گزارش استانداری مازندران از نتیجه بررسی دادههای سامد در اسفندماه پارسال نشان می دهد که ۲۸۰ مورد ارتباط مردمی در این سامانه به ثبت رسیده است که از این تعداد ۱۹۳ مورد درخواست مردمی، ۳۸ مورد انتقاد، ۲۸ مورد شکایت، ۱۴ مورد تقدیر و تشکر، چهار مورد پیشنهاد و سه مورد گزارش بود.
براساس این گزارش ، تمامی موارد شکایت مردمی اسفند ماه گذشته طی تماس با سامانه سامد استان مازندران مربوط به تخلف در ساخت و ساز و زمین خواری بود که به دستور استاندار از طریق مبادی ذیربط رسیدگی شده و یا در حال پیگیری می باشد.
علاوه بر این از ۱۸ مورد انتقاد مطرح شده توسط شهروندان مازندرانی در سامانه سامد، افزایش قیمت ، تورم و مشکلات مربوط به حوزه منابع طبیعی و جنگل بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده است.
همچنین میان ۱۹۳ مورد درخواست ثبت شده در سامانه سامد مازندران، دریافت وام بانکی بالاتری میزان درخواست را داشته است. کمک های مالی برای امرار معاش و خدمات شهری نیز از دیگر درخواست های شهروندان مازندرانی با بیشترین فروانی در اسفند ماه سال ۹۹ بود.
بررسی نتیجه دادههای آماری مرکز سامد مازندران نشان میدهد که تاخیر در پرداخت حقوق اسفندماه، صفهای طولانی برای تهیه مرغ دولتی، درخواست تعویق زمان برگزاری آزمون وکالت، اجرا نشدن دورکاری کارکنان در دستگاههای اجرایی طی ایام کرونا و فروش نهاده دامی دولتی با قیمت آزاد توسط کارخانجات خوراک دام و طیور از جمله موضوعاتی بود که توسط مردم در سامانه الکترونیک ارتباط مردم و دولت مطرح شد.
در مجموع بیشترین فراوانی در موضوعات ثبت شده مرکز سامد مازندران مربوط به وام بانکی، عملکرد سازمان، تخلف در ساخت و ساز، خدمات شهری و بیماری خاص و کمترین آن نیز مربوط به سهمیه بنزین، حریم و بستر رودخانه، جمعآوری و بازیافت زباله و گرانفروشی و کم فروشی بود.
بر اساس گزارش مرکز سامد استانداری مازندران بیشترین میزان فراوانی تماس مردم با مدیران دولتی که در این سامانه به ثبت رسیده است با ۳۰ مورد تماس مربوط به استاندار مازندران و کمترین آن نیز با یک مورد تماس مربوط به شهرداری کلاردشت بود.
جدول دادههای آماری مرکز سامد مازندران نشان میدهد که به غیر از استانداری و در مقایسه با سایر دستگاههای اجرایی، مدیر امور شعب بانک سپه و کمیته امداد امام خمینی (ره) استان هر کدام با ۱۷ مورد تماس تلفنی بیشترین میزان برقراری ارتباط با مردم را داشتند و کمترین آن نیز با مدیریت امور شعب بانک صادرات، صدا و سیما، دفتر امور سیاسی انتخابات استانداری، ثبت احوال، شرکت آب و فاضلاب، شرکت آب منطقهای و فرمانداری سوادکوه شمالی بود که هر کدام سه مورد تماس تلفنی را به خود اختصاص دادند.
مرکز سامد به عنوان یک ساختار توانمند به طور عملی بستر وسیعی برای دریافت شکایتها، انتقادها، پیشنهادها ، ایدههای مردمی و رسیدگی و پاسخگویی به آنها را با رعایت صرفه جویی در هزینههای زمانی و مالی فراهم کند.
یکی از مجاری سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت (سامد) در کشور سامانه تلفنی ۱۱۱ است که مردم در هر نقطه از استان میتوانند پیشنهاد، انتقاد، گزارش، طرحها و ایدهها، شکایت و درخواست های خود را با کارشناسان این سامانه مطرح و پیگیری کنند.
هدف از راه اندازی این سامانه افزایش مشارکت مردمی در نظارت همگانی و تقویت و تثبیت اعتماد مردم به دولت، افزایش رضایت مردم ازطریق ارتقا کیفیت پاسخگویی دستگاهها و سازمانها، تمرکز زدایی در رسیدگی به مطالبات مردم، ایجاد هماهنگی، وحدت رویه و مدیریت یکپارچه امور ارتباطات مردمی، افزایش سرعت در رسیدگی با بهره گیری از سیستم سامد و ضریب نفوذ الکترونیکی ارتباطات مردمی در کشور است.
نظر شما