به گزارش ایرنا، رقابت احزاب و گروههای سیاسی عراق برای به دست گرفتن قدرت همواره با شدت و ضعف وجود داشته است که در آخرین مورد بطور رسمی باعث روی کار آمدن دولت "مصطفی الکاظمی" به عنوان نخست وزیر این کشور شد که در عراق از او به عنوان مقام انتصابی و نه انتخابی یاد می شود.
خبرگزاری المعلومه عراق در گزارش دیروز (شنبه) خود اعلام کرد که رایزنی بین صدر و بارزانی برای دستیابی جریان صدر به پست نخست وزیری و حزب دمکرات کردستان عراق به پست ریاست جمهوری عراق به مراحل پیشرفته و جدیدی رسیده است.
طبق این گزارش، تاکنون ۱۴ نشست بین دو حزب مورد اشاره برگزار شده و حزب دمکرات کردستان عراق آمادگی خود را برای حمایت از صدر به عنوان تنها مرجع سیاسی احزاب شیعه و در مقابل مقتدا صدر حمایت از مسعود بارزانی به عنوان مرجع سیاسی کردها را اعلام کرده اند.
پیش از این نیز «جعفر ایمینکی» عضو دفتر سیاسی حزب دمکرات کردستان عراق در ۲۴ مارس ۲۰۲۱ طی اظهاراتی گفته بود که صدر و بارزانی در حال رسیدن به توافق سیاسی با همدیگر هستند.
وی اضافه کرده بود که این نزدیکی بین دو حزب، به معنی این نیست که در تضاد بین نزدیکی سیاسی بین دیگر جریان های اهل سنت و شیعه عراق است.
وی گفته بود که جریان صدر همانند جریان حکمت ملی به رهبری سید عمار حکیم و حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق نزدیک ترین گروه ها به حزب دمکرات کردستان عراق هستند.
در مقابل ائتلاف سائرون مورد حمایت مقتدا صدر در پارلمان عراق تاکنون به طور واضح و روشنی وجود ائتلاف سیاسی بین بارزانی و صدر را تایید نکرده است.
«ریاض المسعودی» عضو این ائتلاف پارلمانی در اظهاراتی گفته است که راهبرد جریان صدر در مرحله پیش رو تشریک مساعی با جریان های سیاسی قوی و تشکیل دولت توانمند است.
وی اضافه کرد که از این رو امکان ندارد که همه جریان های سیاسی در دولت حضور داشته باشند و در عین حال نیز در معارضه باقی بمانند.
از طرفی توئیتی از مقتدا صدر در ۲۸ فوریه ۲۰۲۱ در فضای رسانه ای عراق به گردش درآمد که حاکی از آن بود که وی به نوعی از تلاش برای تصدی پست نخست وزیری روی گردان شده است.
صدر در توئیتی طی این تاریخ اعلام کرد که به دلیل وجود اختلافات در داخل خاندان آل صدر احتمالا از مشارکت جریان صدر در انتخابات آینده که قرار است دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شود، روی گردانی کند.
با وجود همه اینها صاحب نظران با اشاره به توئیت های اخیر صدر تاکید دارند که وی همچنان به مهمترین پست اجرایی کشور در صورت پیروزی در انتخابات آینده، چشم دوخته است.
از این رو، طرح «اصلاح صنعتی» و «اصلاح کشاورزی» که مقتدا صدر دو روز پیش (جمعه) بعد از تصویب بودجه در پارلمان عراق به عنوان طرح هایی برای حل مشکلات اقتصادی کشور مطرح کرد، بخشی از تلاشش برای رسیدن به پست نخست وزیری ارزیابی شده است.
این در حالیست که صدر پیش از این در توئیت های خود بیشتر بر جنبه های اخلاقی و معنوی توصیه می کرد و کمتر به مسائل اجرایی کشور می پرداخت.
مقتدا صدر تاکنون آشکارا به گروه هایی که ممکن است با آنها در انتخابات آینده یا بعد از پایان انتخابات، ائتلاف تشکیل دهد اشاره ای نکرده، اما به این نکته معترف است که علاقه مند به حفظ انسجام در داخل ائتلاف سائرون است.
حزب کمونیست عراق به عنوان یکی از مهمترین گروه های زیر مجموعه ائتلاف سائرون در نتیجه انتقادات شدید صدر از اعتراضات اکتبر، رابطه خود را با این ائتلاف در پارلمان به حداقل رساند.
در عین حال کارشناسان هرگونه نزدیکی بین بارزانی و مقتدا صدر را به دلیل سابقه رابطه دو رهبر سیاسی با همدیگر بعید نمی دانند به ویژه اینکه در سال ۲۰۱۲ مقتدا صدر و مسعود بارزانی تا مرحله ائتلاف سیاسی نیز پیش رفتند.
نظر شما