به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه این موضوع را در جلسه شورای عالی قوه قضاییه مطرح کرد.
وی با ابراز تأثر از شهادت محیط بانان زنجانی گفت: از بدو بروز این حادثه، نیروی انتظامی و دادگستری به سرعت وارد عمل شدند.
رئیسی در عین حال بر ضرورت تسریع در رسیدگی دقیق به مسأله و کیفر عبرت آموز مجرمان این پرونده برای جلوگیری از تکرار اتفاقات مشابه تأکید کرد.
رئیس قوه قضاییه حمایت حقوقی و قضایی از مرزبانان و محیطبانان و همه کسانی که در میدان حفظ و حراست از مرزها، محیط زیست و ثروت ملی هستند را ضروری دانست و به همکاران دستگاه قضا در بخش های مختلف تأکید کرد که خود را موظف به پشتیبانی قانونی از آنها بدانند.
۱۷ فروردین ماه بر اثر تعقیب و گریز بین افراد ناشناس و محیط بانان که در تعقیب یک خودروی نیسان در منطقه حفاظت شده فیله خاصه استان زنجان بودند، دو نفر از محیط بانان ایثارگر به نام های مهدی مجلل و میکاییل هاشمی بر اثر اصابت گلوله سلاح جنگی، به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
** جرم و جنایت در ماه رمضان کاهش مییابد
رئیسی با اشاره به ویژگیهای ماه مبارک رمضان در مناجات شعبانیه اظهارداشت: ماه رمضان ماه خودسازی و ماه ضیافت الهی است که خدا در این مهمانی با بهترین نعماتش از مهمانان خود پذیرانی میکند.
رئیس قوه قضاییه اظهارداشت: همه نعمات و برکات متعلق به خداوند متعال است ولی بهترین آنها «مقام ربانی» است که خداوند با این مقام از عباد صالحش پذیرایی میکند و با صیام و قیام و تلاوت قرآن و درک لیلة القدر، بندگانش را به مقام والای ربانی می رساند تا انسان جلوه اسماءالحسنی شود.
رئیسی یکی از برکات ماه رمضان را دوری از گناه و معصیت و جرم و جنایت برشمرد و افزود: ماه رمضان بستری معنوی و فرهنگی است که خداوند برای دوری از گناه و معصیت و گرایش به عبادت و بندگی و پاکی عطا فرموده و آمارها نشان می دهد در این ماه، میزان جرم و جنایت در جامعه کاهش مییابد.
** پیشگیری از جرم و جنایت منحصر به پیشگیریهای کیفری نیست
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه پیشگیری از جرم و جنایت منحصر به پیشگیریهای کیفری نیست، گفت: رشد اخلاق و معنویت و توجه به خدا از زمینه های بسیار مهم و کارآمد در پیشگیری از جرم و جنایت در جامعه است که جنبه بازدارندگی مؤثر دارد.
رئیسی بر همین اساس خاطر نشان کرد: توجه به اخلاق و معنویت در تمام ایام سال نیز بهترین وسیله و زمینه دوری از گناه و جرم و هرگونه آسیب اجتماعی است.
** تأکید بر افزایش کمکهای مؤمنانه به نیازمندان
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از اقدامات مؤمنانه مردم و نهادهای انقلابی و گروههای جهادی در طول دوران مواجهه با ویروس کرونا، بر همت مضاعف همگانی در توجه به آسیب دیدگان از این بیماری تأکید کرد و گفت: مردم عزیز در پرتو نورانیت ماه رمضان تصویر دیگری از همدلی و توجه مضاعف به نیازمندان را به نمایش خواهند گذاشت.
** آغاز موج جدید کرونا مردم را دچار آسیب های جدیتری کرده است
رئیسی با اشاره به خیز مجدد پدیده شوم کرونا در کشور تصریح کرد: آغاز موج جدید کرونا مردم را دچار آسیب های جدیتری کرده و موجب افزایش خسارتهای جانی و مالی شده است که این وضعیت اقتضا می کند ضوابط بهداشتی و تدابیر ویژهای لحاظ شود.
مسئولان تصمیم گیر باید پاسخگوی تأخیر در مقابله با موج جدید کرونا باشند
رئیس دستگاه قضا در ادامه به طرح پرسش از مسئولان اجرایی پرداخت که چرا علیرغم هشدارهای وزارت بهداشت و درمان و مراکز علمی و دانشگاهی نسبت به اوجگیری دوباره کرونا و خطرات آن به موقع تصمیمگیری و اقدام نکردهاند؟
رئیسی گفت: زمانشناسی در هر کاری مهم است و در جایی که با جان و زندگی و معیشت مردم مرتبط است، مهم تر میشود و این سؤال جدی مردم از مسئولان تصمیم گیر است که چرا با تأخیر با موج جدید کرونا مقابله شد که شاهد اشکالات و خسارات آن هستیم و حتماً باید در این خصوص پاسخگو باشند.
** قدردانی از بازگرداندن تعدادی از زندانیان ایرانی از عراق
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود از مسئولان قضایی و دیگر مقامات عالی عراق به دلیل اجرای توافقات صورت گرفته در جریان سفر اخیر هیأت عالی قضایی جمهوری اسلامی ایران به این کشور برای بازگرداندن تعدادی از زندانیان ایرانی تقدیر کرد و گفت: تعداد دیگری از این زندانیان نیز در راه بازگشت به وطن هستند.
رئیسی نسبت به تداوم همکاریهای قضایی کشورمان با عراق و کشورهای همسایه و دیگر کشورهای مرتبط با ایران کشورمان ابراز امیدواری کرد و افزود: انتقال ایرانیان زندانی در کشورهای دیگر موجب کاهش مشکلات و دغدغههای آنها و خانواده های آنها می شود.
ورود بخش های نظارتی قوه به ترک فعل ها و قصورها
رئیسی با تأکید بر رسیدگی به ترک فعل ها و قصور مسئولان از سوی بخش های مختلف نظارتی قوه قضاییه از جمله دادستانی، سازمان بازرسی و سازمان قضایی نیروهای مسلح افزود: اگر به موقع با برخی قصورها و ترک فعل ها برخورد شود، شاهد خسارت در حوزه های مختلف نخواهیم بود.
رشد ۴.۵ برابری صدور سند کاداستری در سال ۹۹ نسبت به ۴۰ سال گذشته
در این جلسه ذبیحالله خداییان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته این سازمان پرداخت و از رشد ۴.۵ برابری صدور اسناد کاداستری در سال ۹۹ نسبت به ۴٠ سال گذشته خبر داد.
وی افزود: میزان صدور اسناد کاداستری در سال ۹۷، ۱۱ میلیون هکتار، در سال ۹۸، ۸ میلیون هکتار و در سال گذشته با یک جهش قابل توجه به ۴۷ میلیون هکتار رسید.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از تثبیت ۵۴ میلیون هکتاری اراضی در سال ۹۹ خبر داد که به گفته او، این رقم در سال ۹۸، ۲۴ میلیون هکتار بوده که با رشد تقریباً ۲ برابری مواجه شده است.
خداییان یکی از ملزومات اجرای طرح کاداستر را تهیه و به روزرسانی نقشه پوششی کل کشور عنوان کرد که مستلزم عکسبرداری هوایی و عملیات فنّی تطبیق تصاویر بوده و از به کارگیری شرکت های دانش بنیان برای قطعه بندی کشور به پنج بخش و تهیه این نقشه در سال جاری خبر داد.
وی از وصول ۲۶۰ هزار میلیارد تومانی معوقات بانکی توسط سازمان متبوعش در سال گذشته توسط سازمان ثبت و رشد ۱۴۲ درصدی این رقم نسبت به سال ۹۸ نیز خبر داد و افزود: ۶۰۰ هزار پرونده اجرا در سال ۹۹ مختومه شد و این در حالی است که تمام مراحل مربوط به این موضوع الکترونیکی انجام شده است.
رشد ۴۰ درصدی رسیدگی به پروندههای قضایی در دیوان عالی کشور
حجت الاسلام والمسلمین احمد مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور نیز در این جلسه ضمن تقدیر از حضور رئیس قوه قضاییه در اولین جلسه هیات عمومی دیوان در سال جدید، به ارائه آماری از پرونده های موجود در دیوان عالی کشور پرداخت و گفت: میزان ورودی پرونده ها به دیوان عالی کشور در سال ۹۷، ۶۰ هزار فقره، در سال ۹۸، ۷۵ هزار مورد بوده که در سال ۹۹ به ۸۷ هزار پرونده رسیده بود.
وی اظهارداشت: به موازات این میزان ورودی پرونده، روند رسیدگی به آنها نیز سرعت خوبی داشته و در سال ۹۷ به ۵۸ هزار پرونده، در سال ۹۸ به ۷۰ هزار پرونده و در سال گذشته نیز به ۹۳ هزار پرونده رسیدگی شده که حکایت از رشد ۴۰ درصدی رسیدگی و تعیین تکلیف پرونده های دیوان عالی کشور دارد.
نظر شما