رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دوستداران محیط زیست در این شهرستان ۲ بطانه "سنجاب" را از بازار خریداری و جهت رهاسازی تحویل این اداره دادند.
فاروق سخنور اضافه کرد: این سنجاب ها که از نوع ایرانی هستند پس از اطمینان از وضعیت سلامتی آنها در زیستگاهی مناسب در این شهرستان رها سازی خواهند شد.
وی اظهار داشت: سنجاب ایرانی جزو گونههای بومی و شاخص جنگلهای زاگرس محسوب شده که با دفن کردن دانههای بلوط در زیر خاک نقش مهمی در گسترش و تجدید حیات جنگلهای بلوط غرب کشور دارند.
وی گفت: برخی سودجویان و شکارچیان از ارزش بالای زیستی این حیوان باخبر نبوده و با صید و خرید و فروش غیرمجاز آنها باعث کاهش جمعیت این گونه شدهاند.
سنجاب ایرانی بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر طول دارد و از دانه، میوه، جوانه، برگ، پوست درختان و تخم و جوجه پرندگان تغذیه میکند، برای فصل زمستان مقدار زیادی مواد غذایی و به خصوص دانه بلوط را در سوراخهای زمین، زیر ریشه، یا سوراخ درختان مخفی میکند که کمک فراوانی به رشد و تجدید حیات جنگلهای بلوط میکند.
کشف بیش از ۱۹ کیلوگرم تریاک از مخفیگاه قاچاقچیان در مهاباد
فرمانده انتظامی مهاباد گفت: با پشتیبانی اطلاعاتی پلیس آذربایجانغربی بیش از ۱۹ کیلوگرم تریاک از باند قاچاقچیان مواد مخدر در این شهرستان کشف شد.
سرهنگ محمد توحیدی بیان کرد: در پی اقدامات اطلاعاتی پلیس امنیت عمومی استان مبنی بر انتقال یک محموله مواد مخدر از استان "کردستان" به یک واحد مسکونی در مهاباد، بلافاصله ماموران پلیس امنیت عمومی انتظامی شهرستان پیگیری موضوع را به صورت ویژه در دستور کار قرار دادند.
وی افزود: ماموران پلیس امنیت عمومی با اشرافیت اطلاعاتی خود، مخفیگاه متهمان را شناسایی و طی هماهنگی قضایی در بازرسی از محل ۱۹ کیلو و ۹۰۰ گرم تریاک را کشف و چهار قاچاقچی را نیز دستگیر کردند که در این رابطه ۲ دستگاه خودرو سواری نیز توقیف شد.
سرهنگ توحیدی با اشاره به تشکیل پرونده و معرفی متهمان به مراجع قضایی اظهار داشت: شهروندان می توانند در صورت مشاهده هر گونه موارد مشکوک ضمن تماس با سامانه فوریت پلیسی ۱۱۰، ماموران این انتظامی را در اجرای وظایف خود یاری دهند.
۶ بال در طبیعت شاهیندژ رها شد
رییس اداره حفاظت محیط زیست شاهیندژ گفت: ۶ بال کبک کشف شده از یک شکارچی متخلف، توسط محیط بانان در زیستگاه های این شهرستان رها و به دامان طبیعت بازگردانده شدند.
وحید چمنی بیان کرد: این پرندگان از یک شکارچی با سابقه زنده گیر در ارتفاعات این شهرستان کشف و ضبط شده بودند.
وی اظهار داشت: کبکها پس از طی مراحل قانونی و قضائی و بازیابی توانایی مجدد پرواز و قابلیت رهاسازی، توسط مأموران اجرایی این واحد به دامان طبیعت زیبای شاهین دژ بازگشتند.
چمنی بیان کرد: نیروهای این اداره با گشت زنی در ارتفاعات و زیستگاههای خشکی و آبی با شکارچیان و صیادان غیرمجاز و هرگونه شکار و صید برخورد میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شاهین دژ اضافه کرد: نگهداری پرندگان وحشی در محیطهای خارج از طبیعت باعث آسیب به نسل گونههای پرندگان و از بین رفتن قدرت باروری آنها میشود و بسیاری از گونههای پرندگان پس از جدایی از طبیعت و حتی بازگشت دوباره نیز نمیتوانند زندگی طبیعی خود را به دست آورند.
به گزارش ایرنا کبک پرندهای از راسته ماکیان سانان و زیستگاه آن دامنههای کوهستان و مناطق شیبدار صخرهای و سنگلاخی است.
شکارچیان کبک را به خاطر زیبایی و صدای دلنشینش زنده گیری کرده و در محیطهای خانگی نگهداری میکنند که این امر باعث از بین رفتن قدرت باروری و زاد و ولد این پرنده میشود.
محیط طبیعی شاهین دژ شامل رودخانه زرینه رود، مسیر سد شهید کاظمی، منطقه بیان، گونههای گیاهی و جانوری بومی منطقه، رودخانههای فصلی، مناطق ییلاقی از جمله ییلاق سلیم خان، ییلاق محمودخان، آق داش و قلوز است.
مهاباد و شاهین دژ به ترتیب با ۲۴۰ و ۹۸ هزار نفر جمعیت از شهرهای جنوب آذربایجانغربی هستند.
نظر شما