ابوالفضل مکرمیفر روز یکشنبه با بیان اینکه توسعه انجمنهای میراث فرهنگی از مهمترین اهداف این اداره کل است، افزود: مردم باید در زمینه حفظ میراث فرهنگی وارد میدان شوند و این موضوع با تلاش انجمنها امکانپذیر میشود.
وی ادامه داد: گستردگی و تعدد آثار و میراث فرهنگی به حدی است که حفاظت و حراست از آثار تاریخی و فرهنگی به تنهایی از عهده یک اداره و نهاد بر نمیآید و برای حراست از این میراثهای ارزشمند ضروری است که همه مردم همکاری داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان اینکه اصلیترین و در عین حال سختترین وظیفه میراث فرهنگی، حفاظت از آثار تاریخی است، گفت: امکانات و نیروی انسانی موجود متناسب با تعداد آثار تاریخی، طبیعی و باستانی این استان نیست.
مکرمیفر، وظایف انجمنهای میراث فرهنگی را تغییر نگاه مردم و مسوولان نسبت به میراث فرهنگی دانست و افزود: در این میان موضوع حفاظت بسیار مهم است و با شناخت مردم و آموزش صحیح و فرهنگسازی جوامع محلی است که میتوان از میراث فرهنگی محافظت کرد.
وی تشکیل انجمنها را اقدامی بسیار شایسته و بایسته عنوان و تاکید کرد: باید داشتههای تاریخی و فرهنگی را قدر دانسته و از این ثروت ملی برای جذب گردشگر و رونق اقتصادی شهرستانها و به ویژه روستاها استفاده کرد، ایجاد انجمنهای میراث فرهنگی آغاز این حرکت اقتصادی و اجتماعی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه اکنون مردم آگاهتر شده و نسبت به داشته های فرهنگی حساسیت بیشتری دارند، اظهار کرد: اعضای انجمنهای میراث فرهنگی باعث احیای هویت روستا، بخش و شهرها خواهند شد.
مکرمیفر درباره اعضای انجمنهای میراث فرهنگی گفت: تاکنون هزار و ۳۵۵ کارت عضویت برای اعضای انجمن میراث فرهنگی صادر شده است.
وی افزود: با وجود محدویتهای کرونایی پارسال ۲ هزار و ۵۵۰ مورد بازدید و سرکشی از آثار تاریخی خراسان رضوی توسط انجمنهای میراث فرهنگی انجام شده است.
تاکنون بیش از هزار و ۷۰۰ اثر و بنای تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی است.
نظر شما