مجید شعبانلو روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی از خانوادهها با پایان یافتن ایام نوروز در روز طبیعت اقدام به رها سازی ماهیهای قرمز سفره هفت سین به همراه سبزه عید در آب های طبیعی می کنند.
وی افزود: این در حالیست که برخی از ماهی های قرمز ناقل مزمن بیماری های گوناگون بوده و با رها سازی آنها در آبهای طبیعی زمینه انتقال بیماری به گونه های بومی و آبزیان طبیعی این گونه محیط ها فراهم می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان ادامه داد: گرچه عمر ماهی قرمز در تنگ آب بسیار اندک است ولی هنگام رها شدن در زیستگاه های طبیعی میزان عمر و ماندگاری آنها افزایش می یابد و آنها به ماهی مهاجم تبدیل می شوند.
شعبانلو گفت: این نوع ماهی ها در زیستگاه طبیعی سریع رشد و تکثیر یافته و با شرایط محیطی محل جدید به سرعت خود را تطبیق می دهند همچنین با بر هم زدن اکوسیستم طبیعی و ایجاد خطر برای ذخایر ژنتیکی بومی، جمعیت پایداری تشکیل می دهند.
وی اظهار داشت: ماهی های قرمز سفره هفت سین با ورود به آب های طبیعی به گونه های مهاجم تبدیل شده و با تغذیه از تخم سایر ماهی های بومی منطقه، باعث نابودی قسمتی از تنوع زیستی آن منطقه می شوند.
شعبانلو خاطرنشان کرد: به جای رها سازی ماهی های نوروز در رودخانه، تالاب و سدها آنها را در مکان های پیش بینی شده از سوی شهرداری باید رها کرد.
نظر شما