محمد اسماعیل اعتمادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این باغ و عمارت زیبا که متعلق به خاندان قوامی است دارای فضاهای متعدد از جمله عمارت مرکزی با نمای زیبای آجری و گچبریها و نقاشیهای زیبا در زیر سقفهای اتاقها و تالار است. همچنین ساختمانهای محل اسکان خدمه و کارگران در ضلع شمال غربی باغ با مصالح خشت و گل قرار داشته که اکنون مخروبه شده اند.
وی ادامه داد:همچنین رشته قناتی از داخل باغ عبور میکرده که آب مورد نیاز قسمتی از فضای سبز و درختان باغ نیز از همین قنات تامین میشده است.
رییس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی نیشابور گفت: متاسفانه پس از درگذشت مالک اصلی باغ، این باغ زیبا به حال خود رها و به دلیل عدم نگهداری، قسمتی از عمارت مرکزی باغ به شدت تخریب شده است و تعدادی از درختان باغ نیز به دلیل عدم آبیاری خشک گردیده و از بین رفته اند.
اعتمادی افزود: با ثبت باغ قوامی در فهرست آثار ملی و مذاکراتی که میراث فرهنگی، شورای اسلامی شهر و شهرداری با ورثه قوامی خواهند داشت این اثر تاریخی به زودی تعیین تکلیف گردیده و با ورود سرمایه گذار بخش خصوصی یا تحویل آن به شهرداری، به یکی از جاذبه های گردشگری و فرهنگی نیشابور تبدیل می شود.
هم اکنون بیش از هزار و ۷۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و معنوی خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
نظر شما