به گزارش ایرنا، انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، روز ۲۸ خرداد امسال (حدود ۲ ماه دیگر) برگزار و در آن، سرنوشت پارلمان های کوچک و بزرگ شهری و روستایی برای مدیریت چهارسال آینده تعیین میشود.
نخستین عامل اثرگذار در موفقیت تیم های انتخاب شده توسط مردم، وجود مشارکت بسیار خوب و انتخاب افراد برگزیده با رای بالاست که می تواند پشتیبانی مردمی از رای و نظر آنان را به ویژه در راستای عمران و آبادانی شهرهای بزرگ افزایش دهد.
در کنار آن، همواره ارتقای مشارکت و شور جمعی در انتخابات های مختلف در نظام مقدس جمهوری اسلامی، نخستین و مهمترین اصل بوده و همواره تاکید زیادی از سوی رهبر معظم انقلاب، مسوولان عالیرتبه کشوری، مسوولان برگزاری انتخابات بر آن شده است.
نخستین گام در راستای رسیدن به این مشارکت مناسب و شور روزافزون انتخاباتی در کشور، حضور کاندیداهای بیشتر با علایق و سلایق و همچنین طرفداران بیشتر و متفاوت در بین نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و هر انتخابات دیگری است که مرحله نخست آن که نام نویسی افراد بود، با خوبی طی شده و در مرحله دوم نیز اخبار بسیار خوبی از تایید صلاحیت قابل توجه داوطلبان در شوراهای اسلامی شهرها مخابره می شود.
در حوزه روستایی نیز با اتمام دوره یک هفته ای ثبت نام از نامزدها، خوشبختانه حضور پرشوری از سوی کاندیداها بوده که رقابتی تر شدن بیش از پیش به ویژه در روستاها را تبیین می کند.
۱۲هزار و ۷۷ نفر؛ داوطلبان نهایی شوراهای اسلامی روستا در آذربایجانغربی
رییس ستاد انتخابات آذربایجان غربی گفت: داوطلبان نهایی شوراهای اسلامی روستاهای استان بعد از یک هفته مهلت ثبت نامی، به ۱۲هزار و ۷۷ نفر رسید که ۱۱۴ نفر بیشتر از دوره گذشته است.
علی مصطفوی افزود: در دوره پیشین، ۱۱ هزار و ۹۶۳ نفر در آذربایجان غربی برای انتخابات شوراهای روستاهای استان ثبت نام کرده بودند که امسال یک درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در این دوره، انتخابات شوراهای اسلامی روستایی در ۲ هزار و ۱۳۵ روستای آذربایجان غربی معادل ۹۷ درصد روستاها برگزار می شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: میزان رقابت برای هر کرسی شورای اسلامی روستاها در استان، ۱.۸۲ نفر برآورد می شود.
مصطفوی اظهار کرد: از کل داوطلبان، ۹۸ درصد معادل ۱۱ هزار و ۸۶۶ نفر را آقایان و ۲ درصد معادل ۲۱۵ نفر را بانوان تشکیل می دهند.
وی بیان کرد: ۶۲ درصد ثبت نام کنندگان دارای مدرک ابتدایی، ۱۱ درصد راهنمایی، ۶ درصد متوسطه، ۱۰ درصد دیپلم، ۲ درصد فوق دیپلم، هفت درصد لیسانس، ۱.۵ درصد فوق لیسانس و کمتر از یک درصد دارای تحصیلات حوزوی و دکترا هستند.
رییس ستاد انتخابات آذربایجان غربی ادامه داد: ۸۴ درصد از ثبت نام کنندگان به صورت حضوری در بخشداریها، ۹ درصد در دفاتر پیشخوان، ۳ درصد از طریق نرم افزار موبایلی و چهار درصد از طریق کامپیوتر اقدام به نام نویسی کردند.
مصطفوی اظهار کرد: ۷۸ درصد داوطلبان برای نخستین بار برای حضور در شوراهای اسلامی روستاهای استان ثبت نام کرده اند.
۹۱ درصد داوطلبان شوراهای اسلامی شهر در آذربایجان غربی تاییدصلاحیت شدند
رییس ستاد انتخابات آذربایجان غربی در خصوص وضعیت انتخابات شوراهای اسلامی شهرهای استان نیز گفت: ۹۱ درصد داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی ۴۸ شهر استان با بررسی های هیات های اجرایی تایید صلاحیت شده اند.
مصطفوی افزود: از هزار و ۹۴۱ نفر داوطلبان عضویت در ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، بیش از هزار و ۷۶۰ نفر تایید صلاحیت شده اند.
وی اضافه کرد: البته از کل داوطلبان ثبت نامی طی اسفند سال گذشته، سه درصد انصراف داده بودند.
رییس ستاد انتخابات آذربایجان غربی ادامه داد: با بررسی هیات های اجرایی، صلاحیت ۶ درصد از ثبت نام کنندگان نیز برای حضور در انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای استان احراز نشد.
۹۶ درصد داوطلبان انتخابات شوراهای شهر در ارومیه تایید صلاحیت شدند
فرماندار ارومیه هم با اشاره به پایان روند بررسی صلاحیت داوطلبان شورای اسلامی شهرها توسط هیات اجرایی گفت: ۹۶ درصد داوطلبان انتخابات شوراهای شهر در این شهرستان تایید صلاحیت شدند.
رسول مقابلی افزود: در ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای شهرستان ارومیه، ۳۶۹ نفر برای رقابت بر سر ۳۱ کرسی شوراهای اسلامی شهرهای ارومیه، نوشین شهر، سیلوانا، قوشچی و سرو ثبت نام کرده بودند.
وی اضافه کرد: پس از اخذ استعلام از مراجع قانونی برای تمام داوطلبان، جلسات هیات اجرایی انتخابات برای بررسی صلاحیت به طور منظم تشکیل و سوابق داوطلبان به صورت دقیق و منطبق با قانون بررسی شد.
فرماندار ارومیه ادامه داد: از مجموع ثبت نام کنندگان، صلاحیت بیش از ۹۶ درصد داوطلبان به تأیید اعضا رسید و ۱۰ داوطلب نیز از ادامه حضور در انتخابات انصراف دادند.
مقابلی با بیان اینکه اسامی داوطلبان پس از بررسی در هیأت اجرایی، جهت طی مراحل بعدی به هیات نظارت شهرستان ارسال شده است، اظهار کرد: افرادی که صلاحیت شان برای حضور در انتخابات احراز نشد، بعد از ابلاغ به آنان، می توانند اعتراض خود را به هیات نظارت بر انتخابات استان اعلام کنند تا به اعتراض آنان رسیدگی شود.
وی گفت: با رعایت امانت داری و حفظ حیثیت داوطلبان، نتایج بررسی صلاحیت ها در موعد مقرر که در تقویم انتخابات هشتم اردیبهشت ماه پیش بینی شده، از سوی فرمانداری به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.
مشارکت گسترده در انتخابات، زمینهساز ارتقای اقتدار کشور است
فعال سیاسی و روزنامهنگار ارومیهای گفت: مشارکت سیاسی گسترده در انتخابات، زمینهساز ارتقای اقتدار در کشور بوده و میتواند قدرت روزافزون ایران اسلامی را موجب شود.
هوشنگ عطاپور افزود: در این راستا، مردم همیشه توقع داشته اند که دایره انتخاب آنها وسبع تر باشد تا امکان مشارکت سیاسی هم بالا برود یعنی در اینجا دیگر توپ در میدان تصمیم گیران و اصحاب قدرتی است که اجازه دهند یک انتخابات رقابتی با حضور فعالان سیاسی همه جناح های سیاسی کشور شکل بگیرد.
وی تاکید کرد: چنین بستری، تمایل بخش عمده ای از مردم را جهت حضور در انتخابات تضمین خواهد کرد.
فعال سیاسی و روزنامه نگار ارومیهای اضافه کرد: انتخابات یکی از عرصه های مشارکت سیاسی شهروندان در تعیین سرنوشت خویش است و به هر میزان این مشارکت بالا باشد، مشروعیت نظام سیاسی هم بالا می رود.
عطاپور ادامه داد: در انتخابات باید فضا رقابتی باشد و همه بازیگران سیاسی از توان حقوقی مساوی و فرصت های رقابتی برابری برخوردار باشند.
به هر حال با توجه به آمار ارائه شده از ثبت نام های شهری و روستایی، انتظار می رود که به صورت بالقوه شور انتخاباتی خوبی در جامعه طی دوران انتخابات حاکم باشد و اگر شور انتخاباتی سیزدهمین دوره ریاست جمهوری را نیز به آن اضافه کنیم، تصور می شود که مشارکت بسیار بیشتر از پیش بینی های اولیه خواهد بود که نخستین فایده آن، ارتقای شاخص های اقتدار کشور است.
انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، روز ۲۸ خرداد امسال برگزار می شود.
نظر شما