به گزارش خبرنگار حوزه ایثار وشهادت ایرنا، سردار بهمن کارگر روز شنبه در دیدار با سردار یعقوب سلیمانی «معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران» با گرامی داشت یاد و خاطره امام خمینی (ره)، شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم و مدافعان وطن، اظهار کرد: در ایام شهادت شهید سید مرتضی آوینی و امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی به دیدار از معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران آمدیم تا در جریان کارها و فعالیتهای شما قرار بگیریم و همکاریهای بهتری در این زمینه داشته باشیم.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به فرمایشات و تاکیدهای امام خمینی (ره) در زمینه اهمیت ایثار شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان دوران دفاع مقدس بیان کرد: ایشان بارهاتصریح کردهاند که هر چه داریم، از شهدا و ایثارگران است. عزت، اقتدار و امنیت امروز ما نیز از ناحیه همین بزرگواران است.
سردار کارگر ادامه داد: شاید کسانی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران خدمت میکنند، متوجه این نکته نباشند که توفیق خدمت در این نهاد مقدس، نمیتواند نصیب هرکسی شود اما خداوند این توفیق را نصیب شما کرده است. باید قدردان این موهبت باشید که هر اقدام کوچکی که انجام میدهید برای خدمت به بهترین بندگان خدواند است. تاثیر خدمات شما بر خانواده شهیدان و ایثارگران بسیار اهمیت دارد. از سویی یاد عزیزانشان را برایشان زنده نگه میدارید و از سوی دیگر، آوردن یک لبخند کوچک بر لب خانواده شهدا و ایثارگران، بسیار کاری ارزشمند و قیمتی است. معتقدم خودِ شهیدان مزد عملکرد شما را در این دنیا و در دنیای دیگر خواهند داد. خدمت در بنیاد شهید و امور ایثارگران، از عبادات است.
شهید سلیمانی دفاع مقدس را «قله» میدانستند که «مقاومت» در دامنه آن تعریف شده
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به بخشی از سخنان شهید سردار قاسم سلیمانی، اظهار کرد: ایشان دفاع مقدس را «قله» میدانستند که «مقاومت» در دامنه آن تعریف شده است. رهبری نیز فرمودهاند که با فاصله گرفتن از دفاع مقدس باید بیشتر به آن پرداخته شود تا بتوانیم از تحریفات دفاع مقدس جلوگیری کنیم. یکی از مهمترین وظایف معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، انتشار حقایق دوران دفاع مقدس، شهدا و ایثارگران است تا به این ترتیب از تحریفات جلوگیری شود. هرچند مسئول جلوگیری از تحریف، بنیاد حفظ آثار است اما عناصر آن شهدا و ایثارگران هستند.
وی بر اهمیت زمانشناسی و مخاطبشناسی در انجام کارهای فرهنگی تاکید کرد و گفت: کرونا تهدیدی بود که به فرصت تبدیل شد و سبک زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داد. باید سبک زندگی شهدا و ایثارگران را برای جوانان و نوجوانان تعریف کرد. جامعه هدف ما باید جوانان و نوجوانان باشند. در این زمینه باید از ظرفیت جوانان در فضای مجازی بهره برد و در این فضا سرمایهگذاری کرد. باید شهدا را با زبان هنر به جوانان معرفی کنیم تا اثرگذار باشد. استفاده از ابزارهایی چون «کتاب صوتی»، «بازی» و «فیلم» می تواند در این زمینه موثر باشد.
ضرورت نظر سنجی برای سلیقه مخاطبان در فرهنگ ایثار وشهادت
سردار کارگر تاکید کرد: برای آنکه سلیقه مخاطبان را در این زمینه شناسایی کنیم، باید نظرسنجیهایی انجام دهیم. شاید بسیاری از ابزار و صنایع فرهنگی که ما برآنها تاکید داریم، مورد پسند مخاطبان و جامعه هدف ما نباشد. «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس» کارهای زیادی انجام داده است، اما هنوز معتقدیم که عقبماندگیهای زیادی هم وجود دارد. در همه جای دنیا، بازماندگان کشتهشدگان جنگ، از معضلات جامعه هستند. این در حالی است که خانوادههای معظم شهدا و جانبازان ما باعث عزت و افتخار ما هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت جلوگیری از کارهای تکراری تاکید کرد و گفت: نباید با اموال بیتالمال کارهای تکراری در زمینه ایثار و شهادت انجام داد. بنیاد شهید و امور ایثارگران میتواند با ارایه ابلاغیهای به تمامی نهادهای نظامی آنها را از دریافت اسناد خانواده شهدا و ایثارکران منع کند. این وظیفه را بنیاد شهید به خوبی انجام میدهد و خوب است که این کار بر عهده همین نهاد باشد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یادآور شد: در زمینه راهیان نور نیز لازم است با بنیاد شهید و امور ایثارگران همافزایی صورت گیرد. همچنین لازم است آسیبشناسی در زمینه کارهای موازی صورت گیرد و بتوانیم از انجام کارهای تکراری در این زمینه پرهیز کنیم.
