به گزارش روز سه شنبه ایرنا، ویروس جهانگیر کرونا از زمستان سال ۹۸ در چین آغاز شد و با سرعت بی سابقه ای جهان را درنوردید و کشورها را با بحران بی سابقه ای روبرو کرد.
کرونا ویروسی بود که نه درمانی برای آن وجود داشت نه واکسنی. اعمال محدودیت های اجتماعی، استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست ها تنها چاره مقابله با این ویروس براساس توصیه های سازمان جهانی بهداشت و کارشناسان بهداشتی اعلام شد.
با گذشت بیش از یک سال از تلاش های وسیع کشورها برای مهار و مقابله با کرونا، این ویروس همچنان یک چالش اساسی برای تمام کشورهای جهان محسوب می شود. بسیاری از فعالیت ها و برنامه های در زمینه های مختلف ورزشی، آموزشی، اقتصادی، تولید و تجارت با محدودیت و حتی تعطیلی روبرو شده است. جهش های تازه ویروس در انگلیس، برزیل و آفریقای جنوبی مشکلات مضاعفی را برای مهار این ویروس سرکش پدید آورد.
در این میان محققان در بسیاری از نقاط دنیا برای یافتن راه درمان یا واکسن این بیماری تلاش های خود را آغاز کردند و پس از ماه ها تلاش موفقیت هایی بدست آوردند. با این حال روند توزیع واکسن امیدبخش نبوده است و تا ایمن سازی جهانی راه طولانی درپیش است.
به گفته تدروس آدانوم رییس سازمان جهانی بهداشت برای محافظت از مردم دنیا، باید مطمئن شویم افراد در معرض خطر، همه جا و نه فقط در کشورهایی که پول واکسن را دارند، مصون شوند.
این ویروس به ایران هم راه یافت، اما در شرایطی که تجهیزات و امکانات پزشکی برای مقابله با این ویروس همه گیر مورد نیاز بود، تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی آمریکا مانع دسترسی ایران شد. شرکت های دانش بنیان در این شرایط به میدان آمدند و تمام همت خود را برای تولید تجهیزات و امکانات مقابله با این ویروس به کار گرفتند تا کشور در تولید کیت های تشخیص ویروس، ماسک و سایر اقلام محافظتی به خودکفایی دست یابد.
در حوزه تولید واکسن نیز شرکت های انستیتو پاستور، موسسه رازی و بنیاد برکت مطالعه و تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کردند.
کوو ایران برکت، نخستین واکسن ایرانی کرونا است که کارآزمایی بالینی آن از ۹ دی ماه سال گذشته با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس ستاد اجرایی فرمان امام، آغاز و این محصول فناورانه به سه داوطلب تزریق شد.
ستاد اجرایی فرمان امام در راستای تامین نیاز کشور به واکسن کرونا با بهره گیری از توان و اندوخته های علمی محققان ایرانی اقدام به ایجاد بسترهای لازم برای تولید این محصول فناورانه کرد و دانشگاه علوم پزشکی تهران هم موظف به انجام کارآزمایی بالینی این واکسن ایرانی شد.
این واکسن ایرانی که از ویروس کشته شده کرونا است، با موفقیت مرحله اول تست انسانی خود را طی کرده و در حال عبور از مرحله دوم کارآزمایی بالینی است.
مرحله سوم یا آخر تست انسانی واکسن ایرانی کرونا به نام "کُوو ایران برکت" ظرف ۲ هفته آینده آغاز می شود. باتوجه به اخذ مجوز تلفیقی مراحل دوم و سوم تست انسانی، در میانه های مرحله دوم، فاز سوم کارآزمایی نخستین واکسن ایرانی کرونا شروع خواهد شد.
دست اندرکاران تولید و کارآزمایی بالینی این واکسن ایرانی با تمام توان و ظرفیت در تلاش هستند تا از اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ این محصول را در قالب واکسیناسیون عمومی در دسترس هموطنان قرار دهند.
همزمان با انجام مراحل مختلف کارآزمایی بالینی، بسترهای لازم اعم از ساخت کارخانه و تامین تجهیزات لازم برای تولید نیمه صنعتی فراهم شده و به احتمال فراوان از اردیبهشت ماه این موضوع محقق می شود.
ستاد اجرایی فرمان امام در تلاش برای راه اندازی خط تولید صنعتی واکسن است به این معنی که عملیات احداث ساختمان این موضوع به پایان رسیده، ۲۰ تا ۳۰ درصد تجهیزات این خط تولید نصب شده، ۲۰ درصد تجهیزات درحال نصب است و مابقی نیز تا اوایل تابستان نصب می شود تا این خط تولید ماده بهرهبرداری شود.
مطالعه فاز یک تست انسانی واکسن کوو ایران برکت با موفقیت انجام شد
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تعداد داوطلبان مرحله اول تست بالینی واکسن ایرانی کرونا را ۵۶ نفر اعلام کرد و گفت: همه آنها طی دو مرحله واکسن خود را دریافت کردند و به عبارتی مطالعه فاز یک تست انسانی واکسن کووایران برکت پایان یافت.
دکتر حامد حسینی، تعداد دوزهای تزریقی واکسن کرونا به داوطلبان را در ۲ مرحله روزهای صفر و ۱۴ اعلام کرد و افزود: تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از ۹ دی ماه آغاز و تا روز ۳۰ بهمن به تمام داوطلبان تزریق شد.
