۱۹ فروردین ۱۴۰۰، ۱۷:۲۶
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 84288240
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون فرماندار:

نقشه مخاطرات شهر مهاباد تدوین می‌شود

۱۹ فروردین ۱۴۰۰، ۱۷:۲۶
کد خبر: 84288240
نقشه مخاطرات شهر مهاباد تدوین می‌شود

مهاباد- ایرنا- معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری مهاباد گفت: نقشه مخاطرات و نقاط بحرانی این شهر برای ساماندهی و آمادگی در مقابل حوادث طبیعی و غیرطبیعی با همکاری شهرداری تدوین می‌شود.

خشایار صنعتی روز دوشنبه در جلسه ستاد مقابله با بحران مهاباد اظهار داشت: در این نقشه باید سازه‌های بحرانی که فرسوده‌اند، مکان های استقرار موقت در بحران و نقاط حادثه خیز جهت شناسایی و ساماندهی قبل از وقوع حوادث مشخص و نسبت به رفع آنها اقدام لازم انجام شود.

وی با بیان اینکه شهرداری برای تهیه این نقشه در سال‌های گذشته کوتاهی کرده است، ادامه داد: کارشناسان شهرداری مهاباد توانایی تهیه نقشه پیش فرض را داشته و نباید منتظر مدیران استانداری برای اقدام و تهیه این نقشه باشند.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری مهاباد اظهار داشت: بسیاری از حوادث بوجود آمده مانند آتش سوزی بازارچه اصغری قابل پیش‌بینی و غیرطبیعی بوده که با کار کارشناسی و اقدامات پیشگیرانه می‌توان از وقوع آن جلوگیری کرد.

صنعتی، لایروبی مسیرهای رودخانه مهاباد را نیز ضروری دانست و گفت: مسیر رودخانه در داخل شهر و حوضه سد انحرافی یوسفکند قبل از سیلابی شدن و رهاسازی آب برای مصارف کشاورزی باید لایروبی شود تا از بروز مشکلات برای شهروندان و کشاورزان جلوگیری کرد.

مدیر امور آب مهاباد هم در این جلسه گفت: لایروبی مسیر رودخانه مهاباد از ابتدای دریاچه سد تا سد انحرافی یوسفکند در سال ۱۳۹۸ به اتمام رسیده و از مسیر "یرغو" نیز با پیشرفت ۷۰ درصد انجام شده است.

رضا جهین با بیان اینکه سد انحرافی سد یوسفکند در ۵۰ سال گذشته لایروبی نشده است، اضافه کرد: حجم این سد انحرافی از یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب هم اکنون به کمتر از ۳۰۰ هزار متر مکعب رسیده که نیاز ضروری به لایروبی دارد.

وی با اشاره به اینکه این سد در مسیر رهاسازی آب کشاورزی قرار دارد، اظهار داشت: سال گذشته در رهاسازی آب برای مصارف کشاورزی دچار مشکل بودیم که امسال تلاش می کنیم با همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی نسبت به لایروبی بخشی از آن اقدام کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی مهاباد هم در این جلسه بیان کرد: کاهش سهمیه آب کشاورزی خطری جدی برای محصولات کشاورزی داشته با طولانی شدن بازه آبدهی امکان خشکی و از بین رفتن محصول دور از انتظار نیست.

جعفر ایمانیان با بیان اینکه در سالیان گذشته ۱۴۰ میلیون متر مکعب برای مصارف کشاورزی از مخزن سد آب رهاسازی می شد، گفت: هم اکنون این میزان به زیر ۹۰ میلیون متر مکعب رسیده و نوبت آبدهی از هشت مرتبه به چهار مرتبه کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: با کاهش ۵۰ میلیونی سهمیه بخش کشاورزی اکنون می بایست ۱۲ هزار هکتار از مزارع مهاباد به سیستم های نوین آبیاری مجهز می شد که تا کنون این امر محقق نشده است.

در ادامه جلسه هر یک از اعضای ستاد مقابله با بحران به ارایه گزارش و مشکلات و خطرات احتمالی در حوزه خود پرداختند.

مهاباد با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت دارای ۱۹۲ روستا در ۲ بخش مرکزی و خلیفان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha