دکتر منصوره تقاء، متخصص بیماری های مغز، اعصاب و سردرد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: توصیه هایی برای کاهش احتمال سردرد در این ایام وجود دارد که با رعایت آنها می توان از فیوضات این ماه به نحو بهتری بهره برد.
وی، کاهش مصرف مواد حاوی کافئین مانند قهوه، نسکافه، درمان سینوزیت و آلرژی فصلی یا مشکلات گوارشی و مصرف منظم داروهای کنترل سردرد را از جمله توصیه ها به افراد مبتلا به سردرد اعلام کرد و گفت: افرادی که سابقه سردرد شدید در چند روز اول ماه مبارک رمضان دارند، فقط در چند روز اول پس از مصرف سحری، مسکن مصرف نمایید.
متخصص بیماری های مغز و اعصاب، به روزه داران اعلام کرد که یبوست محرک بروز سردرد است لذا اقدامات لازم جهت پیشگیری از آن را مانند مصرف مایعات کافی، تحرک بدنی، مصرف سبزیجات و میوه را جدی بگیرید.
تقاء اظهار داشت: استراحت کوتاه مدت در نیمه روز می تواند در پیشگیری از سردرد کمک کننده باشد.
وی با اشاره به اینکه ماساژ یا فشار دادن محل ایجاد سردرد در ابتدای آن، ممکن است سردرهای خفیف یا متوسط را بهبود بخشد، گفت: گرم کردن و یا سرد کردن محل سردرد در بعضی افراد کمک کننده است، لذا از این روش جهت بهبودی سردردهای خفیف تا متوسط در آغاز آن می توانند استفاده نمایید.
این پزشک متخصص به روزه داران توصیه کرد که جهت کم کردن احتمال سردرد، موارد مراقبتی مانند انجام مکرر نرمش های کششی گردن و شانه را جدی بگیرید. بخصوص کسانی که مطالعات زیاد یا استفاده زیاد از وسایل الکترونیکی را دارند باید نرمش های مکرر گردن و شانه را انجام دهند و در فواصل کار به طور مکرر استراحت چشم با بستن کوتاه مدت چشم ها و سپس نگاه به دورترین نقطه ممکن و سپس ادامه کار را داشته باشند.
وی افزود: روزه داران وعده سحری را جدی بگیرید. مواد پروتئینی مصرف نمایید تا دیرتر گرسنه شوید و همچنین از موادی که آب را در بدن نگه می دارند مانند تخم شربتی (در آب ریخته شود و مدتی بعد مصرف شود) و کاهو و خیار و سبزی نیز استفاده شود.
تقاء افزود: با مصرف مواد شیرین مانند خرما و آب گرم و کمی غذای سبک روزه را افطار نمایید و وعده شام را با تاخیر میل بفرمائید تا معده ناگهانی و سریع پر نشود.
وی با اشاره به اینکه در فاصله افطار تا زمان خواب و نیز در وعده سحری مایعات کافی و میوه مصرف نمایید، گفت: مصرف مواد غذایی چرب و شیرین و حجیم و سنگین را بخصوص در سحر بسیار محدود نمایید.
نظر شما