وی ادامه داد: ۵۶ داوطلب دو مرحله واکسن خود را طی این مدت دریافت کردند و کار تزریق این مرحله به پایان رسید.
حسینی افزود: تا ۱۴ اسفند ماه آخرین نمونه خونگیری از داوطلبان انجام و نتایج نهایی فاز یک تست انسانی در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گرفت.
واکسن کوو ایران برکت ایمن است
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید براینکه فاز اول مطالعه بالینی واکسن ایرانی کرونا (کووایران برکت) با موفقیت به پایان رسید، گفت: ثابت کردیم محصول پژوهشی ما ایمن است.
حسینی در مراسم آغاز به کار فاز ۲ و ۳ کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا که روز ۲۵ اسفند سال گذشته برگزار شد، تاکید کرد: خوشحالیم که با موفقیت فاز اول تست انسانی را طی کردیم و فاز ۲ و ۳ کارآزمایی بالینی آغاز شده است.
فازهای ۲ مطالعات بالینی اولین واکسن ایرانی کرونا آغاز شد
فازهای ۲ مطالعات بالینی اولین واکسن ایرانی کرونا تولید شده در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به نام " کوو ایران برکت" ۲۵ اسفند ماه با تزریق بر روی دو داوطلب آغاز شد.
تعداد داوطلبان مرحله دوم تست انسانی واکسن ایران برکت ۲۸۰ نفر هستند که از این تعداد ۲۰۰ نفر کمتر از ۵۰ سال و بقیه داوطلبان بیش از ۵۰ سال می باشند.
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تا روز ۲۰ فروردین ۱۸۲ داوطلب وارد فاز دوم طرح مطالعاتی واکسن شدند و در تلاش هستیم تا آخر فروردین تمامی داوطلب فاز ۲ وارد این مطالعه شده و واکسن خود را دریافت کنند.
حسینی افزود: ۲۵ اسفند سال گذشته مرحله دوم تست انسانی این واکسن آغاز شد و تا آخر فروردین ماه دوز اول واکسن به داوطلبان این مرحله تزریق می شود و حدود ۵۰ داوطلب هم دوز دوم خود را تا آن زمان دریافت می کنند.
مرحله آخر تست انسانی واکسن ایران برکت ظرف ۲ هفته آینده آغاز میشود
مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا در این مورد به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: مرحله سوم یا آخر تست انسانی واکسن ایرانی کرونا به نام "کُوو ایران برکت" ظرف ۲ هفته آینده آغاز می شود.
دکتر محمدرضا صالحی افزود: مرحله دوم تست انسانی این محصول فناورانه در اجرا است و در میانه های این مرحله، فاز سوم کارآزمایی نخستین واکسن ایرانی کرونا شروع خواهد شد.
به گزارش ایرنا، مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران با جمعیت ۲۰ هزار نفری در شش شهر از جمله تهران و کرج انجام می شود.
تولید واکسن ایران برکت احتمالا از اردیبهشت ۱۴۰۰ آغاز میشود
رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با تاکید بر روند مطلوب تولید انبوه واکسن" کوو ایران برکت" گفت: فاز اول آماده سازی تولید واکسن با ظرفیت سه میلیون دوز به اتمام رسیده و پیش بینی می شود از اردیبهشت تولید این واکسن ایرانی آغاز شود.
محمد مخبر اظهار داشت: در فاز دوم تولید واکسن برای ظرفیت ۱۲ میلیون دوز در ماه برنامه ریزی شده است. احداث ساختمان کارخانه به پایان رسیده و تجهیزات این مجموعه در حال نصب بوده و امید است تا اواسط تیرماه ۱۴۰۰ تولید واکسن با این ظرفیت هم شروع شود.
وی ادامه داد: با افزایش تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا به ۱۲ میلیون دوز در ماه، بخش عمده ای از نیاز کشور در این زمینه تامین خواهد شد.
مخبر در پاسخ به این سوال که آیا به دنبال صادرات این محصول فناورانه هستید، بیان داشت: در حال حاضر تمرکز ما بر داخل کشور است؛ به عبارتی به دنبال رفع نیاز هموطنان در این زمینه هستیم.
آغاز واکسیناسیون عمومی احتمالا از خرداد ۱۴۰۰ با واکسن ایرانی
رییس ستاد اجرایی فرمان امام با اظهار امیدواری نسبت به اینکه واکسیناسیون عمومی با واکسن ایران برکت از خرداد ماه امسال آغاز شود، گفت: با همه توان در این مسیر در حرکت هستیم.
وی با اشاره به اینکه فاز اول انسانی واکسن کوو ایران برکت به پایان رسیده و نتایج این مرحله بسیار خوب بوده است، گفت: فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن ایران برکت هم از نیمه خود عبور کرده و امید است اوایل اردیبهشت فاز سوم را آغاز کنیم.
درخواست برخی کشورها برای همکاری در تست بالینی واکسن ایران برکت
مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا گفت: کشورهای اطراف تمایل دارند وارد مرحله (فاز) سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا به نام "کوو ایران برکت" شوند.
صالحی اظهار داشت: شرکت شفا فارمد و مجموعه برکت در حال بررسی درخواست این کشورها هستند تا در صورت امکان برخی از کشورهای اطراف وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن شوند.
وی ادامه داد: در صورت انعقاد قرارداد و عبور موفقیت آمیز این واکسن از مرحله سوم تست انسانی، این کشورها می توانند از این واکسن در واکسیناسیون عمومی خود نیز استفاده کنند.
نظر شما