محمد اصغرزاده روز سهشنبه به رسانهها اظهار داشت: همچنین قاچاق جوجه یک روزه از خراسان جنوبی نداریم.
وی افزود: گاهی سخنانی مبنی بر اینکه گوشت مرغ خراسان جنوبی علیرغم نیاز استان و کشور در هرات و سایر مناطق دیده شده، به گوش میرسد ولی از مرز ما قاچاق سیستماتیک گوشت مرغ وجود ندارد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: در صورت چنین اتفاقی باید از طریق مرزبانی، گمرک یا نیروی انتظامی به ما اطلاع داده میشد، وقتی از هیچکدام از این سه مرجع گزارشی از قاچاق گوشت مرغ به افغانستان به ما نرسیده، نمیتوانیم آن را به صورت کامل تایید کنیم.
وی تصریح کرد: البته عرضه خارج از شبکه گوشت مرغ خراسان جنوبی یا ارسال آن به سایر استانها وجود داشته است.
اصغرزاده افزود: ما با صادرات به صورت کلی موافق هستیم چون برای کشور ارزآوری دارد ولی براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار وقتی داخل کشور به کالایی چون گوشت مرغ نیاز است، نباید آن را صادر کرد.
وی با بیان اینکه دان و نهاده مورد نیاز واحدهای طیور با ارز ترجیحی تامین میشود گفت: انصاف نیست وقتی این دان و نهاده با ارز دولتی و ترجیحی تامین میشود، گوشت مرغ پرورش یافته با آن را به جای مصرف داخل، صادر کنیم.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی با تاکید بر اینکه صادرات گوشت مرغ باید در شرایط رقابتی صورت گیرد افزود: در حاضر واحدهای طیور استان به جوجه یک روزه نیاز دارند و دور از ذهن است که بخواهند به سمت قاچاق بروند.
خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان در چهار شهرستان سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه مرز مشترک دارد و این استان دارای چهار بازارچه مرزی است که در حال حاضر فعالترین آنها مرز ماهیرود در شهرستان سربیشه قرار دارد.
نظر شما