به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فرارسیدن گرمای زودهنگام در سال جاری مردم را به سمت استفاده از وسایل سرمایشی بهویژه کولر آبی کشانده است.
هر ساله همزمان با افزایش دمای هوا شهروندان اقدام به نصب یا سرویس کولرهای آبی میکنند که این امر شاید در وهله نخست کار ساده ای به نظر برسد، اما در واقع هر گونه اهمال و بی احتیاطی با جان اشخاص در ارتباط است.
بهدلیل اتصال مستقیم کولرهای آبی به برق و همچنین وجود آب که رسانای خوبی برای جریان برق است، احتمال برقگرفتگی افراد هم بالاست که این موضوع رعایت نکات ایمنی در زمان راهاندازی این نوع کولرها را دوچندان میکند.
با توجه به احتمال خطر برقگرفتگی هنگام سرویس و راهاندازی کولر آبی منازل، بهتر است برای انجام این کار از افراد متخصص و تعمیرکاران مجاز کمک گرفته و از قطع کامل برق کولر اطمینان حاصل کرد.
هنگام سرویس مجدد کولرها نکاتی از جمله قطع برق باید رعایت شود، اما در بسیاری از موارد دیده شده که افراد به علت بیتجربگی قطع کردن برق را فراموش میکنند و دچار برق گرفتگی میشوند.
همچنین نصب فیوز مناسب در کولرها ضروری است. شهروندان باید توجه داشته باشند ریختن آب با شیلنگ بر روی پوشالها می تواند خطرآفرین باشد.
تجهیز ساختمان به سیستم ارت مناسب و نصب کلید محافظ جان بعد از سیستم برق، از دیگر موارد ایمنی در هنگام نصب کولرهای آبی است .
شهروندان باید مراقب باشند هنگام سرویس سالیانه کولر،آب روی سیستم برق موتور و پمپ ریخته نشود، زیرا خطر ایجاد اتصالی، برقگرفتگی و حریق کولر وجود دارد.
کولر باید در محل بیرون از منزل مانند پشتبام و بالکن نصب شده و دقت شود در مکانهای امن که خطر سقوط نداشته باشد و با فاصله از دودکشها نصب شود.
نصب سایبان هم از اقدامهایی است که مردم میتوانند برای خنک شدن کولر، تبخیر نشدن آب کولر و بهینه شدن مصرف برق در منازل خود انجام دهند.
برپایه این گزارش، وسایل سرمایشی از جمله مواردی است که میزان مصرف برق را به شدت افزایش میدهد، بنابراین مردم باید در استفاده از این وسایل دقت کافی را به عمل آورند تا مشمول هزینه های گزاف برق نشوند.
خاموش کردن این وسایل در مواقع غیرضروری و نبودن در محل زندگی یا محل کار، از جمله راهکارهای کاهش هزینه برق است.
همچنین تعویض به موقع وسایل مستعمل و نیز پوشالهای کولرهای آبی کمک موثری در این زمینه است. باز نگذاشتن در و پنجرهها هم موجب کاهش مصرف برق در وسایل سرمایشی خواهد شد.
«همایون حائری» معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه سالیانه ۲۴ هزار مگاوات برق در سامانههای تولید سرما در کشور مصرف میشود، گفت: این میزان معادل مصرف چهار کشور افغانستان، ارمنستان، آذربایجان و ازبکستان در نقطه اوج است.
وی افزود: اگر بتوانیم مصرف وسایل سرمایشی را در تابستان هوشمند کرده و مدیریت کنیم، معادل ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی صرفه جویی شده است.
حائری بیانداشت: در حالی که برای تولید هر مگاوات برق حدود ۷۰۰ یورو سرمایهگذاری میشود، مدیریت این میزان برق دستاورد بزرگی است که با یک برنامهریزی قابل دستیابی است.
وی ادامهداد: هوشمندسازی مصرف برق در دستگاههای سرما ساز میتواند صرفهجویی بزرگی به همراه داشته باشد.
نظر شما