هنر متعهد انسان را به راه امن خداپرستی هدایت می‌کند

بندرعباس- ایرنا- مسوول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری هرمزگان با اشاره به جایگاه و ارزش هنر متعهد و تاثیر هنرمند انقلاب در روشنگری جامعه گفت: هنر متعهد و هنرمند انقلابی می‌تواند انسان را از مسیر بی‌هویتی به راه امن خویش‌باوری و خداپرستی هدایت کند.

اعظم پشت‌مشهدی روز جمعه به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: هنر متعهد، هنر متعالی است و هنر انقلاب، هنر هنرمندان انقلابی است و آنچه در هنر متعهد نهفته اثر درونی و اعجاز نور و حقیقت و تاثیر شگرف آن بر شخصیت انسان است که تنها با درک معنای حقیقت می‌توان به آن دست یافت.

وی در خصوص نقش شهید آوینی در حوزه فرهنگ و هنر انقلاب نیز بیان داشت: شهید آوینی نه تنها به‌عنوان یک مستندسازان برجسته انقلاب و دفاع مقدس بلکه به عنوان یک نظریه‌پرداز بزرگ حوزه فرهنگ و هنر انقلاب تأثیر به‌سزایی بر ادبیات انقلاب اسلامی داشته است.

این نویسنده کتاب‌های دفاع مقدس و ادبیات پایداری عنوان کرد: شهید آوینی با نظریاتش در حوزه مختلف هنر و ادبیات، اهمیت و چشم‌انداز کاری هنرمندان را ترسیم و اهمیت کارشان را به آنها گوشزد کرده است.

پشت‌مشهدی در خصوص آثار جدید خود در حوزه ادبیات پایداری نیز گفت: به زودی ۲ عنوان کار کودک و نوجوان در قالب شعر و تقدیمی به "شهیده فاطمه نیک"(مشهور به ام الشهدا (نهم مردادماه سال ۶۶ هجری خورشیدی) یکی از شهدای جمعه خونین مکه) و یک کار کودک با عنوان "کفش دوزک" به چاپ می‌رسند و خاطرات شفاهی جانباز شیمیایی محمد میریاز  نیز در دست تدوین است.  

(محمد میری از رزمندگان یگان دریایی لشکر۴۱ ثارالله است که مدت ۵۴ ماه و از سال ۶۲ در مناطق عملیاتی جفیر، هورالهویزه، بستان، طلائیه، آبادان، خرمشهر و در عملیات‌های والفجر ۸، عملیات بدر، عملیات کربلای ۳ (سکوی الامیه)، کربلای ۴ و پاتک طلائیه حضور داشته است، وی در سال ۶۷ به عنوان ناخدای شناور والفجر در حین عملیات دریایی در جزایر، شاهد سقوط هواپیمای ایرباس ۶۵۵ بوده که با اطلاع رسانی به شناورهای دریایی، در شناسایی محل سقوط و جمع آوری شهدای ایرباس نقش بسزایی داشته است).

وی در بخش دیگری اضافه کرد: برنامه‌های دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری استان هرمزگان برای گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی در سال جاری نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا از طریق فضای مجازی درحال برگزاری است.

اعظم پشت مشهدی پژوهشگر، نویسنده، شاعر و نویسنده در استان هرمزگان در سال های ۹۵ و ۹۸ به عنوان هنرمند شاخص انقلاب اسلامی استان هرمزگان شناخته شد.

از وی تاکنون بیش از ۲۶ عنوان کتاب در حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و کودک و نوجوان چاپ شده است.  

کتاب(این جزیره با تو نفس می‌کشد) پشت مشهدی که در سال منتخب هجدهمین جشنواره کتاب سال دفاع مقدس شد، روایت زندگی داستانی فعال و مبارز انقلابی شهید موسی درویشی نخل‌ابراهیمی از شهیدان دوران دفاع مقدس جزیره هرمز است که هشتم اسفند سال ۶۲ در "شط علی جزیره مجنون عراق" بر اثر اصابت راکت هواپیما به قایق و سوختگی به شهادت رسید.

این کتاب سال ۱۳۹۶ در قالب داستانی به رشته تحریر درآمد و در سال ۹۷ نیز توسط انتشارات فاتحان به چاپ رسید.

 کتاب «پرواز در جزیره» نیز روایت زندگی شهید احمد خرمی شاد از فرماندهان گردان عمار لشکر ۲۷ محمدرسول‌الله (ص) به عنوان بیست و پنجمین اثر چاپ شده اعظم پشت مشهدی در هفدهمین نمایشگاه کتاب هرمزگان رونمایی شد.

کتاب «از دیار صالحین» پشت‌مشهدی نیز با موضوع زندگی و خاطرات شفاهی دو خیّر مدرسه‌ساز هرمزگانی عبدالله صالح و صلاح‌الدین احمدی شهرستان بستک بهمن ماه سال ۹۹ با حضور حسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش رونمایی شد.

کتاب‌هایی چون "آدم‌ها توی قاب من نمی‌میرند"، "بادگیرها چشم براهند"، "این جزیره با تو نفس می‌کشد" و "پرواز در جزیره" از جدیدترین آثار وی در حوزه خاطره‌نگاری و داستان دفاع مقدس است.

۲۰ تا ۲۶ فروردین به مناسبت شهادت "سید مرتضی آوینی" و گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی ویژه برنامه‌های مختلفی در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می‌شود.

سیدمرتضی آوینی، بیستم فروردین سال ۱۳۷۲ در فکه و در حال ساخت مجموعه مستند و تلویزیونی روایت فتح، بر اثر برخورد با مین‌های باقیمانده از زمان جنگ به شهادت رسید.

پیکر شهید سید مرتضی آوینی روز ۲۲ فروردین ۷۲ با حضور مقام معظم رهبری و هنرمندان و نویسندگان تشییع و در قطعه ۲۹  بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.

شهید آوینی فیلم‌سازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه درباره‌ غائله‌ی گنبد (مجموعه‌ی شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعه‌ی مستند خان گزیده‌ها) آغاز کرد.

اواخر سال ۱۳۷۰ «موسسه‌ فرهنگی روایت فتح» به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا سید مرتضی به کار فیلم‌سازی مستند و سینمایی درباره دفاع مقدس بپردازد و تهیه‌ مجموعه‌ روایت فتح را که بعد از پذیرش قطع‌نامه رها شده بود، ادامه دهد.

سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است و آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha