۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۷:۴۱
کد خبرنگار: 2487
کد خبر: 84293405
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حوزه هنری پاتوق هنری جریان ساز است

۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۷:۴۱
کد خبر: 84293405
حوزه هنری پاتوق هنری جریان ساز است

تهران _ ایرنا_ رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی گفت: حوزه هنری پاتوق هنری جریان‌ساز و کانونی برای گفت‌وگو میان اندیشه‌ها است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد مهدی دادمان شامگاه دوشنبه در آیین اختتامیه «هفته هنر انقلاب اسلامی» که در حوزه هنری برگزار شد، گفت: حوزه اندیشه و هنر اسلامی در هویت تاریخی خود یک پاتوق هنری جریان ساز بود. ین محل یک کانون اجتماع هنرمندان انقلاب برای خلق نمونه های برجسته هنری و محلی برای گفت و گو میان اندیشه دردمند و هنر متعهد و بستری برای رشد هنر انقلابی است.

وی افزود: رشد هنر انقلاب اسلامی مستلزم  رشد توامان ایده خلاق  هنری و پرورش هنرمند متعهد است؛ که اگر یک ایده هنری پیشرو در فرم و مضمون امکان رشد یابد سنت های هنری انقلابی، اصیل و در عین حال نو متولد می شود.

یک ایده ی هنریِ نو از آمیختگی فرم و مضمون و از هم آغوشیِ ذوق و اشراق متولد می شود. ایده های هنری پخته، رشید و بالغ می توانند در قامت یک سنت تازه هنری رخ نمایند. آن گاه با نوآوری در محتوا یا خَرق قالب، یک جریان هنری نوین در عرصه ای پدیدار می شود.

دادمان با بیان این که زایش، رشد و بلوغ هنر و ادبیات پایداری را از این منظر بررسی کنیم، گفت: آن جا که انسان انقلاب اسلامی به مثابه سوژه‌ای بکر مورد توجه قرار گرفته، مفهوم محوری شهادت قلب هنرمند متعهد را از آنِ خود ساخته و یک سنّت زنده و نوی هنری و ادبی تعیّن می یابد.

رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی گفت: ماهیّت هنر و فرهنگ‌ ایجاب می کند که پرورش هنرمند را در میدان عمل و کنش هنری جست و جو کنیم، نه در جهان علم و در مدرسه و مشغول آموزش. زیست هنرمند بستر اصلی رشد اوست؛ نه کلاس های آموزشی.

وی افزود: رشد اساساً از جنس سلوک است و آموزش در خوش بینانه ترین تقریر لوازمی در کوله بار سالک. سالک باید بیش از همه عازم باشد، اهتمام بر مقصد کند، مرشدِ راهی را بیابد و پای در مسیر گذارد.

دادمان گفت: هنرمند مکتبی و متعهد نیز در مواجهه هنری حقیقی با مساله واقعی مکتب و نهضت، در میان خلق اثر به قصد اثرگذاری بر مخاطب خود و در زیست مجاهدانه و مومنانه پرورش می یابد.

میوه باغستانِ حوزه هنری در این تقریر باید هسته هنری و فرهنگی باشد. هسته هنری و فرهنگی یک هویت جمعی رشدیافته و قائم به خویش بوده که  هدف خود را در زیست بوم هنر انقلاب شناخته و بدون هضم شدن در ساختارهای بروکراتیک به دنبال تحقق آن است.

رییس حوزه هنری افزود:  هسته هنری خالق، حامل، قوام بخش و رشد دهنده یک سنت هنری اصیل و انقلابی است و هنرانقلاب اسلامی در محیطی آکنده از مضمون رشد کرده و به زایش سنت های هنری بدیع و اصیل نائل می شود. به تعبیر دقیق تر سنت های هنری به مضمون گره خورده و در زمین اندیشه ریشه دارند. ورنه که ایده ای فرم زده و برآمده از فنّانگی است.

دادمان گفت: مضمون نه آن پیام های شعارزده و تهی مغز است که بوقچی های این طرفی یا آن طرفی با پژواک پرتکرار آن ها گوش فلک را کر کرده و فضای اجتماعی را اشباع؛ و نه آن حرف های صد من یک غازِ بی خاصیتی است که به رنگ و لعاب فن و مشّاطه قریحه فروشان سرخاب سفیدآب کرده و به نامِ نامیِ معنا بر جامعه عرضه می شود.

وی گفت: مضمون درّ نایابی است که باید آن را در خطوط درگیری یک جامعه انقلابی جست. مضمون، همان آنی است که جان ها و ذهن های متعهد در مواجهه حقیقی با مساله های واقعی جامعه خود و یا در سلوک انسانی خویش ادراک و اشراق می نمایند. و اگر این جانِ مُدرِک، اهل فرهنگ و هنر باشد شهودِ خود را در کالبد اثری فرهنگی یا هنری به بروز و ظهور خواهد رساند.

دادمان گفت: هنرِ آمیخته به مضمون بی جهت، گِرد، بی خاصیت، فارغ از جهان پیرامون خود و در یک کلام بی موضع نیست.

وی اضافه کرد: هنر در مدرسه‌ عشق، نشان دهنده‌ نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی است. هنر در عرفان اسلامی ترسیمِ روشن عدالت، شرافت، انصاف و تجسم تلخکامی گرسنگانِ مغضوبِ قدرت و پول است.

به گفته وی، رشد در سه گانه کنش مجاهدانه هنرمند، تامّلات اندیشمندانه و زیست مومنانه است که رقم می خورد.

در مراسم پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی که در محوطه باز حوزه هنری برگزار شد، حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام میثم امرودی، محمدمهدی دادمان، محسن مؤمنی شریف، مجدالدین معلمی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، کورش زارعی، پیام فضلی نژاد حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha