۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۹:۵۹
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 84302879
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گردشگری آبی گلستان در مسیر رونق پایدار

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۹:۵۹
کد خبر: 84302879
گردشگری آبی گلستان در مسیر رونق پایدار

گرگان - ایرنا - گردشگری آبی یکی از ظرفیت های رونق و توسعه پایدار گلستان است که به دلیل تاثیر بر بهره‌برداری بهینه و پایدار منابع و تاسیسات آبی و اراضی مربوطه، کمک به ایجاد زمینه‌های اشتغال و افزایش درآمد جوامع محلی در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

 استفاده از ظرفیت بسترهای آبی برای راه‌اندازی مراکز تفریحی و گردشگری، از جمله راه‌های توسعه بازار گردشگری است که گلستان به دلیل برخوردی از دریاچه سدهای بزرگ و اراضی اطراف آنها، رودخانه‌ها و بستر و حریم آنها، چشمه‌ها، آبشارها، سدهای کوچک، آب‌بندان‌ها، قنات‌ها و سازه‌های فرهنگی و تاریخی آبی موقعیت مطلوبی برای بهبود فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در این مکان‌ها یا پیرامون آن‌ها دارد.

ایجاد و تثبیت جایگاه آب در توسعه گردشگری، بهره‌برداری بهینه و پایدار از منابع و تاسیسات آبی و اراضی مربوطه، کمک به ایجاد زمینه‌های اشتغال و افزایش درآمد جوامع محلی از جمله اهداف توجه به گردشگری آبی است.

شرکت آب منطقه ای گلستان برای رسیدن به این اهداف، ۲۸ نقطه در سدها و تاسیسات آبی استان را به دلیل برخورداری از ظرفیت مناسب توسعه گردشگری برای جذب سرمایه‌گذاران مشخص کرده و با اعلام فراخوان، زمینه جذب سرمایه بخش خصوصی در مسیر رونق این مناطق را مورد توجه قرار داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با تاکید بر استفاده از بسترهای آبی با راه‌اندازی مراکز تفریحی و گردشگری برای توسعه بازار گردشگری  استان گفت: محدوده اجرای مکان‌ها و موقعیت‌های گردشگری دریاچه سدهای بزرگ، رودخانه‌ها و بستر و حریم آنها، چشمه‌ها، آب‌های معدنی گرم، آبشارها، سدهای کوچک، آب‌بندان‌ها و قنات‌ها است که فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در این مکان‌ها یا پیرامون آنها طبق ضوابط مربوطه قابلیت انجام دارد.

سید محسن حسینی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با برگزاری فراخوان برای ۲۸ نقطه از سدها و تاسیسات آبی استان، پنج نقطه برای ایجاد زیرساخت های گردشگری مورد استقبال سرمایه گذاران، قرار گرفته است.

وی ادامه داد: سرمایه گذاران بخش خصوصی برای آب بندان مرزبان آزادشهر، سد لاستیکی خواجه نفس گمیشان، آب بندان توشن گرگان، سد وشمگیر و سد نگارستان علی آباد اعلام آمادگی کرده اند که طرح های ارائه شده مورد موافقت اصولی قرار گرفته است.

یاسر قندهاری معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز با اشاره به ظرفیت گردشگری آبی استان، گفت: کمیته گردشگری آبی در استان فعال شده و شرکت آب منطقه ای همکاری خوبی را برای فراهم سازی بستر رونق آن آغاز کرده است.

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان نیز گفت: طرح شرکت آب منطقه ای استان در حوزه گردشگری آبی موضوع قابل توجهی برای سرمایه گذاری است ولی سرمایه گذاران اطلاعات صحیحی از این موضوعات ندارند که لازم است نمونه های استانی این اقدامات و سرمایه گذاری ها توسط شرکت آب منطقه ای جمع بندی شده و در اختیار سرمایه گذاران قرار بگیرد.

ابراهیم کریمی افزود: سدها و آب بندان موجود گلستان قابلیت زیادی برای رونق گردشگری دارند که در صورت توجیه متقاضیان، سرمایه گذاری زیادی برای ایجاد زیرساخت های آن انجام خواهد شد.

هادی حق شناس استاندار گلستان هم با تاکید بر حمایت دستگاه های مرتبط در استفاده از ظرفیت گردشگری آبی منطقه به منظور رونق اقتصادی استان، گفت: اجرای طرح‌های گردشگری آبی در ۹۰ نقطه مجاور سد و آب‌بندان‌های استان می تواند علاوه بر رشد ایجاد فرصت های شغلی، درآمد روستانشینان گلستان را بهبود ‌بخشد.

گلستان ۱۴ سد بزرگ مخزنی شامل کوثر، شهید چمران، بوستان، گلستان، شهید ایمری، شهید قربانی، نگارستان، وشمگیر، شهید دستغیب، کرند، دانشمند، اینچه برون، تالاب - سد آلماگل و آلاگل و سه سد تنظیمی لاستیکی در مسیر گرگانرود به نام‌های گنبد، دیگچه و خواجه نفس دارد.

همچنین سدهای در دست ساخت نرماب و آقدکش و سدهای در دست مطالعه قره چای و شصتکلاته نیز از دیگر ظرفیت‌های بالقوه گردشگری آبی گلستان به شمار می روند.

استفاده از سدهای کوچک مخزنی و ۱۳۰ آب‌بندان تامین آب زراعی استان نیز امکان دیگر رونق گردشگری گلستان است.

جریان‌داشتن ۲ هزار و  ۸۷۰ کیلومتر طول رودخانه، همجواری با بخشی از سواحل دریای خزر، جای دادن یک میلیون و ۸۶۹ هزارنفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف و قرار گرفتن در مسیر گردشگری شمال از جمله جاذبه های منحصر به فرد برای سرمایه گذاری در حوزه رونق گردشگری گلستان به شمار می رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha