دکتر مصطفی قانعی روز چهارشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از ۹ محصول یکی از استارتاپ مرکز رشد زیست فناوری انستیتو پاستور ایران در جمع خبرنگاران افزود: در صورتی که نتایج فاز سوم تست انسانی این واکسن در میانه راه مناسب و مورد تایید باشد، مجوز ورود به بازار را در خرداد ماه ۱۴۰۰ دریافت می کند.
وی ادامه داد: به احتمال زیاد این محصول اولین واکسن ایرانی خواهد بود که وارد بازار می شود.
قانعی اظهار داشت: مجموعه های دیگری هم در این حوزه در حال فعالیت هستند که پیش بینی می شود واکسن های آنها ۳ تا ۴ ماه آینده وارد بازار شوند.
رییس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا یکی از این واکسن ها را واکسن کرونا پاستور مشترک ایران و کوبا اعلام کرد و گفت: فعالیت مشترک در این زمینه با کشورهای دیگر در حال انجام است.
قانعی یادآور شد: واکسن سیناژن، مشترک با استرالیا و واکسن گامالیا مشترک با روسیه از دیگر طرح های مشترک تولید واکسن کرونا است و امید می رود تا مهر ماه بتوانند تولیدات خود را به بازار عرضه کنند.
وی افرود: در حال حاضر هفت مجموعه اعم از تولید داخل و مشترک با سایر کشورها هستند که امید است هرچه زودتر تولیدات آنها وارد بازار شود.
قانعی بیان داشت: واکسن کرونا دانشگاه بقیه الله به عنوان واکسن نوترکیب هم آماده است در چند هفته آینده مجوز کمیته اخلاق در پژوهش های پزشکی را دریافت کند.
وی ادامه داد: واکسن بعدی که مجوز کمیته اخلاق در پژوهش های پزشکی را دریافت می کند، واکسن پایا فن یاخته البرز مشترک با داروسازی اسوه است که تا مهرماه دو واکسن دیگر مجوز این کمیته را خواهند گرفت.
قانعی اظهار امیدواری کرد این تولیدکنندگان بتوانند ۱۲۰ میلیون دوز واکسن مورد نیاز کشور را تامین کنند. انتظار می رود حداکثر تا اسفند ۱۴۰۰ بتوانیم واکسیناسیون عمومی کرونا را انجام دهیم.
به گزارش ایرنا، تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی با نام "کُوو ایران برکت" روز سه شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روی سه داوطلب آغاز شد.
نظر شما