بشیر اسماعیلی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: باید با شفاف سازی سند همکاری ایران و چین، افکار عمومی را هدایت کرد و در چنین شرایطی تقویت حوزه رسانه داخلی با وجود تبلیغات گسترده دشمنان علیه جمهوری اسلامی مهم بوده تا مانع پیشروی آنها شد.
وی اظهارداشت: این چنین سند همکاری در بین بسیاری از کشورها مرسوم بوده است و چین تاکنون با کشورهای عراق و عربستان این همکاری را داشته و حتی با مشکلات اقتصادی در کشور آمریکا با شیوع ویروس کرونا، بخشی از سهام های شرکتهای آن کشور را خریداری کرد.
این استاد دانشگاه، تاثیر جریان رسانهای غرب علیه کشورمان را عامل ایجاد افکار منفی و تفسیرهای غلط درباره این سند ذکر کرد و گفت: تفکر ضد استعماری و استقلال طلبی در بین مردم ایران وجود دارد که همین نگرش تاکنون باعث حفظ تمامیت ارضی کشور شده است اما در برخی از مواقع مهم نظیر حرکت های اقتصادی و سیاسی باید رویکرد قابل قبولی داشت.
این کارشناس امور سیاسی بیان کرد: امروز شبکههای رادیویی و تلویزیونی از یک سو، شبکههای مجازی و فرصتهای اینترنتی از اطراف مختلف به این موضوع ایران و چین میپردازند و همه حرکتهای داخلی را برای تحت تاثیر قراردادن حاکمیت بکار گرفتهاند.
اسماعیلی، مهار جنگ رسانهای را با تقویت فعالیتهای این حوزه توسط شبکههای خبری داخلی ضروری برشمرد و گفت: برای ایجاد آرامش و کاهش انتقادات و تفسیرهای غلط در داخل در این ارتباط باید فکر اساسی و برنامهریزی راهبردی در حوزه رسانه، تبلیغات و اطلاع رسانی انجام شود.
وی با بیان اینکه تعاملات بین المللی جزئی از دیپلماسی اقتصادی کشور است، خاطرنشان کرد: نقد عده ای از سند همکاری ایران و چین ناشی از بیاطلاعی و بهانهگیری برخی از جریانها متاثر از شبکههای خبری خارجی است که با اطلاع رسانی حرفه ای و هدفمند بر طرف می شود.
وی ادامه داد: مسوولان باید با ایجاد فرصت و بسترهای مناسب از این جنبههای همکاری برای رشد و توسعه ملی استفاده کنند و در تنظیم چنین سند اقتصادی با دقت و نگاه تیزبینانهای پیش بروند.
استاد روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، شفافسازی تمام بندهای سند همکاری ایران و چین را ضروری ندانست و گفت: دشمنان و رسانه های غربی به دنبال فرصتی هستند تا در کشور اختلاف ایجاد کنند و مانع تعامل بین المللی جمهوری اسلامی با دیگر کشورها بشوند.
وی با اعتقاد به اینکه همه کشورها و مسئولان آنان به دنبال منافع ملی خود هستند افزود: ما باید منافع کشورمان را پیگیری کرده و تحت تاثیر شرایط خاصی قرار نگیریم تا در انعقاد چنین سند همکاری اقتصادی زمینه توسعه کشور فراهم شود.
هفتم فروردین امسال و در جریان سفر وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین به تهران، سند همکاریهای جامع راهبردی ایران و چین به امضای وزیران خارجه ۲ کشور رسید.
سابقه این سند به سفر رسمی شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین به تهران برمیگردد که در جریان آن جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با صدور بیانیهای، سطح روابط ۲ کشور را به «مشارکت جامع راهبردی» ارتقا دادند.
نظر شما