فرهنگ ایثار و شهادت باید در بدنه نظام و مسئولان شکوفا شود
سردار یعقوب سلیمانی نیز در این نشست اظهار امیدواری کرد که بازدید سردار بهمن کارگر از معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران زمینهساز همافزاییهای گسترده در حوزه خدمت به خانواده شهدا و ایثارگران باشد.
وی یادآور شد: امسال بر ثبت تاریخ شفاهی والدین شهدا و تکمیل آن تا پایان سال جاری، توجه و تمرکز بر تجلیل از جانبازان ۷۰ درصد و تمامی جانبازان و ایثارگران و ثبت تاریخ شفاهی جانبازان ۷۰ درصد متمرکز هستیم.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه در حوزه آموزشی تلاش کردیم که بدهی به مراکز آموزشی و دانشگاهها نداشته باشیم، افزود: انشاالله بدهیهای بنیاد شهید به دانشگاهها تا اردیبهشت جاری پرداخت خواهد شد و از آن پس بر تعالی و رشد آموزشی و هدایت تحصیلی دانشآموزان، دانشجویان و طلبهها متمرکز خواهیم شد. با اقدامات صورت گرفته در ادارهکل آموزشی بنیاد شهید در زمینه هدایت تحصیلی موفقیتهای زیادی کسب کرده ایم.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید تاکید کرد: ایثار و شهادت ۲ محور اساسی در نظام جمهوری اسلامی است و این مفهوم از زمان فداکاری رسولاکرم (ص) در شعب ابیطالب، جریان عاشورا، پیروزمندی سربازان ما در دفاع مقدس، جنگ ۳۳ روزه و ... ادامه یافته است. باید فرهنگ ایثار و شهادت در بدنه نظام و مسئولان شکوفا شود و این امر مسیر شهدا را تداوم خواهد بخشید.
۹هزار عضو در جامعه ایثارگری
عادل مهری، مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در این نشست به ۹هزار عضو جامعه ایثارگری در این مرکز خبر داد و گفت: از این ظرفیت به نفع جامعه ایثارگری بهره گرفته میشود.
حمید اعتماد، رئیس اداره پیامآوران ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به ۲ هزار و ۸۰۰ راوی بنیاد شهید اشاره کرد و گفت: امسال اجلاسیهای برای سه هزار راوی برگزار میکنیم. امیدوارم با انعقاد تفاهمنامهای بتوانیم با بنیاد حفظ آثار و ۳۲ دفتر نمایندگی همافزایی داشته باشیم.
وی افزود: جانبازان شهید از اقشار مغفولمانده هستند و قرار است تا پایان سال جاری کنگرهای برای این افراد برگزار کنیم.
دیدار از پایگاه خبری نوید شاهد
سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس همزمان با سالروز شادت شهید سپهبد علی صیاد شیرازی از پایگاه خبری نوید شاهد بازدید کرد. وی در این دیدار در جریان فعالیتهای سامانه اسناد افتخار، پایگاه خبری نوید شاهد، سامانه گروه مجلات شاهد قرار گرفت.
سردار کارگر نیز در این دیدار بر اهمیت مشارکت سایت نوید شاهد با رسانههای بنیاد حفظ آثار تاکید کرد و گفت: ۹۵ درصد اسناد شهدا و ایثارگران طبقهبندی ندارند. انتشار این اسناد از موازیکاری نهادها در این زمینه جلوگیری میکند.
انتشار ۱۹۰۰ کتاب از سوی نشر شاهد
رحیم نریمانی، مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران در این دیدار با اشاره به مسئولیت بنیاد شهید در گردآوری اسناد تمامی ایثارگران، گفت: بر این اساس، تاکنون ۹ میلیون فایل سند در قالب «سامانه اسناد افتخار» گردآوری کرده ایم. در فاز بعدی قصد داریم دسترسی همه افراد را به این سامانه فراهم کنیم. با توجه به اینکه دوهزار شهید احراز شده مدافع حرم و اسناد شهدای منا نیز در اختیارمان است، در سال ۱۴۰۰، اسناد این شهدا نیز در قالب «سامانه شهدای مدافع حرم» به این سامانه اضافه میشود.
وی درباره پایگاه خبری «نوید شاهد» نیز توضیح داد: سایت نوید شاهد تنها پایگاه اختصاصی حوزه ایثار و شهادت است که به اسناد بنیاد شهید متصل است. این پایگاه خبری در تمامی استانها خبرنگار فعال دارد و مجلات الکترونیکی شده شاهد یاران روی این سامانه بارگزاری شده است. همچنین اخبار سایت نوید شاهد در اینستاگرام، تلگرام و سروش نیز اطلاعرسانی میشود.
دکتر نریمانی به انتشار ۱۹۰۰ کتاب از سوی نشر شاهد اشاره کرد و گفت: برخی از این آثار در قالب کتاب صوتی و در قالب الکترونیکی منتشر شده است که به صورت رایگان در سایت نوید شاهد انتشار مییابد.
نظر شما