به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، وزارت نیرو با هدف عملیاتی کردن طرحهای صنعت آب و برق از نیمه دوم سال ۹۸ برنامهای را با نام پویش #هر هفته الف_ب_ ایران طراحی و عملیاتی کرد که در قالب این برنامه مقرر شد بهرهبرداری از طرحهای مهم صنعت آب و برق اجرایی شود.
مرحله نخست این پویش از نیمه دوم سال ۹۸ کلید خورد. تازه ترین مرحله این پویش نیز از فروردین ۱۴۰۰ آغاز شد. قرار است فردا نیز در سومین هفته سومین مرحله پویش هر هفته #الف ب-ایران از پروژه های جدید این صنعت در سه استان رونمایی شود.
«رضا اردکانیان» وزیر نیرو درباره این پویش، با اشاره به اجرای ۲۲۷ پروژه پویش هر هفته_الف_ب_ایران در سال ۹۸، خاطرنشانکرد: هدف این پویش شکل دادن به یک برنامه منظم برای خدمترسانی به مردم بوده و کار وزارت نیرو به عنوان یک دستگاه خدماتی تولید، تامین و عرضه آب و برق است، اما اینکه نشان دهیم بهویژه در شرایط جنگ اقتصادی دولت بهطور کلی و وزارت نیرو بهطور خاص این توانایی را دارد که با وجود همه مضیقهها برنامهریزی کرده و مهرماه ۹۸ اعلام کند تا پایان سال ۲۲۷ پروژه را با سرمایهگذاری ۳۳ هزار میلیارد تومان به اتمام میرسانیم، نقطه مثبتی در عملکرد است.
دومین مرحله افتتاح طرحهای مهم صنعت آب و برق در قالب پویش هر هفته#الف_ب_ایران فعالیت خود را از فروردینماه سال ۹۹ آغاز کرد.
این پویش، بهرهبرداری از طرحهای مهم صنعت آب و برق را برای سراسر کشورمان در شرایط سخت تحریمی به همراه داشت و نشان داد با وجود شرایط سخت تحمیل شده به کشور، قطار سازندگی دولت «تدبیر و امید» زمینگیر نشده و همچنان با قوت رو به جلو در حرکت است.
در قالب پویش هر هفته#الف_ب_ایران در سال گذشته از ۲۵۰ پروژه مهم صنعت آب و برق در سراسر کشور با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان بهرهبرداری شد.
اهیمت این پویش به قدری بود که «حسن روحانی» رییسجمهوری، دهم تیرماه ۹۹ در پیامی که به وزیر نیرو بابت این طرح، گفت: اقدامهای برنامهریزی شده در زمینه دو نیاز اساسی مردم یعنی آب و برق (الف و ب)، عبور بیمشکل از تابستانهای گرم و خشک، ایجاد امنیت روحی و اجتماعی در جهت استمرار بهرهگیری از دو نعمت ارزشمند، اعتماد لازم برای برنامهریزی اقتصادی و نگاه امیدوارانه به تابستان ۹۹ با وجود مواجهه با پاندمی کووید۱۹ و عدم دغدغه مردم برای قطعی آب یا برق در بیمارستان، منزل یا محل کار از یک سو و بیان و تشریح لازم در پایان طرحها و افتتاح آنها به سبکی نوین و دلگرمکننده از سوی دیگر، برای مردم ایران و دولت تدبیر و امید افتخارآمیز و غرورآفرین بود.
ویژگی بارز دومین مرحله پویش هر هفته #الف ب-ایران این بود که علاوه بر توجه به پروژههای ساختوسازی، برای نخستین بار و در قالب این پویش پروژههای سازوکاری هم مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
اکنون و بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، هشت پروژه آماده افتتاح، چهار پروژه برای اصفهان، دو پروژه سهم استان چهارمحال و بختیاری و یک پروژه نیز در استان تهران به صورت ویدئوکنفرانسی به بهرهبرداری خواهد رسید.
مهمترین پروژه این هفته پویش، رونمایی از نخستین روتور توربین بخار ساخت ایران است که با ۶ متر طول و ۱۵ تن وزن، تعداد دو هزار و ۵۱۹ عدد پره دارد. این پروژه به روش مهندسی معکوس و تولید داخل بوده که با سرمایهگذاری ۳۵ میلیارد تومانی آماده رونمایی است.
چهار پروژه آماده افتتاح صنعت برق در استان اصفهان شامل "نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی طالخونچه"، "نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی زادافشار"، " بخشی از اتصالات ۶۳ کیلوولت هسنیجه" و "خط ۶۳ کیلوولت سپاهان" است که در شهرستانهای اصفهان، نجفآباد و طالخونچه با هدف تامین برق پایدار و مطمئن برای مشترکان صنعتی، تغذیه پستهای ۶۳ کیلوولت شهرک صنعتی علویجه، سیمان ساروج و هسنیجه افتتاح خواهد شد.
پروژه "تصفیهخانه آب سامان" با ظرفیت ۱۲۰ لیتر در ثانیه، دو هزار و ۷۰۰ متر لوله خط انتقال آب خام، پنج هزار و ۵۰۰ متر خط انتقال آب پاک از تصفیهخانه به مخازن شهر و مخازن آب به ظرفیت هزار مترمکعب با اعتبار ۵۱ میلیارد تومان و ۳۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش در شهرستان سامان و پروژه "احداث ۲ بی ۶۳ کیلوولت در پست فارسان" برای تغذیه به پست ۶۳ کیلوولت دشتک و با هدف تامین برق پایدار برای مشترکان صنعتی، خانگی و تجاری و تغذیه پست سیار دشتک، دو پروژه آماده افتتاح در استان چهارمحال و بختیاری است.
همچنین پروژه برقرسانی به ۶۲ روستا در ۱۶ استان اردبیل، ایلام، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، کرمان، خراسانجنوبی، خراسانرضوی، خراسانشمالی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، مازندران، قزوین، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و یزد با جمعیت تحت پوشش ۹۳۱ خانوار قرار است فردا به بهرهبرداری برسد.
نظر شما