محسن بنائیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : در سال زراعی جاری بیش از ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان ورامین زیر کشت گندم و جو رفته که این میزان نسبت به سال زراعی گذشته افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: علاوه بر عوامل طبیعی نظیر بارش نزولات جوی و شرایط آب و هوایی، مبارزه با آفات زراعی از جمله سن غلات نیز بر کیفیت و کمیت محصول اثر مستقیم دارد و عدم توجه به مبارزه با آن می تواند محصول یک مزرعه را به طور کامل نابود کند.
بنائیان گفت : مراکز دولتی خرید تضمینی گندم، محصولاتی که بیش از ۲ درصد سن زدگی داشته باشد را خریداری نمی کنند که این امر لزوم مبارزه جدی کشاورزان با این آفت را می رساند.
وی تصریح کرد: در مبارزه با آفت سن لازم است تا تمامی کشاورزان مشارکت داشته باشند چرا که اگر حتی یک مزرعه نیز نسبت به این امر مبادرت نکند ، آفت از آن مزرعه به سایر مزارع حرکت کرده و با تکثیر، به محصول دیگر کشاورزان آسیب وارد می کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین گفت: سال گذشته شهرستان ورامین رکورد تولید گندم بدون سنزدگی را شکست و برای نخستین بار در تاریخ کشت غلات در شهرستان، محصول بدون سن زدگی را به مراکز خرید دولتی تحویل داد.
وی با اشاره به این که تا کنون کار مبارزه با سن غلات در سطح ۱۳ هزار هکتار از اراضی زیر کشت غلات انجام شده اظهار داشت: کشاورزان ورامینی تا ۱۰ اردیبهشت فرصت دارند تا با مشارکت ۴ کلینک خصوصی و ۸ مرکز مشاوره دولتی، نسبت به مبارزه با آفت سن غلات اقدام کنند.
سن مادر، خرطوم خود را در هر قسمت از گیاه گندم که بیرون از خاک قرار دارد وارد می کند و خسارت می زند.
از محل ورود خرطوم حشره، بالای گیاه به رنگ زرد تا زرد مایل به قهوه ای در آمده و خوشه ها سفید رنگ می شوند ضمن آن که پوره های سن غلات با وارد کردن ماده ای در دانه گندم، کیفیت نانوایی محصول را پایین می آورند.
اگر از هر صد دانه گندم ۵ دانه آلوده به سن باشد این گندم کیفیت لازم جهت تهیه نان را نخواهد داشت ، آفت سن در این مرحله می تواند تا ۱۰۰ درصد به دانه های گندم حمله کند و آنها را نابود کند.
شهرستان ورامین بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد که به دلیل محدودیت منابع آبی تنها ۴۲ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی می رود.
تهران – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین گفت: اجرای طرح مبارزه با آفت سن غلات شهرستان ورامین آغاز شد.
نظر شما