جهانگیری: بهبود محیط زیست شهری اولویت مسوولان کشور است

مشهد-ایرنا- معاون اول رییس جمهوری گفت: بهبود محیط زیست شهری اولویت کشور و موضوعی فرابخشی و فرادستگاهی است که مورد توجه همه مسوولان قرار دارد.

اسحاق جهانگیری روز شنبه در مراسم افتتاح چند پروژه شهری در مشهد افزود: هم اکنون هیچ طرح عمرانی در کشور انجام نمی‌شود مگر این که به اثرات محیط زیستی آن پرداخته شود و در طرح هایی که به مسائل زیست محیطی توجه نشده مشکلات آلایندگی برای پروژه ها و فعالان آنها پیش آمده است.

وی عمده طرح های شهرداری ها را در این راستا دانست و ادامه داد: جمعیت عمده کشور ما یعنی حدود ۷۰ درصد، شهرنشین هستند و بخش بیشتر این جمعیت نیز در کلانشهرها زندگی می کنند.

معاون اول رییس جمهوری گفت: با توجه به اهمیت این موضوع مسوولان شوراهای اسلامی شهرها و مدیریت شهری به اهمیت کار خود واقف هستند و می‌دانند شهرنشینی با چه مشکلات پیچیده ای رو به رو شده است و از طرف دیگر مردم نیز دغدغه سلامت خود را دارند.

جهانگیری با ابراز امیدواری برای تامین واکسن کرونا و انجام واکسیناسیون سراسری در کشور افزود: توریسم و سفر از پایه‌های اصلی زندگی مردم مشهد است و اکنون با پذیرش اولویتها به واسطه شیوع کرونا شاهد محدودیت در آمد و رفت مردم به این شهر هستیم تا مشکلی ایجاد نشود و محیط زیست شهری نیز باید اینچنین مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: بخش عمده آلایندگی‌ها به واسطه در ترافیک ماندن مردم ایجاد می‌شود و آلایندگی ناشی از ترافیک‌ها شاید بیشتر از سایر آلایندگی باشد لذا ایجاد تقاطع های غیرهمسطح با هزینه بالا لازم و در راستای برطرف کردن این معضل است.

معاون اول رییس جمهوری به تنها جلسه کامل هیات دولت در خارج از تهران د چند سال پیش در مشهد اشاره و بیان کرد: در آن سال جلسه هیات دولت برای کشف رود در مشهد برگزار شد که امروز بخشی از آن طرحهای بزرگ در قالب "بوم پارک کشف رود"  به بهره برداری رسید.

جهانگیری به مساله حاشیه نشینی در اطراف تهران و مشهد اشاره کرد و افزود: اکنون جمعیت برخی مناطق حاشیه ای تهران از چند هزار نفر به چند صد هزار نفر رسیده است لذا زیرساختهای بهداشتی و آموزشی آنان برای جمعیت کنونی مناسب نیست و کفاف نمی‌دهد.

حکومت نمی‌تواند به مساله حاشیه نشینی بی‌تفاوت باشد

معاون اول رییس جمهوری گفت: حکومت نمی تواند نسبت به شرایط حاشیه نشینها بی تفاوت باشد و ساماندهی حاشیه نشینی امروز منجر به ساماندهی بسیاری از مسائل کشور می شود.

جهانگیری به جلسات ویژه رهبری برای آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: در همین جلسات بلافاصله به موضوع حاشیه نشینی پرداخته شد و تاکید شد باید به مساله حاشیه نشینها توجه شود و اقدامات وزارت راه و شهرسازی و فرایند تسهیلگری شهری در سراسر کلانشهرها نیز در این راستا انجام شده‌ است.

وی ادامه داد: ثواب هیچ کاری برای ما مسوولان  بیشتر از این نیست که مردم حاشیه شهر از زندگی آبرومند بهره مند و از امکانات بهداشتی و آموزشی برخوردار شده و مردم دغدغه آسیبهای اجتماعی نداشته باشند.  

معاون اول رییس جمهوری گفت: با توجه به اقداماتی که در کلانشهر مشهد در خصوص حاشیه نشینی انجام شده است این کلانشهر می تواند الگوی خوبی برای موضوع ساماندهی حاشیه نشینی کلانشهرها باشد.

جهانگیری همچنین مترو را نیاز امروز و فردا کلانشهرهای ایران دانست و افزود: مترو پرهزینه است و سرمایه گذاری زیادی می طلبد اما این امر مهم است و امسال هشت هزاار و ۵۰۰  میلیارد تومان از سوی بانک مرکزی برای توسعه مترو فراهم شد هرچند بانک مرکزی ایراداتی داشت اما بر تامین این مبلغ تاکید شد.

وی اضافه کرد: ۲ میلیارد دلار فاینانس از طرف چینی ها برای تکمیل خطوط مترو کشور اختصاص یافت اما به مساله تحریم ها برخوردیم ولی پیگیری برای این طرح همچنان ادامه دارد.

معاون اول رییس جمهوری به فعالیت مثبت دولت اصلاحات در خصوص آغاز به کار شوراهای اسلامی اشاره کرد و گفت: از زمان دولت خاتمی که  مدیریت شهری از وزارت کشور به شوراها واگذار شد ۲۰ سال گذشته است و اکنون شوراها به یکی از اقدامات خوب در کشور تبدیل شده است.

جهانگیری افزود: با توجه به همزمانی انتخابات شوراها با ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰، مردم، شوراهای اسلامی شهر و روستا را کم اهمیت تلقی نکنند چون کل زندگی مردم متاثر از تصمیم های شوراهاست و امیدواریم انتخابات خوبی داشته باشیم.

سه طرح عمران شهری شامل سطوح سه‌گانه تقاطع غیرهمسطح آزادگان، پارک جنگلی و بوم‌پارک کشف‌رود روز شنبه طی مراسمی با حضور معاون اول رییس جمهوری در مشهد به بهره برداری رسید.

مشهد به عنوان دومین کلانشهر بزرگ ایران با احتساب نواحی منفصل توس و قرقی ۳۲۸ کیلومتر مربع مساحت دارد. این کلانشهر سه و نیم میلیون نفری دارای ۱۳ منطقه و ۴۴ ناحیه شهرداری است.  

شهروندان مشهدی در مجموع از ۷۲۳ کیلومتر گذرگاه محلی، خیابان و بزرگراه شامل ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه، ۱۳۴ کیلومتر خیابان شریانی درجه یک، ۲۵۸ کیلومتر خیابان شریانی درجه ۲ و ۲۳۱ کیلومتر گذرگاه محلی برخوردار هستند.

همچنین ۹۶ تقاطع غیرهمسطح، دوربرگردان و زیرگذر در مسیر خیابانهای کلانشهر مشهد مورد استفاده شهروندان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha