۲۳ فروردین ۱۴۰۰، ۹:۵۵
کد خبرنگار: 836
کد خبر: 84290154
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

شیب تند تخریب دولت با نزدیک شدن به انتخابات

۲۳ فروردین ۱۴۰۰، ۹:۵۵
کد خبر: 84290154
شیب تند تخریب دولت با نزدیک شدن به انتخابات

تهران- ایرنا-  فضای سیاسی و رسانه ای کشور در شرایط انتخاباتی قرار گرفته است. در مدت زمان باقی مانده تا انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، شکل گیری چنین فضایی، امری طبیعی است. در این میان اما نکته قابل تامل، ورود رویکرد تخریب در استراتژی جریان های مخالف دولت در این روز ها است.

انتخاباتی در سطح ریاست جمهوری که مهم ترین و تعیین کننده انتخابات کشور به لحاظ شرایط اجرایی و تعیین خط مشی های سیاسی کشور است، قرار است در خرداد ماه سال جاری برگزار شود و جریان های سیاسی به دنبال عرض اندام در این فضا جهت جلب اقبال عمومی بیشتر هستند.

سیاه نمایی شرایط سیاسی - اقتصادی کشور

مساله زمانی معنادار می شود که شاهد ورود رویکرد تخریب در استراتژی جریان های مخالف دولت در این ایام هستیم. این استراتژی ها طیف وسیعی از موضوع ها  از مدیریت دولت در امر کرونا تا  برجام، بورس و حوزه سیاست خارجی را در بر می گیرد. مخالفان دولت در ایام پیش رو با سیاه نمایی شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به دنبال القای ناکارآمدی دولت به افکار عمومی هستند. در واقع استراتژی مخالفان دولت بر این مبنا قرار دارد که دولت در مدیریت شرایط سیاسی و اقتصادی کشور ناکارآمد است و رویکرد خودشان را به عنوان نسخه ای شفابخش برای کشور معرفی می کنند. دقیقا مساله در اینجاست که مخالفان دولت نه تنها راهبرد و راهکار مشخص و قابل عملیاتی برای عبور کشور از وضعیت تحریمی، مشکلات معیشتی و اقتصادی ارایه نمی دهند بلکه با القای ناکارآمدی و منفی سازی زمینه را برای افزایش شکاف های اجتماعی، نا امیدی بیشتر جامعه و مهم تر از آن خنثی سازی تلاش های دولت در حل مشکلات اقتصادی کشور فراهم می سازند. با مروری بر رسانه های حامی جریان اصولگرا به وضوح این موضوع قابل لمس است که ایده، نگرش و بینشی عمل گرا از سوی لیدرهای این جریان مطرح نمی شود و تنها موضوعی که روی آن مدام تاکید و تمرکز می شود اینکه دولت در کنترل شرایط اقتصادی و کرونایی کشور ناتوان و ناکارآمد است. 

ارایه راه حل در مقابل انتقاد
ضرورت دارد مخالفان دولت بیش از آنکه رویکرد سلبی و انتقادی داشته باشند به بخشی از راه حل در کشور تبدیل شوند. در همین موضوع کرونا ذکر چند نکته ضروری است. کرونا یک پدیده جهانی است و همه کشور های دنیا درگیر این بیماری هستند و کشور ما هم مثل سایر کشورهای دنیا درگیر این بیماری است. راه حل و کنترل این بیماری در دو عنصر رعایت اصول بهداشتی و واکسیناسیون سراسری است. واقع امر این است که دولت همزمان با دو چالش بیماری منحوس کرونا و تحریم های ظالمانه مواجه است.

تفاوت مدیریت بیماری کرونا در کشور با سایر کشورهای دنیا مثل همین ترکیه در این است که در این کشور ها چالشی به نام تحریم به اندازه ایران موضوعیت ندارد. این کشورها به راحتی از ظرفیت های بین المللی در مدیریت و مهار بیماری به صورت واردات فراوان واکسن منتفع هستند. در برابر جمهوری اسلامی ایران به سبب تحریم های ظالمانه دشمن در واردات واکسن و انتقال منابع اش چالش دارد. اثر گذاری تحریم ها تا جایی است که حتی پروژه خرید واکسن از طریق کواکس (سازمان جهانی بهداشت) هم زمان بر و به پروسه طولانی تبدیل شده است.  از سوی دیگر دولت متاثر از فضای تحریمی در تهیه و تامین منابع مالی لازم در حمایت اقتصادی از اقشار آسیب پذیر با محدودیت ها مواجه است. اینها مسایل و موضوعات ذهنی، حدسی و حتی تحلیلی نیستند بلکه واقعیت امروز، اقتصاد کشور است و این واقعیت سایه اش را به زندگی همه انداخته است.

مسوولانه رفتار کردن به جای رویکرد تخریبی

 اگر مخالفان دولت دغدغه ای برای معیشت و سلامت مردم دارند به جای تلاش برای تضعیف دولت در حل مساله تحریم ها و مدیریت اوضاع اقتصادی کشور، به سهم خود در خروج کشور از فضای تحریمی کمک کنند. امروز تحریم چالش اصلی کشور است و هر راه حل و راهبردی برای حل اوضاع اقتصادی کشور بدون در نظر گرفتن مساله تحریم های یکجانبه آمریکا محکوم به شکست است. اساسا وقتی منابع درآمد ارزی کشور که ناشی از فروش نفت ومیعانات گازی است وارد چرخه اقتصادی کشور نمی شود؛ آن موقع چه امکان تحول در اقتصاد داخلی کشور و ارتقای توان معیشت مردم وجود دارد. ضرورت دارد مخالفان دولت به جای شعار گویی و گفتمان های کلی به طور واضح و روشن توضیح دهند که چه چیزی در چنته اقتصادی وسیاسی شان دارند که توان راهبری مشکلات کشور را دارند. دیگر دوره شعارهای کلی و عوام فریبانه گذشته است و عموم مردم شعارها را با همان متر و معیار سفره زندگی شان می سنجند و برای همین ضرورت دارد مخالفان دولت به جای اتخاذ رویکرد تخریب و القای ناکارآمدی، مسوولانه عمل کرده و متوجه نیازهای اساسی اقتصاد کشور و راه درمان و نجات آن باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha