به گزارش ایرنا از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین روز پنجشنبه در گفت وگوی تلفنی با سعد الحریری که برای انجام دیدار کاری در مسکو بسر می برد، با تبریک ماه مبارک رمضان به نخست وزیر مامور به تشکیل کابینه جدید دولت لبنان و ملت این کشور خاطرنشان کرد که مسکو برای گسترش همکاریها با لبنان آمادگی دارد.
رئیس جمهوری روسیه بر موضع این کشور در حمایت از حق حاکمیت و استقلال و یکپارچگی و تمامیت ارضی لبنان تاکید کرد.
پوتین و الحریری درخصوص همکاریهای دوجانبه در برخی حوزه ها با محوریت توسعه همکاریهای اقتصادی و بازرگانی و گسترش تماس های بین سازمان های مربوطه دو کشور در عرصه مبارزه با کرونا ازجمله امکان ارسال واکسن کرونای روسی به لبنان تبادل نظر کردند.
در این گفت و گوی تلفنی برخی موضوعات دستور کار منطقه ای بررسی و بر آمادگی برای همکاری برای ایجاد شرایط مساعد به منظور بازگشت مهاجران سوری مقیم لبنان به کشور خود تاکید شد.
سعد الدین حریری امروز با میخاییل میشوستین نخست وزیر روسیه دیدار کرد و دو طرف درخصوص گسترش همکاریهای دوجانبه گفت و گو و تبادل نظر کردند.
میشوستین خاطرنشان کرد که روسیه به همکاری با لبنان در امر مبارزه با همه گیری ویروس کرونا ادامه خواهد داد.
نخست وزیر روسیه گفت که همکاریهای دو کشور در سطح دولت ها ازجمله در چارچوب کمیسیون دولتی همکاریهای اقتصادی و بازرگانی جریان دارد.
وی با اشاره به کاهش ۳۸ درصدی مبادلات تجاری و بازرگانی روسیه و لبنان بخاطر شیوع کرونا گفت: این وضع رضایتبخش نیست و باید حجم مبادلات بازرگانی را که در زمان حاضر حدود ۳۲۰ میلیون دلار است، افزایش داد.
روسیه با دولت لبنان روابط حسنه دارد و برای حل مشکلات سیاسی بوجود آمده بر اثر تشکیل نشدن دولت لبنان تلاش می کند.
در این رابطه روز ۱۶ اسفند ماه سال ۹۹ میخاییل بوگدانف نماینده پوتین در امور خاورمیانه با مشاور رئیس جمهور و فرستاده نخست وزیر لبنان برای در ارتباط با حل و فصل سیاسی بحران تشکیل دولت این کشور دیدار کرد.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: «میخاییل بوگدانف» معاون وزیر امور خارجه و نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه با «أمل أبو زید»، مشاور رئیس جمهور لبنان در امور روسیه دیدار کرد که در جریان آن دو طرف به تبادل نظر در مورد سیر اوضاع در لبنان پرداختند.
در این دیدار بر اهمیت افزایش تلاش های برای تشکیل دولت جدید لبنان و حل و فصل بحران سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در این کشور تاکید کرد.
بحران سیاسی ماههاست که لبنان را فرا گرفته است و تاکنون چند بار برای تشکیل دولت این کشور تلاش شده که ناموفق مانده است.
روسیه همچنین با جنبش حزب الله لبنان روابط سیاسی خوب دارد.
به گزارش ایرنا، برخی رسانه های روسی از جمله روزنامه "نزاویسیمایا گازتا" و تارنمای "میگ نیوز" به تازگی نوشتند: روسیه و جنبش حزب الله لبنان رایزنی ها برای تاسیس دفتر نمایندگی این جنبش در مسکو را آغاز کردند.
بر اساس این گزارش ها، رایزنی های دو طرف بلافاصله پس از سفر هیات حزب الله لبنان به مسکو در اواسط ماه مارس گذشته (اسفند ۹۹) آغاز شد.
نزاویسیمایا گازتا نوشت: روسیه مبتکر سفر هیات حزب الله لبنان به مسکو بود و دیدار این هیات از این کشور نشانگر این واقعیت است که رهبری روسیه جنبش حزب الله را یک نیروی سیاسی مستقل می داند که با آن می توان بطور مستقیم مذاکره کرد.
نظر شما