استاندار کرمان: تولید ثروت به تمام استان تسری پیدا کند

کرمان - ایرنا - استاندار کرمان با بیان اینکه نباید تولید ثروت را به گوشه‌ای خاص اختصاص دهیم گفت: این مهم باید به چهار گوشه این استان تسری پیدا کند که البته امری شدنی است و از راهبردهای سال جاری محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی زینی‌وند روز پنجشنبه در شصتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در محل اتاق بازرگانی افزود: یک شرکت صنعتی در راستای تولید ثروت در تمام مناطق استان کرمان، احداث کارخانه در شهرستان‌های محروم رابر، کهنوج و ارزوییه را در دستور کار خود قرار داده است.

وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری بیش از یک دهه نام‌گذاری سال ها را به تولید اختصاص داده اند و با اعلام نامگذاری سال جاری تردیدی برای هیچ کارشناسی باقی نمانده که خط مقدم در مبارزه، مسائل‌ اقتصادی است.

استاندار کرمان تصریح کرد: اهداف نامگذاری سال ها توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سال های اخیر برای تصمیم سازان، بسیج امکانات، تمرکز تصمیم گیری و هدایت امکانات کشور به سمت تحقق آن هدایت شده و سالانه عملیاتی کردن این اهداف افزایش یافته که جای خوشحالی دارد.

وی با اشاره به محوریت اقتصاد و معیشت مردم گفت: تولید و رفع موانع، پشتیبانی از تولید، حفظ مشاغل موجود و رفع بزرگترین موانع موجود در کشور امسال محور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه دانشگاهیان، کارگروه رفع موانع فرهنگی را تشکیل دهند و استان کرمان پیشنهاد روی آن داشته باشد و بخش خصوصی نیز به آن بپردازد افزود: بزرگترین مانع این است که هنوز دیدگاه ما به نسبت تولید و سرمایه گذار ۱۰۰ درصد مثبت نیست.

زینی‌وند اضافه کرد: هنوز هم بزرگترین ‌مانع کسب و کار و تولید در کشور قوانین و مقررات است که در ۲ حوزه مجلس و دولت ها باید اصلاح شود و در شرایط تحریم‌ها بسیاری از این موانع تسهیل شد.

وی افزود: کارگروهی تشکیل دهیم که راهکارهای پشتیبانی از تولید را ارائه و موانع را تفکیک کند و اینکه دولت برای رفع موانع تولید همت دارد، فرصتی برای استان کرمان است که این چالش‌ها را ارائه و رفع کند.

نماینده عالی دولت در استان کرمان عنوان کرد: اتاق بازرگانی کرمان مسئول تحقق شعار سال، احصای پشتیبانی و شناسایی موانع در حوزه کسب کار و تولید است که نیاز به کارگروهی جدید دارد لذا با جمع‌آوری اطلاعات از تمام دستگاه ها، هر سه ماه یکبار سندی را صادر و آن را به بخش های حاکمیت وارد کند.

وی گفت: دستگاه های اجرایی را موظف می کنیم در این کارگروه نماینده داشته باشند و دستورالعمل و ابلاغی محکم برای آن تهیه می شود که سند راهبردی در حوزه تحقق شعار سال قابل استفاده کل کشور با محوریت کرمان ایجاد کنیم.

استاندار کرمان تاکید کرد: محورهای راهبردی از جمله کارگروه تقویت زیرساخت‌ها امسال در دستور کار شورای گفت و گو قرار گیرد که با پذیرفتن دیدگاه‌ها دستگاه‌ها را ملزم به اجرای آن می‌کنیم.

وی با بیان اینکه بزرگترین موانع، قوانین دست و پا گیر آب در این اندیشکده است افزود: ۹۵ درصد آب را در حوزه کشاورزی و مابقی را در حوزه صنعت و آشامیدنی استفاده می‌کنیم که بخشی از این مصارف آب با قانون قابل رفع است.

وی با بیان اینکه معتقدم یک کیلوگرم از مجموع درآمدهای کشاورزی در استان کرمان نباید کاهش یابد گفت: باید دانش و کیفیت را به مزرعه ببریم چنانچه در کشت پسته کشاورزان ما چند برابر آمریکا برداشت کرده لذا باید روی بهره وری کشاورزی کار کنیم.

زینی‌وند افزود: راه آهن به‌عنوان یک راهبرد باید ایرانشهر به ریگان به کرمان و نیریز وصل شود که این راهبرد کلیدی در حوزه تجارت بین المللی استان کرمان باشد.

وی تصریح کرد: حوزه شرکت های دانش بنیان باید محور تصمیم‌گیری‌های ما باشد و به پارک علم و فناوری ۶ ماه فرصت دادیم که خود را در قباره جایگاه استان کرمان بروز دهند، پردیس جیرفت، سیرجان و رفسنجان امسال راه اندازی شود که این امر یک مطالبه است.

استاندار کرمان گفت: معادن و صنایع بزرگ باید ملزم شوند که پژوهشگاه هایی در درون خود فعال کنند و کارخانه نوآوری به‌عنوان دغدغه اتاق بازرگانی در سه ماه آینده تعیین تکلیف شود و در این زمینه آمادگی همکاری داریم.

وی ابراز داشت: بخش خدمات، گردشگری، کارگاه‌های کوچک و مشاغل خرد و خانگی باید به صورت یک مجموعه شکل گیرند که این‌ها توسعه را متوازن و بیکاری را رفع می‌کنند.

وی افزود: بخشی از وقت خود را روی جمعیت بیکار بگذاریم زیرا باید به قشر ضعیف جامعه را توانمند کنیم و مورد دیگر سرمایه‌گذاری معادن در بخش‌های دیگر مثل گردشگری است که در صورت نداشتن تخصص کارگروه تخصصی ایجاد می‌کنیم که این فعالیت‌ها در بورس نیز می‌تواند به شرکتی جدید تبدیل شود.

زینی‌وند با اشاره به ضرورت مطالبه‌گری رسانه‌ها گفت: در حوزه کارگروه کشاورزی در تغییر الگوی کشت، مکانیزاسیون، دانش بنیان و صادرات کار کنیم، ما شرمنده کشاورزان هستیم و هرکاری حتی بازاریابی برای کمک به آنان انجام دادیم.

وی یادآور شد: باید فکری برای تولید چند برابر ظرفیت پیاز شود و اگر بازار ندارد باید تغییر کشت دهیم و اگر کشت می‌کنند باید بازار آن را بیابیم.

استاندار کرمان با تاکید بر توجه به توسعه تجارت خارجی گفت: از ظرفیت شرق و سواحل مکران استفاده نکردیم و با کمک بخش خصوصی در این مناطق بندر بسازیم.

وی با اشاره به راهکار تامین مالی و تقویت رویکرد استفاده از بازار سرمایه افزود: کشاورزان و صنعتگران کوچک مشکل بانکی دارند که کاری برای رفع این مشکل انجام نشده لذا با رویکرد توسعه توازن در دستور کار قرار گیرد.

زینی وند در بخش دیگری از سخنانش ضمن تبریک سال نو و حلول ماه مبارک رمضان و قدردانی از اقدامات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی ادامه داد: مصوبات به گونه ای تنظیم شود که قابل پایش باشد ‌که شورا به اهداف خود در سال جدید برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha