دهیاران و ناظران بهداشتی بر برداشت توت‌فرنگی مازندران نظارت می‌کنند

ساری- ایرنا - ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان مازندران اعلام کرد که دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها به همراه نماینده ناظر بهداشتی موظفند بر بکارگیری کارگران برای برداشت توت‌فرنگی طبق مقررات پروتکل‌های بهداشتی نظارت کنند.

حضور و نحوه بکارگیری کارگران بومی و غیربومی برای برداشت محصول توت فرنگی در مازندران که همه ساله از اواخر فروردین آغاز می شود و تا پایان خرداد ادامه می یابد، برای دومین سال کرونایی بار دیگر مورد توجه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا قرار گرفته است و براساس مصوبه جدید ستاد کرونا، مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های بابلسر، آمل و جویبار باید الزام رعایت پروتکل‌های بهداشتی را از سوی کارفرمایان و پیمانکاران پیگیری و نظارت کنند.

برداشت توت‌فرنگی به عنوان نخستین میوه بهاره مازندران هفته گذشته در منطقه بهنمیر شهرستان بابلسر آغاز شد و در بازار مصرف در دسترس قرار گرفت و همزمان با آغاز فصل جدید برداشت این میوه رعایت پروتکل های بهداشتی در بخش چیدن و همچنین استفاده از کارگران فصلی بار دیگر به مصوبه ستاد مقابله با ویروس کرونا بدل شده است. 

معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به بکارگیری روزانه از ۱۵ تا ۲۵ کارگر ساده برای برداشت توت فرنگی در هر هکتار اشاره کرد و گفت: با توجه به حساسیت برداشت این محصول پرطرفدار بهاره که بدون پوست تازه خواری نیز می‌شود، رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار مهم و ضروری است. 

حسین مولایی بر لزوم استفاده از دستکش ، ماسک و رعایت فاصله اجتماعی به عنوان ابتدایی‌ترین پروتکل های بهداشتی تاکید کرد و  توضیح داد: بخاطر اینکه برداشت توت فرنگی به کارگران ساده غیرماهر نیاز دارد، صاحبان مزارع توت فرنگی  با هدف پرداخت دستمزد کمتر بیشتر از کارگران غیربومی که عمده آنان از استان گلستان هستند استفاده می کنند، لذا دهیاران و شوراهای اسلامی موظف هستند بر نحوه اسکان کارگران و جابجا آنان طی فصل برداشت نظارت داشته باشند.   

وی ادامه داد: طبق مصوبه ستاد مقابله با ویروس کرونا کارفرما با هماهنگی صاحبان مزارع باید برای همه کارگران دستکش و محلول ضدعفونی فراهم کنند. غذاها باید از آشپزخانه مرکزی مورد تایید مراکز بهداشتی تهیه شود و به صورت جداگانه با رعایت فاصله‌گذاری صرف شود و نباید سفره مشترک صبحانه و ناهار در سر مزارع پهن شود.

این کارشناس باغبانی مازندران بسته بندی با رعایت مقولات بهداشتی در اوزان مختلف و در ظروف یکبار مصرف سر مزارع را ضروری دانست و گفت: با توجه به حساسیت این میوه عرضه فله‌ای آن مشتری جزئی و حتی عمده ندارد.

مولایی تاکید کرد: صاحبان باغ توت‌فرنگی بدانند که کارشناسان فرمانداری ها با هماهنگی بخشداران و دهیاران فرایند بکارگیری کارگران و عرضه محصول را هر روز رصد خواهند کرد و در صورت تخلف طبق مصوبه از ورود کارگران به باغات جلوگیری می شود.

وی امنیت و سلامت محصولات کشاورزی مازندران را بسیار مهم و ضروری توصیف کرد و گفت: به طور یقین مردم نیز به نحوه برداشت و عرضه میوه به خصوص توت فرنگی بسیار حساس هستند.

طبق آمار جهاد کشاورزی مازندران سطح زیر کشت توت‌فرنگی امسال با افزایش ۱۰۰هکتاری نسبت به سال گذشته به یکهزار و ۶۰۰ هکتار رسیده است. 

توت فرنگی میوه ای است که هر چه بیشتر نور آفتاب دریافت کند ، رنگش قرمزتر ، مزه‌ای شیرین‌تر ، کیفیتش بیشتر و خوش طعم تر می شود. همچنین از یک بوته توت‌فرنگی تا سه مرحله برداشت می شود و متوسط برداشت توت فرنگی در هر هکتار ۱۰ تن است.

وضعیت مازندران در روزهای اخیر وارد مرحله ای تازه از همه گیری ویروس کرونا شد و شمار بیماران بستری کووید۱۹ به مرز یک هزار و ۶۰۰ نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha