۸۰۰میلیارد ریال در طرح سردخانه‌های چهارمحال و بختیاری سرمایه‌گذاری شد

شهرکرد - ایرنا - معاون صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه استان در بخش جذب سرمایه‌گذاری در طرح توسعه سردخانه‌های دومداره رتبه نخست کشور را در سال ۹۹ کسب کرد، گفت: در این مدت ۸۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرح سرمایه‌گذاری شد.

طهمورث فتاحی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با سرمایه‌گذاری انجام شده تا پایان امسال۱۰سردخانه دومداره جدید در استان احداث می‌شود که با بهره‌برداری از آن‌ها ظرفیت سردخانه‌های چهارمحال و بختیاری تا ۵۰ درصد افزایش‌یافته و از ۱۰۰ هزار تُن به ۱۵۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه این تعداد سردخانه جدید در شهرک صنعتی فرادنبه و شهرهای بروجن، گندمان و سفیددشت در حال ساخت است، تصریح کرد: با توجه به استقبال مطلوب سرمایه‌گذاران در توسعه سردخانه‌های دومداره، سهم آورده بخش خصوصی از ۲۰ درصد اولیه به ۵۰ درصد رسیده و این موضوع روند اجرای این طرح‌ها را تسریع کرده است.

فتاحی قابلیت ذخیره‌سازی و نگهداری انواع مواد غذایی و محصولات کشاورزی در دمای متفاوت را از جمله مزایای سردخانه‌های دومداره عنوان کرد و گفت: احداث سردخانه‌ها در چهارمحال و بختیاری به دلیل شرایط آب و هوایی در مقایسه با دیگر استان‌ها می‌تواند بین ۷۰ تا ۸۰ درصد صرفه‌جویی انرژی را به همراه داشته باشد.

وی یادآور شد: کمک به توسعه کشاورزی، بالا رفتن میزان ارزش افزوده محصولات، کاهش ضایعات و متعادل کردن بازار عرضه و تقاضا از مزایای توسعه طرح سردخانه‌های دومداره به شمار می‌رود به‌طوری که می‌توان با استانداردسازی و استفاده از فناوری‌های جدید در سردخانه‌ها، میزان ضایعات کشاورزی را نیز تا ۹۰ درصد کاهش داد.

معاون صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری همچنین به ارائه خدمات و پذیرش محصولات کشاورزی از برخی شهرستان‌های استان‌های خوزستان، اصفهان و فارس در سردخانه‌های چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و افزود: برنامه توسعه سردخانه‌ها در دیگر شهرستان‌های استان نیز در حال پیگیری است و امید می‌رود با افزایش آورده سرمایه‌گذاران و ارائه تسهیلات جدید در این زمینه، تعداد سردخانه‌های موجود در آینده افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۶۷ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات در چهارمحال و بختیاری در حوزه کشاورزی فعال است و سالانه یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولیدات زراعی و باغی در استان تولید می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha