به گزارش ایرنا، غلامعلی حدادعادل، چهارشنبه در آیین یادروز سعدی که به شکل مجازی برگزار شد افزود: درباره بزرگی این ۲ شاعر همین بس که اگر شما به هر فارسی زبان آشنا به ادبیات فارسی بگویید نام ۲ شاعر را بیان کند عموما سعدی و حافظ را نام میبرند.
عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران گفت: گلستان به اندازهای هنرمندانه طراحی شده که حتی دانشآموزان دبستانی را به سمت خود میکشاند و نیاکان ما چه در ایران و چه در دیگر کشورهای فارسی زبان آنچه که به عنوان زبان فارسی از سعدی آموختهاند، درس زندگی و اخلاق است.شیخ اجل سعدی شیرازی از مفاخر بزرگ ایران زمین و تمام فارسی زبانان در سراسر دنیا است.
وی گفت: وقتی صحبت از ثروت و داشتههای یک ملت میشود معمولا ذهنها متوجه ذخایر مادی مانند منابع زیرزمینی و معادن و دریاها و جنگلها میشود.
حداد عادل ادامه داد: البته اینها ثروت و مهم هستند اما مهمتر از اینها ثروت و داراییهای فرهنگی و معنوی است که به یک ملت میآموزد چگونه از آن داراییها استفاده صحیح کند.
رئیس فرهگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: اگر ملتی داراییها و تواناییهای مادی خود را در راه عبث صرف کند هم خودش را به نکبت و لعنت دچار می سازد و هم دیگران را عذاب میدهد.
عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران تصریح کرد: از آن جهت بزرگانی مانند سعدی ماموریت دارند که به ما بیاموزند در دنیا چگونه زندگی سعادتمندانه داشته باشیم.
حدادعادل اظهار داشت: سعدی با زبان شیرین و هنر والا توانسته است مفاهیم آرمانی اخلاقی را در کتاب بوستان، واقعیتهای زندگی را در کتاب گلستان و آرزوها، تخیلات، تعشقات و تفضلات را در غزلیات خود بیان کند، شاید به جرات بتوان گفت که شیرین تر از آن در زبان فارسی پدید نیامده است.
وی ادامه داد: برای استان فارس افتخار بزرگی است که ۲ شاعر بزرگ زبان فارسی یعنی سعدی و حافظ هردو به فاصله یکصد سال از یکدیگر در شیراز به دنیا آمده و در شیراز از دنیا رفتهاند.
اول اردیبهشتماه در تقویم رسمی کشور به نام یادروز سعدی نامگذاری شده است.
نظر شما