به گزارش ایرنا، مسابقات وزنهبرداری قهرمانی ۲۰۲۱ آسیا و گزینشی المپیک توکیو در کشور ازبکستان در حال برگزاری است. این مسابقات یکی از گزینشیهای المپیک توکیو با درجه طلایی به شمار میرود و ملیپوشان مرد و زن ایران در آن به مصاف رقیبان خود میروند. افزون بر وزنهبرداران ۲ داور از ایران در هیات داوری حضور دارند و داود باقری عضو کمیته پزشکی این مسابقات است.
او در گفت وگو با ایرنا ضمن بیان مشکلات پیش روی برگزاری این رقابتها از اقدامات پزشکی بهداشتی کشور ازبکستان تمجید کرد.
متن کامل این گفت وگو را با هم میخوانیم:
کرونا مسابقات قهرمانی سال ۲۰۲۰ ازبکستان را لغو کرد
از زمان شیوع ویروس کرونا در سطح جهان مسوولان دولتی ازبکستان برای پیشگیری از این ویروس و کنترل میزان مبتلایان اقدامات زیادی را انجام دادند و در نتیجه آن امروز میزان ترس از کرونا در این کشور نسبت به برخی دیگر از کشورها کم است و این را میشود در رفتار روزانه مردم این کشور دید. البته باید شرایط قرنطینهای و حجم جمعیت ازبکها را نیز در نظر داشت. این کشور سال گذشته چهار ماه قرنطینه بود و میزبانی مسابقات قهرمانی ۲۰۲۰ آسیا را نیز لغو کرد. با اینگونه اقدامات بود که آنان امروز میزبان یکی از تورنمنتهای بزرگ وزنهبرداری جهان هستند. البته برای ورود و خروج ورزشکاران نیز شرایط سختی گذاشته است.
ورزشکاران زمان خروج هم تست کرونا خواهند داد
مسوولان برگزاری رقابتهای قهرمانی آسیا سلامت را در اولویت شرکت کنندگان در این تورنمنت قرار داده و از همان ابتدا اعلام کردند که بدون تست کسی اجازه حضور در این کشور را نخواهد داشت. البته این تنها مروبط به ورود نیست بلکه ۷۲ ساعت قیبل از خروج باید تمام مهمانان این کشور که در مسابقات قهرمانی وزنهبرداری آسیا شرکت کردند تست کرونا بدهند. مثبت شدن این تست به معنای قرنطینه چهارده روزه در کشور ازبکستان است. همچنین در ورودی و خروجی سالنها تجهیزات خوبی برای سنجش تب و دمای بدن قرار دارد که به صورت محسوس و نامحسوس سلامت ورزشکاران و هیات همراه را چک خواهد کرد. این کار در هتل محل اسکان ورزشکاران نیز انجام میشود و این کشور در قوانین یک نظم اجتماعی خاص دارد. تب سنج سالن مسابقات در دست افراد عادی نیست و تمام ناظران سلامت با حساسیت تمام نسبت به سلامت ورزشکاران دغدغه دارند.
میزان تعامل ورزشکاران پایین آمده است
در گذشته اینگونه نبود که ورزشکاران کشورهای مختلف در اتاقکهای خاص تمرین کنند بلکه در سالن مخصوص کارهای آماده سازی را انجام میدانند اما امسال این کار متفاوت است و مسوولان با اتاقک خاص یک کار ویژه انجام دادند که موجب خواهد شد میزان برخورد پایین بیاید. همچنین پودر مخصوص وزنهبرداری اختصاصی است و ورزشکاران دیگر به صورت مشترک از یک پودر استفاده نخواهند کرد. میله وزنه و تخته مسابقات نیز به صورت مداوم ضدعفونی خواهد شد و این زمینه را برای آرامش خیال ورزشکاران نسبت به ابتلا ویروس کرونا فراهم میکند.
مصدومیتهای جدی ممکن است به ورزشکار استرس وارد کند
حافظ قشقایی به خاطر مصدومیت به صورت کامل به ازبکستان سفر نکرد. وزنهبرداری رشته سنگینی است که میزان مصدومیت در آن کم نیست. لذا هر ورزشکاری ممکن است یک مصدومیت نهفته داشته باشد و در زمان تمرینات سنگین یا اوج مسابقه این مصدومیت عود کند. یکی از مشکلات ورزشکاران این رشته دردی است که در برخی از مواقع در نواحی مختلف حس خواهد شد این درد و تشدید آن در زمان مسابقه موجب استرس خواهد شد و ممکن است که مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. ورزشکاران ایرانی در این دوره شرایط خوبی دارند اما برخی از آنان یکسری مصدومیت قدیمی به همراه دارند امید است که این مصدومیتها بر نتیجه ورزشکاران تاثیر نگذارد.
نظر شما