۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۲۰:۵۷
کد خبر: 84294629
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۸۲ درصد جنگل و مراتع مازندران حدنگاری شدند

۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۲۰:۵۷
کد خبر: 84294629
۸۲ درصد جنگل و مراتع مازندران حدنگاری شدند

ساری - ایرنا - رییس کل دادگستری مازندران از رتبه نخست استان در اجرای قانون حدنگار یا کاداستر عرصه‌های طبیعی خبر داد و گفت: حدود ۸۲ درصد از اراضی جنگل‌ی ، مراتع و آبخیزداری استان حدنگاری شدند.

به گزارش روابط عمومی دادگستری مازندران، حجت الاسلام و المسلمین اکبری اظهار داشت: استان مازندران توانست با جانمایی نمودن ۲ هزار و ۲۰۰ قطعه از اراضی جنگلی و مرتع و آبخیزداری ، رتبه نخست کشور را در اجرای قانونی حدنگاری کسب کند. 

وی منابع طبیعی را ثروت یک جامعه دانست و گفت: اجرای قانون حدنگار نقش مهمی در پیشگیری و برخورد قانونی با زمین‌خواری در سطح کشور دارد و به عنوان یک ضرورت اساسی باید جدی گرفته شود، همچنین این جانمایی می تواند کمک شایانی در حفظ و نگهداری منابع ملی داشته باشد.

رییس کل دادگستری مازندران اظهار داشت: رفع تصرف اراضی ملی خواست دستگاه قضا بوده که در این راه همراه و هماهنگ با  منابع طبیعی هستیم و در همین راستا ۸۲ درصد از اراضی جنگل ها و مراتع آبخیزداری در اجرای قانون حدنگار ( کاداستر) در استان جانمایی شده است.

حجت الاسلام و المسلین اکبری خاطرنشان کرد: اجرای قانون حدنگار یعنی تهیه دقیق مشخصات زمین، ملک و ثبت کامل مشخصات مالکان در سندهای مشخص موسوم به سند تک برگ می‌تواند در کاهش جرائم مربوط به امور ملکی مانند سند سازی، تصرفات غیر مجاز، فروش مال غیر و موارد دیگر موثر باشد.

وی در ادامه افزود: همچنین یکی از اقدامات مهمی که در نوار ساحلی استان انجام پذیرفته تثبیت مالکیت اراضی ساحلی در استان بوده که این اقدام نیز می تواند در ساماندهی سواحل نقش به سزایی داشته باشد.

قانون جامع حدنگار کشور یا همان کاداستر از سال ۱۳۷۰ در مازندران آغاز شد اما طی دهه های گذشته بارها به دلیل توسعه جمعیتی استان و تغییر شکل عرصه های طبیعی و مناطق شهری و روستایی با وقفه مواجه شد. بافت هایی نظیر اراضی ملی ، بافت خارج از منطقه مسکونی روستایی و شهری استان از دیرباز بدون نقشه کاداستر بود که در قانون برنامه پنجم توسعه ، سازمان ثبت اسناد و املاک مکلف شد با همکاری دستگاه های مربوطه نقشه های تهیه شده را به تعیین مختصات جهانی تبدیل و وارد بانک اطلاعاتی کند.

حدنگاری یا کاداستر، مجموعه ای از فعالیت ها شامل تهیه نقشه با استفاده از عکس ها و تصاویر زمینی، دریایی، هوایی، ماهواره ای، تبدیل رقومی عکس ها و تصاویر، عملیات زمینی نقشه برداری، ویرایش و تکمیل نقشه های زمینی و تطبیق نقشه با وضعیت واقعی و موجود املاک و اضافه کردن تمامی اطلاعات ثبتی، حقوقی و توصیفی و کنترل نهائی و به روزرسانی آن است.

به طور مشخصی حدنگار فهرست مرتب شده اطلاعات مربوط به قطعات زمین است که مشخصه‌های زمین مانند اندازه، کاربری، مشخصات رقومی، ثبتی و یا حقوقی به نقشه بزرگ مقیاس اضافه شده است. مجری طرح کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک در کشور و ادارات کل در استان ها هستند که وظیفه دارند با همکاری سایر دستگاهها برای تمامی منابع ملی و املاک دولتی نقشه جامع حدنگاری تهیه کنند.

بررسی ها نشان می دهد که در اقلیم معتدلی مانند مازندران به دلیل گرانی زمین، جاذبه های طبیعی، کمبود نیروی حفاظتی به ویژه در بخش حفاظت، نبود رونق اقتصادی، نبود برنامه های مدون و فراگیر برای گردشگری، وجود ضعف و ابهام در برخی از قوانین و سودجویی ، همواره احتمال تعرض به اراضی ملی و املاک دولتی بیشتر از سایر مناطق وجود دارد و در واقع یکی از چالش های مهم دستگاه های دولتی و حتی دستگاه قضایی به خاطر تعدد پرنده های مرتبط محسوب می شود.

همانطور که گفته شد از ابتدای دهه ۹۰ در قالب برنامه پنجم توسعه این طرح برای استان مازندران به خصوص عرصه های طبیعی استان به صورت جدی پیگیری شد به طوری که تا سال ۹۳ اداره کل ثبت اسناد و املاک مازندران از تهیه نقشه کاداستر یک میلیون و یکصد هزار هکتار اراضی حفاظت شده و منابع طبیعی این استان خبرداد.

پیشتر نیز طرح حدنگار یا کاداستر برای مناطق شهری مازندران در سال ۱۳۹۱ به اتمام رسید و نقشه کاداستر همه شهرهای استان در بانک اطلاعات املاک استان قرار گرفت.

ارائه گزارش مدیران دستگاه های اجرایی مازندران در تازه ترین نشست شورای حفظ حقوق بیت المال نشان می دهد که دغدغه اصلی مدیران کمبود اعتبار دراجرای طرح کاداستر است ، اما همه آنان  بر اساس تاکید سران سه قوه به ویژه شخص رئیس جمهوری مبنی بر تثبیت حاکمیت نظام بر اراضی ملی ، زمین های کشاورزی و املاک دولتی در شمال کشور ، تلاششان را مضاعف کرده اند. 

استان مازندران جدا از طبیعت بی مانند شامل دریا و جلگه و کوهستان ، دارای با ارزش ترین نوع پوشش گیاهی جنگلی دنیا است که همانا جنگل های هیرکانی با قدمت ۴۰ میلیون سال می باشد. نیمی از جنگل‌های هیرکانی به عنوان قدیمی‌ترین نوع جنگل‌های جهان که در تیرماه سال ۹۸ ثبت میراث جهانی یونسکو شدند در جغرافیای استان مازندران قرار دارد که حفاظت از این نوع جنگل را بسیار ضروری می کند.

با این وجود مازندران دارای بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی جنگلی و مرتعی است که در ۵۵۰ کیلومتر نوار جنوبی استان و با عرض حدود ۱۰۰ کیلومتر امتداد دارد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha