۱۲ هزار تُن نهاده دامی برای دامداران خراسان جنوبی تامین شد

بیرجند - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با پیگیری این سازمان و نمایندگان مردم خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی ۱۲ هزار تُن جو و ذرت برای تامین نهاده‌های دامی دامداران در اختیار استان قرار می‌گیرد.

غلامرضا قوسی روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش بارندگی و خسارات خشکسالی در استان افزود: در این زمینه ۲ روز قبل نشست ویژه‌ای با حضور نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان امور عشایر ایران داشتیم که در این نشست ابتدا گزارش کاملی از وضعیت و اثرات خشکسالی ارائه و سپس مصوب شد برای حمایت از دامداران ۶ هزار تن جو و ۶ هزار تن ذرت در مرحله اول در اختیار استان قرار گیرد و براساس شاخص‌های دام پلاک‌کوبی شده بین شهرستان‌ها توزیع شود.

وی گفت: همچنین مصوب شد محدودیت‌های دام که سال گذشته ایجاد شده بود و دامداران در حمل و نقل دام مشکل داشتند، برداشته شود تا دامداران بتوانند دام قابل کشتار یا قابل نگهداری را به استان‌های دیگر منتقل کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: قرار شد پیشنهادی برای وزیر جهاد کشاورزی در زمینه خرید دام مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام و استمهال تسهیلات دامداران و تامین نقدینگی تهیه و تقدیم وزیر شود تا پس اخذ نظر این پیشنهادات در مرحله اجرا قرار گیرد.

وی افزود: در ‌دیدار با رییس سازمان امور عشایر ایران نیز مقرر شد هزار و ۳۰۰ تن جو به صورت ویژه به استان اختصاص یابد و به تدریج این سهمیه تا ۱۰ هزار تن افزایش پیدا کند.

وی عنوان کرد: در این نشست مصوب شد برای تامین نقدینگی تشکل‌های عشایری به منظور خرید علوفه مورد نیاز، تسهیلات قرض‌الحسنه با دوره بازپرداخت حداقل یکساله و پنج ساله پرداخت شود.

قوسی گفت: وزیر جهاد کشاورزی ۲۹ فروردین ماه جاری در زمینه اعطای تسهیلات کم‌بهره و اعتبارات بلاعوض به بهره‌برداران بخش کشاورزی برای جبران خسارت‌های خشکسالی، با وزیر کشور مکاتبه کرد که آن را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: در این مکاتبه تقاضای تامین اعتبار برای طرح‌های پیشگیرانه از قبیل انتقال آب، احداث سدهای ذخیره آب، لوله‌گذاری، لایروبی و مرمت قنوات و احداث آبشخورها شده بود که از محل اعتبارات مدیریت بحران تامین شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی ادامه داد: همچنین برای تامین اعتبار آبرسانی سیار، تامین علوفه دام عشایر، تسهیلات کم‌بهره برای پرداخت به بهره‌برداران خسارت دیده و استمهال تسهیلات دریافتی بهره‌برداران بخش کشاورزی و پرداخت کمک بلاعوض درخواست شد.

وی گفت: طی ۲ هفته گذشته در استان جلسه مخاطرات طبیعی با عنوان کارگروه خشکسالی و با حضور معاون استاندار برگزار و مقرر شد از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی برای حمایت و کمک به بهره‌برداران بخش کشاورزی استان استفاده شود.

قوسی افزود: در مرحله نخست خشکسالی ۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خراسان جنوبی خسارت وارد شد و هرچه روند خشکسالی ادامه یابد خسارت‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

وی بیان کرد: امسال خراسان جنوبی تحت تاثیر خشکسالی شدید است و متوسط بارندگی ۳۸ میلیمتر بوده که بیشترین تاثیر را بر تولیدات محصولات زراعی و دامی داشته است.

وی گفت: در حوزه کشاورزی نیز صنعت دام در معرض تاثیرات این پدیده خشکسالی است که برای حمایت از دامداران و اینکه این صنعت ظرفیت اشتغال و درآمدی خیلی خوبی دارد باید تمام توان و تلاش خود را برای کمک و حفظ این ظرفیت به کار بگیریم.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: با فقر شدید مراتع در استان مواجه‌ایم که سبب نگرانی‌های به حقی برای دامداران نیز شده است.

محمدحسین ابراهیمی افزود: در راستای تامین علوفه، بخش دولتی با وجود محدودیت‌هایی که داریم تلاش می‌کند مرهمی بر زخم کهنه دامداران بگذارد در غیر این صورت این میزان نهاده که وارد می‌شود، جوابگوی دام استان نیست.

وی بیان کرد: از آنجایی که حدود ۷۰ درصد نیاز حجمی تغذیه‌ای دام را علوفه خشبی تشکیل می‌دهد باید با برنامه‌ریزی دقیق این میزان تامین داخلی شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در نیم قرن اخیر این خشکسالی در استان بی‌سابقه بوده و همه دستگاه‌ها برای کمک به بخش دام استان پای کار آمده‌اند.

وی گفت: حداقل ۱۲ ماه سال این وضعیت را خواهیم داشت لذا باید از اکنون که موقع شروع برداشت است نسبت به برداشت و ذخیره‌سازی علوفه دام اقدام کرد و در این زمینه تشکل‌ها و تعاونی‌ها پای کار آمده‌اند.

ابراهیمی عنوان کرد: در سه ماه پایانی سال ۹۸ حداکثر میزان کنسانتره مصرفی دام‌های استان براساس نیاز شهرستان‌ها چهار هزار و ۵۰۰ تن بوده در حالی که در سه ماه سال ۹۹ این رقم به حدود ۹ هزار تن ماهیانه و در فروردین امسال به ۱۴ هزار تن رسیده است.

وی از حمایت همه‌جانبه سازمان جهاد کشاورزی استان از واردکنندگان اقلام علوفه‌ای خبر داد و افزود: اگر تشکل‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی بخواهند علوفه وارد کنند، از آنان حمایت می‌کنیم بنابراین افراد واجد شرایط می‌توانند به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها مراجعه و درخواست خود را اعلام کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha