مسعود الماسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه جویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی آفت های برنج و غنی سازی خاک از جمله فواید شخم اولیه است.
وی با اشاره به اینکه شخم اولیه موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت ها به ویژه کرم ساقه خوار برنج، ذخیره رطوبت خاک، افزایش محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی و سلامت محصول می شود، اضافه کرد: شخم اولیه شرایط مطلوب برای رشد و نمو گیاه در طول فصل زراعی را فراهم می کند و امکان به کارگیری به موقع کودهای پایه شامل کودهای فسفاته در زراعت برنج را امکان پذیر می کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه بر اساس تقویم زراعی خزانه گیری برنج از چند روز گذشته در این استان آغاز شده است، خاطرنشان کرد: در خزانه گیری سبک و سنگین کردن بذر باید مورد توجه قرار گیرد به این ترتیب برای جداکردن بذر کاملا پر و سنگین از بذر پوک و نیمه پر، بذر مورد نظر را باید در محلول آب و نمک قرار داد.
وی ادامه داد: برای این کار بذور برای خزانه گیری را باید در داخل محلول آب نمک ریخت و به هم زد، بذری که در بالای آب قرار گرفته و یا در وسط آب غوطه ور بوده، غالبا ناسالم و غیربذری بوده و باید توسط آبکش از بذور سالم جدا شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان با بیان اینکه بذر ته نشین شده، بذر مناسب برای کاشت است، خاطر نشان کرد: بذر سالم را باید سریع از آب نمک خارج کرد و چند مرتبه با آب معمولی شستشو داد به طوری که نمک از بذور کاملا جدا شود.
برای انجام کشت برنج دو مرحله شخم "زمستانه و بهاره" از ابتدای دی ماه تا اواخر فروردین ماه در زمین های زراعی انجام می شود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
بیشترین اراضی شالیکاری گیلان در شهرستانهای رشت و صومعه سرا واقع است.
نظر شما