به گزارش خبرنگار ایرنا، گزارش های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی حاکی از آن است که برنامه واکسیناسیون کرونا در کشور حداقل به مدت یکسال ادامه خواهد داشت، این برنامه با اولویت گروههای درمانی آغاز شده است و به مرور زمان به بخش بزرگی از جمعیت کشور تسری خواهد یافت.
بررسیها نشان میدهد، برای دستیابی به اهداف نهایی و مهار کرونا، باید حداقل ۷۰ درصد جامعه واکسینه شوند که این موضوع به معنای تحت پوشش قرارگرفتن ۶۰ میلیون ایرانی است و اگر مبنا دریافت حداقل ۲ نوبت واکسن به ازای هر فرد باشد نیازمند ۱۲۰ میلیون دوز واکسن خواهیم بود.
برخی از پزشکان معتقدند برای دریافت واکسن کرونا و مقابله با عوارض احتمالی آن با تغذیه مناسب باید بدن آمادگی لازم را داشته باشد، اگر چه برای دریافت واکسن به رژیم غذایی ویژهای نیاز نیست ولی اگر از پیش کمبودهای تغذیه ای وجود داشته باشد ممکن است نتیجه مطلوب را از دریافت واکسن نداشته باشید.
به گفته آنان، هر توصیه غذایی در مورد تقویت سیستم ایمنی و در مورد سایر بیماری های عفونی می تواند برای دریافت واکسن کرونا مفید باشد و مصرف غذاهای سالم تنها منحصر به زمان تزریق واکسن نیست و در کل برای حفظ ایمنی بدن بهتر است.
سید ضیاء مظهری متخصص تغذیه در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: یکی از عوارض بیماری های عفونی د ر بدن، ایجاد التهاب است، از نشانه های بروز التهاب، تب و یا درد مفاصل بوده و التهاب می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند، بروز التهاب در نتیجه بیماری یا تزریق واکسن ایجاد می شود و می توان با خوردن مواد غذایی ضد التهاب کاهش داد، مواد غذایی مانند روغن زیتون بادام، گردو، میوه ها و سبزی های مختلف. زردچوبه ادویه ای است که دارای خواص ضد التهابی است و می تواند روی غذا اضافه شود.
وی ادامه می دهد: همچنین ماهی ضد التهاب است و ماهی قزل آلا، ساردین و شاه ماهی بیشترین امگا ۳ ضد التهاب را دارد. چربی های امگا ۳ در واقع به ترکیباتی موسوم به رزولین تبدیل می شوند که به رفع التهاب کمک می کنند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران می افزاید: باید مصرف غذاهایی که موجب التهاب می شوند را کاهش دهیم و مواد غذایی مانند غذاهای سرخ شده، غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، انواع فست فودها، انواع اسنک ها جزء این دسته از غذاها قرار دارند، انتخاب غذاهای ساده ای مانند سوپ مرغ برای وعده بعد از تزریق واکسن مفید است.
مظهری تصریح می کند: قبل از آنکه برای تزریق واکسن مراجعه کنید حتما یک وعده یا میان وعده مناسب وسالم بخورید به عنوان مثال یک تخم مرغ آب پز یا لقمه نان و پنیر و گردو. افرادی که ترس از آمپول دارند ممکن است به دلیل ترس قندشان بیفتد یا دچار سرگیجه شوند و برای جلوگیری از این عوارض با معده خالی برای دریافت واکسن مراجعه نکنید.
وی می گوید: توصیه می شود قبل و بعد از تزریق واکسن مایعات زیادی بنوشید، مصرف مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات و سوپ ها برای رساندن مایعات کافی به بدن بسیار کمک کننده هستند. قبل از واکسیناسیون علاوه بر حفظ یک رژیم غذایی سالم، داشتن مقدار کافی خواب شبانه بسیار مهم است و خواب بد شبانه می تواند تا ۷۰درصد از عملکرد ایمنی بدن کم کند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه بدن برای بازسازی دفاعی خود از خواب استفاده می کند و کمبود خواب مزمن سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند، خاطرنشان می کند: علاوه بر این استرس می تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند و باید آن را کنترل کرد.
مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی نیز در این زمینه می گوید: به دلیل اینکه در در طی همه گیری، بسیاری از ما فعالیت و زمان ورزش را کاهش داده ایم ممکن است دچار اضافه وزن و تبعات آن شده باشیم، رژیم غذایی و ورزش مهم بوده و همزمان با دوره واکسیناسیون، ماسک بزنید اما در صورت امکان بیرون بروید و فعالیت بدنی داشته باشید و کمی ورزش کنید.
وی اظهار می دارد: یک شب قبل از واکسن زن خوب بخوابید، مایعات کافی مصرف کنید و پس از تزریق واکسن استراحت کافی داشته باشید، ممکن است بعد از تزریق تب کنید یا بازوی محل تزریق درد کند و یا بدن درد داشته باشد این ها علامت این است که سیستم دفاعی بدن فعال شده و سیستم ایمنی در حال واکنش برای ایمن سازی بدن است.
مردانی تصریح می کند: واکسیناسیون موثرترین روش غلبه بر پاندمی کرونا است در صورتی که امکان و دسترسی به واکسن دارید حتما واکسن بزنید مگر اینکه جزء افرادی باشید که براساس ابلاغیه های وزارت بهداشت از تزریق این واکسن منع شده اند.
نظر شما