صرفه‌جویی ۶۰ درصدی آب با آبیاری نوین و کشت گلخانه‌ای در خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی تغییر الگوی کشت، استفاده از شبکه‌های نوین آبیاری و توسعه کشت گلخانه‌ای را بهترین شیوه برای مدیریت منابع آبی ذکر کرد و گفت: نصب شبکه‌های نوین آبیاری و ایجاد گلخانه‌ا باعث کاهش ۶۰ درصدی مصرف آب می‌شود.

سیدکمال‌الدین میرجعفریان روز شنبه در نشست کارگروه امور زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست خراسان رضوی در محل استانداری افزود: سالانه حدود ۵.۵ میلیارد مترمکعب آب در استان مصرف می‌شود که ۸۵ درصد آن مربوط به حوزه کشاورزی است لذا توسعه آبیاری نوین و ایجاد گلخانه در استان منجر به صرفه جویی حداقل سالانه ۲ میلیارد مترمکعب در مصرف آب می‌شود.

وی بیان کرد: امسال با توجه به شرایط آب و هوایی و میزان بارشها، خراسان رضوی با مشکل کم آبی مواجه است که نیازمند مدیریت منابع آبی و جایگزین برای آنها به منظور حفظ اقتصاد و اشتغال استان هستیم.
وی اظهار داشت: سند سازگاری با کم آبی خراسان رضوی یک نقشه راه برای مدیریت منابع آب است و باید به نحوی از آب استفاده شود که با کمترین میزان مصرف، بیشترین میزان تولید را داشت.

میرجعفریان افزود: ایجاد هزار هکتار گلخانه در خراسان رضوی هدفگذاری شده است که می توان با استفاده از این فرصت و توسعه گلخانه ها، میزان مصرف آب در شرایط کم آبی را کاهش داد.

معاون استاندار خراسان رضوی در ادامه این نشست، طرح ارایه شده به این کارگروه مبنی بر خارج کردن ۵۰ هکتار از اراضی داخل حریم شهر درگز، برای اجرای طرح شهرک گلخانه ای با نظر موافق اعضا را نیازمند بررسی بیشتر از سوی دستگاه های اجرایی متولی دانست.

تصویب افزایش محدوده شهر دولت آباد

افزایش محدوده شهر دولت آباد، مرکز شهرستان زاوه به عنوان یکی از طرحهای ارایه شده در این کارگروه به تصویب اعضا و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی رسید.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی گفت: مساحت مصوب شهر دولت آباد ۲۳۰ هکتار و جمعیت آن براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، ۹ هزار و ۳۲۹ نفر است.

وی بیان کرد: در طرح جامع مصوب خراسان رضوی در سال ۱۳۹۰ مساحت شهر دولت آباد ۳۶۰ هکتار و در طرح مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری در سال ۱۳۹۳ مساحت این شهر ۲۳۱ هکتار بوده است که یکی از مشکلات اصلی طرح مصوب شورای عالی این است که صرفا مرز محدوده کوچک شده و توجهی به نظام تقسیمات و نحوه توزیع خدمات نشده است.

وی اظهار داشت: با توجه به توسعه شهر و لزوم استقرار واحدهای مسکونی و ادارات دولتی در آن، با افزایش محدوده شهر دولت آباد در بخش شرقی و بخشی از امتداد شمالی آن موافقت شده و افزایش محدوده شهر در بخش غربی نیز در صورت تشخیص دستگاه های متولی مبنی بر نیاز به زمین برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن، انجام خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، در این نشست با تامین زمین برای چند طرح تولیدی از جمله واحد پرواربندی گوساله در درگز، احداث واحد پرورش بوقلمون در اراضی سور و کلاته سلطانی شهرستان زبرخان، احداث واحد بره پرواری در حریم شهر درود، تمدید اجازه تامین زمین برای اجرای طرح پرورش گاو شیرده در بردسکن و اجرای طرح پرورش بوقلمون در کاشمر موافقت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha