به گزارش ایرنا، طی یک سال گذشته، ۱۴۲ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و چهارهزار و چهار نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده اند.
این آمار نشان می دهد که روزانه به طور متوسط در آذربایجان غربی ۳۴۱ نفر و در هر ساعت ۱۴ نفر به کرونا مبتلا شده و روزانه ۱۰ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده اند.
در این مدت، ۶.۳ درصد کل مبتلایان کشوری و ۶ درصد کل فوتی های کشوری ناشی از بیماری کووید ۱۹ مربوط به آذربایجان غربی بوده که نزدیک به ۲ درصد بیشتر از سهم جمعیتی استان در بین استان های مختلف کشور است.
در نگاه کلی با توجه به آمار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در آذربایجان غربی، تاکنون از حدود هر ۲۵ نفر مردم استان، یک نفر به کرونا مبتلا شده و از هر ۹۰۰ نفر جمعیت استان، یک نفر جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده است.
با اتمام ایام نوروزی، خیز چهارم کرونا در آذربایجان غربی آغاز شد که تاکنون و در حدود ۲۰ روز گذشته، بیشترین موارد ابتلا را در استان داشته است.
این خیز کرونایی، موجب جابجایی مستمر رکورد مبتلایان در آذربایجان غربی شده ولی خوشبختانه هنوز تعداد بستری شدگان و فوتی های ناشی از کرونا در استان به خیز سوم نرسیده است.
ابتلای روزانه نزدیک به هزار و ۵۰۰ نفر در آخرین آمار ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی و بستری شدن نزدیک به ۳۰۰ نفر در مراکز درمانی که بیش از یک سوم آن مربوط به ارومیه بود؛ نشان دهنده تداوم وضعیت حاد در مدت خیز چهارم کرونا است.
به گفته مسوولان آذربایجان غربی ، این تعداد در روزها و هفته های آتی روند افزایشی خواهد داشت و در صورت تداوم رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی، موجی سهمگین تر از موج نخست ایجاد خواهد شد.
شهرستانهای با وضع قرمز کرونایی در آذربایجانغربی به ۱۵ رسید
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی با اشاره به افزایش تعداد بیماران کووید ۱۹ در این استان، گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت، ۱۵ شهر استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد که یک مورد بیشتر از هفته گذشته است.
علی مصطفوی افزود: ارومیه به همراه ماکو، شوط، سلماس، چایپاره، پلدشت، چالدران و خوی در شمال و همچنین میاندوآب، مهاباد، بوکان، نقده، پیرانشهر، تکاب و شاهین دژ در جنوب استان وضعیت قرمز کرونایی دارند.
وی اضافه کرد: فقط شهرهای اشنویه و سردشت وضعیت نارنجی کرونایی دارند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: طی هفته گذشته شهرستان های سلماس و چایپاره وضعیت نارنجی داشتند که با بررسی های جدید صورت گرفته، وضعیت آنها نیز قرمز شده است.
مصطفوی با اعلام هشدار جدی نسبت به ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی اظهار کرد: استفاده از ماسک و پرهیز از تجمع به ویژه اجتناب از سفرهای غیرضروری در شهرهای نارنجی و قرمز از جمله مهمترین اقداماتی است که باید رعایت شود.
وی افزود: فرمانداران و مدیران دستگاه های مرتبط نیز نسبت به اجرای محدودیت های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا متناسب با وضعیت شهرها از جمله دورکاری ادارات، ترددهای شبانه و فعالیت صنوف اهتمام ویژه داشته باشند.
نظارت بر قرنطینه مبتلایان به کرونا درآذربایجانغربی با جدیت پیگیری شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی بر ضرورت نظارت جدی بر قرنطینه مبتلایان به کرونا تاکید کرد و گفت: علاوه بر اینکه این افراد باید تحت کنترل باشند، دانشگاه علوم پزشکی نیز نسبت به اجرای دقیق قرنطینه آنها با همکاری دستگاه های متولی باید اقدام کند.
علی مصطفوی از روند صعودی ابتلا به کرونا ابراز نگرانی کرد و افزود: در صورتی که اهتمام جمعی برای مقابله با کرونا صورت نگیرد، شاهد تلفات بسیار در موج چهارم کرونا در استان خواهیم بود.
وی اجرای دقیق دستورالعمل های بهداشتی، محدودیت های هوشمند و نظارت بر دستورات را سه راهکار مقابله با کرونا دانست و ادامه داد: امروز بیش از هر زمان دیگری به وحدت رویه و همدلی و همراهی نیاز داریم.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: شرایط امروز مانند دوران دفاع مقدس است و همه باید پای کار بیایند.
مصطفوی دورهمی و تجمعات خانوادگی را یکی از مهمترین عوامل شیوع کرونا عنوان کرد و اظهار کرد: خانواده ها برای سلامتی خود و دیگر شهروندان، از این امر باید خودداری کنند.
وی همچنین با قدردانی از تلاش نیروهای نظامی و انتظامی، خواستار کنترل شدید مبادی ورودی و خروجی شهرها شد.
استفاده از ماسک در آذربایجانغربی به حدود ۶۰ درصد رسیده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: استفاده از ماسک در استان به حدود ۶۰ درصد رسیده که بهتر از هفته های پیش است ولی برای مقابله با شیوع بیشتر کرونا، باید این رقم نیز افزایش یابد.
دکتر جواد آقازاده افزود: این استان نظیر سایر استان ها وارد موج چهارم بیماری کووید ۱۹ شده است و تعداد مبتلایان و بیماران بستری و فوتی سیر صعودی را طی می کند.
وی درباره افراد فوت شده در استان بیان کرد: فوت ۲۷ نفر در یک روز خبر بسیار بدی است و برای همکاران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی، کابوس محسوب می شود؛ این درحالی است که هنوز در ابتدای موج هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی اظهار کرد: فاصله بستری بیماران تا بستری در بخش مراقبت های ویژه و فوت بیماران بسیار کوتاه شده است.
دکتر آقازاده ادامه داد: نباید از مبارزه در برابر این بیماری منحوس خسته شویم و باید پای کار بایستیم؛ پروتکل هارا رعایت کنیم تا با واکسیناسیون، بتوانیم وضعیت را کنترل کنیم.
فوتی های ناشی از کرونا در آذربایجان غربی به بیش از چهارهزار نفر رسید
در حالی که فوتی های ناشی از کرونا در استان، نیمه آذر سال گذشته از سه هزار نفر فراتر رفته بود، مسوول کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجانغربی گفت: این تعداد، با افزایش ۱۹ نفری طی ۲۴ ساعت گذشته به بیش از چهار هزار نفر رسید.
دکتر علی احمد آقاپور افزود: متاسفانه این آمار طی روزهای آتی با تداوم بستری شدگان و مبتلایان، روند افزایشی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تعداد کل بستریهای مربوط به بیماریهای سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به رقم هزار و ۳۱۲ نفر رسیده که از این تعداد ۲۴۳ نفر در بخش مراقبت های ویژه بوده و ۴۶ نفر هم به ونتیلاتور متصل هستند.
وی اظهار کرد: تاکنون حدود ۱۴۲ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شدهاند.
با توجه به پیش بینی افزایش تعداد مبتلایان، بستری ها و فوتی های ناشی از کرونا، رعایت موارد بهداشتی و الزامات تعیین شده از سوی ستاد کرونا بسیار با اهمیت است و باید همه شهروندان در این خصوص، اهتمام لازم را داشته باشند.
نظر شما