«حمیدرضا اخوان» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیش از ۲۰۰ تن گوشت مرغ بهصورت روزانه در استان مرکزی تولید میشود درحالی که در روزهای عادی حدود ۹۰ تن این محصول در استان مصرف و بقیه به ۹ استان کشور ارسال میشود.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش مصرف گوشت مرغ در هفته پایانی سال گذشته و ۲ هفته نخست امسال روزانه ۲۴۰ تن گوشت مرغ در استان مرکزی توزیع شده است.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به تمهیدات انجام شده و استقرار نماینده سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت در کشتارگاههای استان، توزیع مرغ در استان ساماندهی شده و اکنون مشکلی در تامین و توزیع این محصول در استان وجود ندارد.
اخوان گفت: در راستای ساماندهی و جلوگیری از بروز مشکل در توزیع گوشت مرغ در استان، مرغ تولیدی کشتارگاههای استان شبانه پس از تولید به صورت مهر و موم به نماینده سازمان صمت تحویل شده و توسط این سازمان بین عرضهکنندگان سطح استان توزیع میشود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: قیمت مصوب مرغ زنده توسط ستاد تنظیم بازار ۱۷۱ هزار ریال و برای مصرف کننده ۲۴۹ هزار ریال تعیین شده که از روز سیزدهم فروردین گوشت مرغ با قیمت مصوب تنظیم بازار در اختیار مردم استان قرار گرفته است.
وی با یادآوری فعالیت ۵۹۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در استان مرکزی گفت: ۱۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در هر دوره در این واجدها انجام میشود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری تامین نهادههای مورد نیاز مرغداران از سوی سامانه بازارگاه، افزود: نهادههای مورد نیاز مرغداران تا هفته نخست فروردین برای یک دوره ۴۵ روزه در اختیار صاحبان این واحدها قرار میگرفت که با توجه به نزدیکی به ماه مبارک رمضان و تامین گوشت مرغ مورد نیاز مردم کشور و استان، تامین نهاده برای دوره پرورش ۵۰ روز در اختیار مرغداران قرار میگیرد.
اخوان خاطرنشان کرد: نهادههای مورد نیاز واحدهای مرغ تخمگذار نیز به صورت ماهانه در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی یادآور شد: ۶۵ هزار تن گوشت مرغ سال گذشته در این استان تولید شد که ۴۵ درصد این محصول در استان مصرف و بقیه با سایر استانهای کشور ارسال شد.
استان مرکزی دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
نظر شما