شهرداری مشهد روز چهارشنبه به نقل از حجتالاسلام حسین مهدوی دامغانی گزارش داد: روال عادی آرامستانها این است که قبوری را برای ذخیره در مواقع بحرانی داشته باشند اما این قبور برای متوفیان کرونایی استفاده نشد، زیرا این اموات نیز بستگان، آشنایان و یا همشهریان ما بودهاند و ما با وجود رعایت پروتکل های بهداشتی در رفتار با آنها، نمیتوانیم مکان دیگری را برای دفن آنان درنظر بگیریم.
وی بیان کرد: سال ۹۹ تمام جهان درگیر ویروس کرونا بود و بعد از کادر درمان، که زحمات طاقتفرسایی را در طول سال تحمل کردند، کارکنان آرامستانها نیز شرایط کاری متفاوتتری را نسبت به سالهای قبل تجربه کردند لذا با توجه به شرایط موجود، رعایت پروتکلهای بهداشتی با جدیت در دستور کار قرار گرفت.
مهدوی دامغانی افزود: همچنین در طول سال بهصورت مداوم آزمایشهایی برای کنترل کارکنان انجام میشد و در صورت ابتلا افراد به قرنطینه میرفتند اما خوشبختانه تاکنون تلفاتی نداشتهایم.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۵۵ تقریبا ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار نفر در بهشت رضا(ع) و ۲ هزار نفر در بهشت جوادالائمه دفن شدهاند، افزود: دفن در بهشت رضا(ع) و آرامستانهای مربوط به شهرداری فقط هزینه خدمات عمومی شامل حملونقل، پیگیری پیکر، شستوشو و کفت و دفن را دربرمیگیرد و اگر کسی امکان پرداخت آن را نداشته باشد، مصوباتی در این زمینه وجود دارد، فقط جابهجایی قبور مستلزم پرداخت هزینه زیادی است.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: در گذشته فقط یک بلوک عمومی در بهشت رضا(ع) وجود داشت اما اکنون این تعداد به ۶ بلوک رسیده است و هزینه دفن در آن ۱۵ میلیون ریال است و احتمالا حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت در سال جدید خواهد داشت.
مهدوی دامغانی در مورد استقبال شهروندان از بهشت رضوان نیز گفت: آرامستان رضوان سال ۹۵ افتتاح شد و از دیماه سال ۹۸ بهعنوان یکی از واحدهای پذیرش اموات برای تغسیل آغاز به کار کرد که با آغاز شیوع ویروس کرونا، به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی، تصمیم بر آن شد که تغسیل اموات کرونایی در بهشت رضوان انجام شود اما دفن جانباختگان بر عهده خانواده آنان بود.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری مشهد اظهار کرد: در سال ۹۹ که بهواسطه کرونا رفتوآمد به بهشت رضوان بیشتر شده بود، استقبال متفاوتی از آن شد و چند برابر سال ۹۵ تا ۹۸ اموات در این مکان دفن شدند که یکی از ظرفیتهای خوب این آرامستان، نزدیکی آن به آرامستان خواجه ربیع و تا حدودی حرم مطهر رضوی است.
وی در خصوص ساماندهی آرامستان های متروکه نیز اظهار کرد: پیرو دستورالعملهایی که به سازمان داده شده، دیگر در آرامستان های متروکه دفنی صورت نمیگیرد و صرفا مراقبت و نگهبانی میشود البته اخیرا در سه آرامستان نوده، جوادالائمه و سیس آباد بازسازی قبور آغاز شده است و در طول سال ۹۹ نیز مقبره شهید فرهاد عباسی در آرامستان وکیلآباد بازسازی شد که مورد استقبال خانواده معظم این شهید قرار گرفت.
مهدوی دامغانی اضافه کرد: از سال قبل مطابق دستور شهردار و پیرو بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ فضای معنوی گلزار شهدا، با همکاری خانواده ایثارگران، شهدا و همرزمان شهدا، المان هایی در مزار شهدا نصب شد که هزینه ساخت آن بر عهده شهرداری مشهد بود.
نظر شما