندی جداگانه انجام می‌شود.

ثبت نام داوطلبان انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرها از ۲۰ اسفند شروع شد و به مدت یک هفته تا ۲۶ اسفند ادامه یافت.

ثبت نام داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی روستاها هم از ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ شروع شده و تا ۱۶ فروردین ماه ادامه می‌یابد.

بر اساس تبصره ۳ ماده ۳۰ قانون انتخابات شوراهای اسلامی، داوطلبان در هنگام ثبت نام باید گواهی عدم سوء پیشینه را که از تاریخ آن بیش از سه ماه نگذشته باشد، ارائه کنند.

برابر قانون، داوطلبان شورای اسلامی شهرها از تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۹۹ و داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها و تیره‌های عشایری از تاریخ ۱۶ دی‌ماه ۱۳۹۹ می‌توانند با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی یا دفاتر پلیس ۱۰+ و یا سامانه جامع خدمات الکترونیک قضایی نسبت به دریافت گواهی نداشتن سوء پیشینه اقدام و هنگام ثبت نام گواهی مربوطه را ارائه کنند.

همچنین با استناد به ماده ۳۲ قانون انتخابات شوراهای اسلامی، اشخاصی که به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن برای شورای اسلامی محروم هستند، باید تا قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha