به گزارش ایرنا، محمد فرید سپری روز پنجشنبه در جلسه توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اظهار داشت: این میزان تسهیلات به ۳۷ هزار و ۸۵۵ پرونده تشکیل شده توسط بانک های عامل که سهم بیشتر آن هم مربوط به بانک کشاورزی بوده پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: محل تامین این میزان اعتبار از تسهیلات شرکتهای تولید کننده بذور گواهی شده ، تسهیلات رونق تولید، تسهیلات اشتغالزایی بنیاد برکت، تسهیلات حمایتی کرونا و کشاورز کارت بوده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان پرداخت این میزان تسهیلات را نشان از حمایت از بخش کشاورزان خواند و گفت: تامین و پرداخت این میزان تسهیلات در شرایط اقتصادی سخت پیش روی کشور و به تبع استان اقدامی جهادگونه به شمار میرود.
سپری با اشاره به اینکه ریسک در بخش کشاورزی بالا است، یادآور شد: امسال هم اسفند ماهی گرم و بهاری نسبتا گرم و بدون باران را داریم که این وضعیت برای محصولات دیم کشت شده در استان مناسب نیست.
وی اعلام کرد: میزان بارندگی در استان از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۲۷ درصد و نسبت به بلند مدت هم ۱۷ درصد کاهش داشته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: براساس یافتههای علمی در بدترین شرایط هم می توان در بخش کشاورزی تولید داشت فقط باید در این راستا با برنامه و بکارگیری شیوه های علمی و متناسب با وضعیت آب و هوایی و انجام اصولی مدیریت مزرعه پیش رفت.
سپری با اشاره به اینکه کردستان دارای شب های خُنکی است که با این ویژگی ارزشمند می توان امسال در بخش دیم تولید خوبی داشته باشیم، اضافه کرد: با استفاده به موقع از سموم کنترل علف های هرز و آفت سن مادر ،گیاه قادر خواهد بود با کمترین رطوبت رشد و تولید مطلوبی داشته باشد.
وی گفت: اقدامات مطلوبی طی چند سال اخیر در بخش سرمایه گذاری بخش کشاورزی به همت کارشناسان سازمان و همچنین بانک کشاورزی استان انجام شده است.
این استان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.
نظر شما