حمیدرضا خورشیدی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: میانگین بارش از ابتدای سال زراعی جاری یعنی از اول مهر گذشته تاکنون در استان ۱۱۶.۵۲ میلیمتر گزارش شده است.
وی ، میانگین بارندگی در استان طی مدت مشابه سال گذشته را ۱۸۵.۱۹ میلیمتر و در دوره آماری بلندمدت ۱۷۳.۲۷ میلیمتر اعلام کرد.
مدیرکل هواشناسی اصفهان اظهار داشت: تمام شهرستان های استان جز سمیرم و کبوترآباد در نیمه اول سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته و دوره آماری مزبور کاهش بارندگی داشته اند.
به گفته وی، در این مدت کمترین بارش در ورزنه با ۲۹ میلیمتر و بیشترین بارش در بادرود با ۳۹۵.۴ میلیمتر بوده است.
خورشیدی خاطرنشان کرد: در ایستگاه اصفهان نیز در سال زراعی جاری تاکنون ۸۰ میلیمتر باران باریده که این میزان نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت ۲۵ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ۸۰ درصد از مناطق استان در بررسی وضعیت ۱۰ سال گذشته با کم آبی مواجه است.
منصور شیشهفروش افزود: شرایط کم بارشی، بالا بودن میانگین دما نسبت به مقدار نرمال، افزایش میزان تبخیر سطحی، کاهش بارش برف درمقایسه با میانگین بلندمدت و کاهش رطوبت خاک، سبب تشدید شرایط کم آبی در سال زراعی جاری شده است.
وی گفت: پدیدههای جوی در فروردین بدون رطوبت بود و انرژی خود را به صورت باد تخلیه کرد.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: تحلیلهای هواشناسی بیانگر این است که در اردیبهشت با توجه به کاهش ارتفاع در لایههای میانی جو شرایط برای گذر امواج ناپایدار مهیا و انتظار افزایش ناپایداریهای جوی به صورت بارشهای رگباری پیش بینی میشود.
به گزارش ایرنا، میانگین بارندگی یک سال زراعی کامل در استان اصفهان ۱۹۹ میلیمتر و در کشور ۲۴۰ میلیمتر است.
نظر شما