۲۳ فروردین ۱۴۰۰، ۱۶:۰۷
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 84293032
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چین، دارنده مقام دوم تزریق واکسن کرونا در جهان

۲۳ فروردین ۱۴۰۰، ۱۶:۰۷
کد خبر: 84293032
چین، دارنده مقام دوم تزریق واکسن کرونا در جهان

تهران- ایرنا- گزارش ستاد کنترل و پیشگیری از کرونا دولت چین نشان می دهد این کشور از نظر تزریق واکسن کرونا در جهان، بعد از آمریکا مقام دوم را دارد.

به گزارش ایرنا از شینهوا، «وو لیانگ یو» معاون رئیس اداره کنترل بیماری های کمیته ملی بهداشت و سلامت چین روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در پکن اظهار کرد در حال حاضر واکسیناسیون در چین به طور موفقیت ‌آمیز پیش می رود و تا ۲۱ فروردین در مجموع ۱۶۴ میلیون و ۴۷۱ هزار دوز واکسن کرونا در این کشور تزریق شده است.

او گفت: در حال حاضر واکسن کرونا شرکت سینواک چین وارد مرحله نهایی ارزیابی مجوز استفاده اضطراری سازمان بهداشت جهانی شده ‌است.

سخنگوی شرکت سینواک نیز در این کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی این واکسن بزودی مجوز استفاده اضطراری دریافت خواهد کرد.

چین در پی واکسن کرونا مبتنی بر فناوری پیام رسان «RNA»

«فنگ دوئوجیا» رئیس انجمن واکسن چین نیز در این نشست اعلام کرد: این کشور قادر خواهد بود تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، واکسن های متحول کننده خود را با استفاده از فناوری ژنتیکی به منظور تحریک سیستم ایمنی بدن، تولید کند.

واکسن های ضد کرونای چین که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند از نوع واکسن های غیر فعال هستند که در آنها از ویروس مرده کرونا برای تحریک سیستم ایمنی بدن فرد استفاده شده است اما واکسن های جدید رادیکالی چین از پیام رسان «آر ان ای»  به منظور کپی کردن مشخصات ژنتیکی ویروس کرونا و آموزش بدن فرد برای ایجاد پاسخ ایمنی استفاده می کنند.

استفاده از این نوع فناوری مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله آنها می توان به زمان کوتاه تر تولید به منظور مقابله با گونه های ویروس کرونا و همینطور ایمنی زیستی به مراتب بهتر در پی عدم به کارگیری ویروس های زنده در طول پروسه تولید این واکسن ها اشاره کرد.

فنگ تاکید کرد: فازهای اول و دوم آزمایش بالینی واکسن های کرونای مبتنی بر فناوری پیام رسان «آر ان ای» که به صورت مشترک توسط آکادمی علوم نظامی، شرکت بیوتکنولوژیکی «والوکس»  و شرکت علوم زیستی «سوژو آبوژن» تولید شده اند، با نتایج رضایت بخشی به پایان رسیده و برنامه ریزی ها برای انجام فاز سوم آزمایش بالینی روی این واکسن ها در چندین مکان خارج از چین نیز در جریان است و انتظار می رود که انجام این آزمایش ها نیز با نتایج بسیار خوبی همراه شود.

شرکت «والوکس» دسامبر سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) ساخت یک تاسیسات تولیدی با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ میلیون دوز واکسن در فاز اول را آغاز کرد؛ ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۹ میلادی بود که آزمایش های بالینی انسانی روی یک واکسن ضد کرونای چینی دیگر مبتنی بر فناوری پیام رسان «آر ان ای»، تولیدی مشترک شرکت بیوتکنولوژی «استمیرنا»  مستقر در شانگهای و بیمارستان شرق شانگهای، تنها دو ماه بعد از تائید نظارتی، آغاز شد.

واکسن های ضد کرونای تولید چین تاکنون در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده اند. اولین واکسن تولیدی شرکت «سینوفارم» چین در تقریبا ۳۰ کشور جهان از جمله بحرین، گویان، مجارستان، صربستان و امارات متحده عربی، مجوز استفاده اضطراری گرفته است؛ مجارستان اولین کشور عضو اتحادیه اروپا بود که مجوز استفاده از واکسن ضد کرونای تولید چین را صادر کرد.

چند کشور دیگر نیز مجوز استفاده اضطراری از دوزهای واکسن «سینوواک» چین را  صادر کرده اند که از بین آنها می توان به کشورهای برزیل، شیلی، اندونزی، لائوس، مکزیک و ترکیه اشاره کرد؛ مکزیک و پاکستان هم مجوز استفاده اضطراری از واکسن ضد کرونای «کانسینو بایولاجیکس» چین را نیز صادر کرده اند.

واکسن ضد کرونای تولیدی شرکت دارویی «ژیفی» چین نیز مجوز استفاده در ازبکستان را دریافت کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha