دکتر عبدالوهاب رحمانیان یکشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود:در بین مسموم شدگان با باقلا کودک و نوجوان ۳ تا ۱۵ ساله نیز وجود داشت.
باقلا از دانههایی است که بسیاری از خانوادهها در فصل بهار آن را مصرف میکنند اما همین دانهها یکی از عوامل اصلی بروز علائم بیماری به نام "فاویسم" است که باعث مراجعه کودکان و بزرگسالان در ماههای فروردین و اردیبهشت به بیمارستان میشود.
وی ابراز کرد: هرچند باقلا در بعضی داروهای گیاهی استفاده می شود ولی گاهی اوقات موجب تب، کمخونی، یرقان، اسهال، اختلالاتروانی و ناراحتیهای قلبی میشود در خوردن آن باید احتیاط کرد.
رحمانیان با بیان اینکه این بیماری در نواحی شمالی و جنوبی ایران (سواحل دریا) شیوع بیشتری دارد،ابراز کرد: در مواردی این بیماری میتواند از بوییدن گل و گردههای باقلا نیز به وجود بیاید.
وی گفت: فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که به علت کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمز ایجاد می شود. تب خفیف، بیحالی، رنگ پریدگی، حالت تهوع و استفراغ، قرمز یا تیره رنگ شدن ادرار و گاهی درد شکم یا کمر از علائم این بیماری است.
رئیس بیمارستان شهید مطهری جهرم گفت: در صورت عدم درمان به موقع و مناسب احتمال آسیب شدید کلیوی و ایجاد نارسایی کلیوی و کم خونی شدید و صدمات حاصله بوجود میآید.
وی عنوان کرد: با وجود هشدارهایی که هر سال داده میشود بسیاری از خانواده ها بدون توجه به عواقب و مسمومیت های ناشی از دانه باقلا به خوردن آن ادامه می دهند.
رحمانیان اضافه کرد: این بیماری درمان قطعی ندارد و تنها اقدام موثر، پیشگیری از بروز حمله و در صورت بروز حمله، مراجعه سریع به پزشک برای اقدامات نگهدارنده و حمایتی است. همچنین تزریق فوری خون به بیماران مبتلا به فاویسم و جایگزینی گلبولهای تازه قرمز به جای گلبولهای قرمز آسیب دیده بیمار و کنترل میزان مصرف آب و نمک فرد بیمار نیز از سوی پزشکان مطرح شده است.
نظر شما