به گزارش خبرنگار ایرنا، داریوش صولت عصر روز دوشنبه در نشست ویدئو کنفرانس بررسی روابط تجاری و فرهنگی خراسان شمالی با سرکنسولگری ایران در میلان ایتالیا پیش زمینه حضور سرمایه گذاران ایتالیایی در صنایع بزرگ و مادر ( پتروشیمی، فولاد، کشاورزی و معادن ) را شناخت بیشتر آنها از ظرفیت های اقتصادی خراسان شمالی دانست و اظهارداشت : انتظار داریم تا مسوولان ارشد این استان اطلاعات کامل و جامعی از ظرفیت های سرمایه گذاری در تمام حوزه های زیرساختی استان خراسان شمالی را به زبان انگلیسی ترجمه و از طریق سرکنسولگری میلان در اختیار سرمایه گذاران این کشور قرار دهند.
وی اضافه کرد : شناخت دو جانبه از ظرفیت ها و توانمندی ها می تواند زمینه را برای همکاری قانونی و مکمل با استان خراسان شمالی برای سرمایه گذاران ایتالیایی فراهم کند و سرکنسولگری ایران در میلان نیز برای تحقق این فرایند همکاری لازم را در راستای ایفاء وظایف قانونی انجام می دهد.
صولت اظهارداشت : دو کشور ایران و ایتالیا در شرایط سخت تحریم سال ۲۰۲۰ حدود یک میلیارد یورو مبادلات تجاری دو جانبه داشتند که ۷۰ درصد از این مبادلات مربوط به صنایع کوچک و متوسط بود.
وی اضافه کرد : با توجه به ظرفیت های صنایع پتروشیمی، فولاد و کشاورزی در استان نوبنیاد خراسان شمالی، این آمادگی برای افزایش مبادلات تجاری سرمایه گذاران ایالت میلان ایتالیا با این استان وحود دارد و ایتالیا می تواند در صورت همکاری دو جانبه در آینده یکی از تامین کنندگان مواد اولیه برای صنایع خراسان شمالی باشد و در کنار آن برخی محصولات این استان را نیز خریداری کند..
سرکنسول ایران در میلان ایتالیا نزدیکی فرهنگی را یکی دلایل اصلی روابط درازمدت ایران با ایتالیا دانست و اظهارداشت: در شرایط فعلی حدود ۲۰ هزار دانشجوی ایران در ایتالیا در حال تحصیل هستند و استان هایی چون خراسان شمالی می توانند از دانش این دانشجویان نیز در داخل استفاده کنند.
صولت در این نشست خواهان تدوین سند جامع همکاری و خواهر خواندگی بین استان خراسان شمالی با یکی از استان های واقع در شمال ایتالیا شد.
آمادگی خراسان شمالی برای پذیرش هیات تجاری
رییس اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی استان خراسان شمالی آمادگی اتاق را برای پذیرش و حتی اعزام هیات تجاری به کشور ایتالیا و یا یکی از استان های این کشور را اعلام کرد و گفت : ۱۰ فرصت سرمایه گذاری در صنایع بزرگ به همراه ۳۰ مجوز بی نام از مدت ها قبل در استان خراسان شمالی برای ارایه به سرمایه گذاران داخلی و خارجی شناسایی و به انگلیسی نیز ترجمه شده است.
سعید پورآبادی سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی به خصوص گیاهان دارویی را یکی از مهمترین محورها برای سرمایه گذاری مشترک دانست و اظهارداشت : استان خراسان شمالی رویشگاه بیش از ۳۶۰ نوع گیاهان دارویی است که می تواند در صنعت دارویی کاربردهای درمانی خوبی داشته باشد و فضا برای سرمایه گذاری در این حوزه نیز وجود دارد.
وی تولید اسب ترکمن ، ابریشم و قالی بافی به خصوص فرش ابریشمی دو رو را از دیگر ظرفیت ها برای همکاری دو جانبه اعلام کرد و برای شناسایی ظرفیت های استان خراسان شمالی به سرمایه گذاران ایتالیا پیشنهاد برگزاری نمایشگاه مجازی را ارایه کرد.
مدیر کل دفتر امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: صنایع فولاد اسفراین در جنوب استان خراسان شمالی با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا ، از ظرفیت یک میلیون تنی تولید فولاد برخوردار است که می تواند مورد اقبال سرمایه گذاران خارجی باشد.
محمد بدری با استقبال از تنظیم سند جامع همکاری بین استان خراسان شمالی با اتحادیه های مختلف بازرگانی ایتالیایی و خواهر خواندگی این استان با یکی از استان های ایتالیا ، تحقق این فرایند را باعث توسعه همکاری دو جانبه دانست.
استان خراسان شمالی با حدود ۲۸ هزار کیلومتر مربع مساحت و حدود ۹۰۰ هزار نفر جمعیت در شمالشرق ایران قرار دارد که با داشتن ۱۰ صنعت بزرگ رتبه هفدهم را در صنایع بزرگ در کشور به خود اختصاص داده است.
برخورداری از ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۲۰ شهرک و نواحی صنعتی با بیش از ۳۰۰ هکتار اراضی آماده برای سرمایه گذاری صنعتی ، قرارگیری در محور راهبردی شرق به شمال سالانه حداقل پذیرای ۲۰ میلیون و همسایگی با کشورهای آسیای میانه یکی از استان های مستعد برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.
میلان (به ایتالیایی: Milano) دومین شهر پرجمعیت ایتالیا و مرکز ناحیه لومباردی در شمال این کشور است و بیش از چهار میلیون نفر جمعیت دارد و این شهر یکی از شهرهای پیشرو جهان در زمینههای اقتصاد، هنر، مد، آموزش، حملونقل، سرگرمی، معماری و رسانه هاست
نظر شما