رامتین نوروزی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه، یکی از منابع ارزشمند کشورمان، دریاهای ایران است که از ثروتهای قابل توجهی برخوردار است، افزود: صنعت پرورش ماهی در دریا، یکی از فناوریهای نوینی است که ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد میکند و ما در این حوزه مشغول به فعالیت هستیم.
وی گفت: برای پرورش ماهی در محیط دریا، نیاز به قفسهها و برخی تجهیزات است که تا پیش از این تنها منبع تامین آن واردات بود. شرکتهای تولید کننده نیز حاضر نبودند برخی از قطعات و تجهیزات این صنعت را به ایران صادر کنند. به این دلیل با تشکیل یک واحد تحقیق و توسعه جوان در شرکت توانستیم تا این تجهیزات را بومیسازی کنیم.
این فعال دانشبنیان در ادامه گفت: در حال حاضر طراحی و ساخت قفسههای پرورش ماهی در اندازهها و وزن های مختلف انجام میدهیم. قفسههای ماهی از چند حلقه پلیاتلین تشکیل شده است که تعدادی قطعه به نام براکت آنها را کنار هم نگاه داشته است.
وی افزود: بچه ماهیها درون این قفسهها نگهداری میشوند و به آنها غذا داده میشود و در نهایت وقتی به وزن مناسب رسیدند، به بازار عرضه میشوند. در واقع این قفسهها یک محیط بسته را در درون دریای آزاد برای پرورش ماهی فراهم میکنند.
نوروزی ضمن توضیح بیشتر در مورد مزایای فعالیت در این صنعت، افزود: قفسههای پرورش ماهی در دریا، مخصوص پرورش ماهیهای آب شور است و در اندازههای مختلف از ۱۸ تن تا بیش از ۱۰۰ تن ظرفیت تولید میشود. در حال حاضر محصول ما حداقل ۴۰ درصد از نمونه مشابه خارجی ارزانتر است.
وی گفت: میتوان از این قفسهها در آب ذخیره شده در پشت سدها یا مکانهای مشابه نیز استفاده کرد. اما قفسههای مورد استفاده در دریا، از پیچیدگی بیشتری در فناوری و ساخت برخوردار است.
بر اساس گزارش روز سه شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این شرکت فناور در حال حاضر موفق به تولید یک مزرعه پرورش ماهی تمام ایرانی در کشور شده است و به زودی تجهیزات جدیدتری را نیز در همین زمینه روانه بازار خواهد کرد.
نظر شما