به گزارش ایرنا، محمدرضا عسگریان روز دوشنبه در جلسه ستاد مدیریت کرونا در فرمانداری سمیرم افزود: همه عشایری که به شکل سنتی یا خودرویی کوچ میکنند باید آزمایش کرونا بدهند و غربال شوند.
وی تصریح کرد: شبکه بهداشت و درمان با همکاری اداره امور عشایر شهرستان گروههایی از کارشناسان خود را در مرزها و محلهای ورود عشایر به ییلاق مستقر خواهد کرد.
فرماندار سمیرم به تقویم رسمی کوچ بهاره ( ۲۵ اردیبهشت ) اشاره کرد و افزود: رعایت دقیق این زمان در سال جاری باتوجه به وضعیت بحرانی و قرمز کرونایی شهرستان ضروری و قطعی است.
عسگریان ادامه داد: همان زمان در اواخر اردیبهشت ماه اقلام بهداشتی، حفاظتی و مواد ضدعفونی بین خانوارهای عشایر کوچنده توزیع خواهد شد.
وی تاکید کرد: وضعیت کرونایی استانهای گرمسیری که عشایر از آنها به سمت سرحد کوچ میکنند از مدتها پیش قرمز است ضروری است عشایر تعویق زمان کوچ تا ۲۵ اردیبهشت را رعایت کنند و به ییلاق وارد نشوند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان سمیرم در ادامه اظهار داشت: فصل بهار و تابستان سال گذشته ۱۵ هزار خانوار عشایر ایل قشقایی مستقر در این خطه توسط کارشناسان این شبکه غربالگری شدند.
علیاصغر صبوحی به اینکه سال گذشته همه کامیونها، وانتها، سیاهچادرها و آغل گوسفندان و دامهای عشایر ضد عفونی و گندزدایی شد، افزود: امسال نیز با همکاری اداره امور عشایر و سازمان بسیج همه این موارد انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در ۴۸ ساعت اخیر در سمیرم ۱۱۳ نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدند و سرجمع کروناییهای این شهرستان به سه هزار و ۶۱ مبتلا رسید.
مدیر شبکه بهداشت سمیرم اظهار داشت: مرکز شهرستان بیشترین شمار مبتلایان و روستاها نیز هر کدام روزانه تعدادی مبتلا دارند.
عشایر کوچرو اصفهان بیش از ۶ ماه از سال را در شهرستانهای ییلاقی و کوهستانی غرب، جنوب و جنوب غربی این استان مستقر میشوند.
خانوارهای عشایر قشقایی شامل طایفههای درّه شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی، هر سال به ییلاق و سرحدات ییلاق سمیرم کوچ میکنند و افزون بر ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار راس دام را با خود به مراتع ییلاقی میآورند.
شهرستان سمیرم در جنوب استان اصفهان، بزرگترین منطقه ییلاقی عشایر کشور محسوب میشود.
این شهرستان در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی با ۱۵۰ روستا و آبادی، ۶ شهر و چهار بخش و افزون بر ۹۰ هزار جمعیت روستایی، شهری و عشایری، در۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.
نظر شما